Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zuzka25 14:25, 29 kwi 2020

Też nie sądziłam, że będę się cieszyć zapowiedzi kilkudniowych opadów. A teraz to naprawdę przyjemny widok

Ewa, piękny masz ogród. Często zaglądam, rzadziej piszę. Widzę miseczkę dla owadów chyba
eVka 15:39, 29 kwi 2020

Zuzka25 napisał(a)
Też nie sądziłam, że będę się cieszyć zapowiedzi kilkudniowych opadów. A teraz to naprawdę przyjemny widok

Ewa, piękny masz ogród. Często zaglądam, rzadziej piszę. Widzę miseczkę dla owadów chyba

Oj ja zawsze się cieszę jak pada, zawsze, bo to oznacza brak podlewania.

Dziękuję Ci bardzo mam poidelko takie z talerzyka zrobione, muszę kupić ładny spodeczek bo ten niebieski rzuca się w oczy.
AnnaCh 20:08, 29 kwi 2020

U mnie padało 5 minut godzinę temu, teraz niby coś idzie, mam nadzieję, że się nie rozejdzie, jak zawsze przed moim miastem
Ewo pięknie masz, wszystko tak ładnie, równiutko, uporządkowane
Też się cieszę z prognoz, jak dla mnie spokojnie może padać i ze dwa tygodnie. Czytałam gdzieś ostatnio, że niedobory wody według IMGW są takie, że musiałoby spokojnie padać codziennie przez 3 miesiące żeby to wyrównać. Niech pada
Magleska 20:50, 29 kwi 2020

Ewa u mnie też popadało -pierwszy raz tak się cieszę z deszczu

na rabatach coraz bardziej bujnie -a teraz ,po takim porządnym podlaniu ,to dopiero się zacznie
Buziaki
Gosialuk 21:13, 29 kwi 2020

Ewa ślicznie. Ten klonik przy oczku bardzo mi się podoba.
eVka 21:15, 29 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
U mnie padało 5 minut godzinę temu, teraz niby coś idzie, mam nadzieję, że się nie rozejdzie, jak zawsze przed moim miastem
Ewo pięknie masz, wszystko tak ładnie, równiutko, uporządkowane
Też się cieszę z prognoz, jak dla mnie spokojnie może padać i ze dwa tygodnie. Czytałam gdzieś ostatnio, że niedobory wody według IMGW są takie, że musiałoby spokojnie padać codziennie przez 3 miesiące żeby to wyrównać. Niech pada

Aniu, szkoda że tak krótko u Ciebie padało.
U nas większość dnia padało, beczki prawie pełne ale to i tak kropla w morzu. Tak jak piszesz, żeby ogród w pełni odczuł deszcz musiałoby długo padać z przerwami na słońce.
Jutro ma być słonecznie a cały długi weekend deszczowy

Niech pada
eVka 21:16, 29 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Ewa u mnie też popadało -pierwszy raz tak się cieszę z deszczu

na rabatach coraz bardziej bujnie -a teraz ,po takim porządnym podlaniu ,to dopiero się zacznie
Buziaki

Super Madziu! Byłam u Ciebie i jestem zachwycona nowymi rabatami koło domku. Z tą drobniutką korę czyściutko i elegancko wygląda.

Buziaki i mnóstwa deszczu
AnnaCh 21:16, 29 kwi 2020

Ewa, doszło jednak Nie rozeszło się, pada już z godzinkę ładny drobny deszczyk
eVka 21:17, 29 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Ewa, doszło jednak Nie rozeszło się, pada już z godzinkę ładny drobny deszczyk

Super!!! Niech pada i pada, taki drobny najlepszy bo od razu wsiąka U nas żółte kałuże i żółta woda w beczkach od pyłków sosnowych.
eVka 21:19, 29 kwi 2020

Gosialuk napisał(a)
Ewa ślicznie. Ten klonik przy oczku bardzo mi się podoba.

Gosiu! Ten klon to Bloodgood, nasz ukochany z całego ogrodu, wart każdej złotówki na niego wydanej. Cudny jest, ma takie ciemne bordowe matowe listki, nie możemy się na nie go napatrzeć. Polujemy na kolejny ładny egzemplarz klonu palmowego.
Dziękuję, buziaki!