Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zuzka25 16:27, 30 kwi 2020

Jakiego klona planujesz kupić?
Kasiolaaa 20:38, 30 kwi 2020

Ewus u mnie padalo cala noc juz nie pamietam kiedy ostatno u mnie byl deszcz czekalam caly czas jak na zbawienie i sie doczekalam trawka zrobila sie soczysta wszystko zaraz ruszy z kopyta
eVka 21:22, 30 kwi 2020

Zuzka25 napisał(a)
Jakiego klona planujesz kupić?

Nie mam pojęcia, dzisiaj w centrum ogrodniczym oglądałam różne klony no i oprócz moich upragnionych Garnetów, które na tą rabatę są za niskie tylko Bloodgood mi się podobał, reszta taka sobie... Przy nich wszystko gaśnie.
Muszę podjechać do dużej szkółki kawałek dalej żeby mieć duży wybór i porównanie.
eVka 21:26, 30 kwi 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Ewus u mnie padalo cala noc juz nie pamietam kiedy ostatno u mnie byl deszcz czekalam caly czas jak na zbawienie i sie doczekalam trawka zrobila sie soczysta wszystko zaraz ruszy z kopyta

Super!!! U nas dzisiaj słoneczko było, ziemia zupełnie sucha mimo wczorajszego deszczu. Pogoda pokazuje od jutra pięć dni deszczu, oby, bo sypnęłam nawóz na trawnik i pod szmaragdy.
Trawa najszybciej reaguje na deszcz, momentalnie zaczyna rosnąć, kosilam dwa dni temu a dzisiaj już wysoka. Pojutrze będę kosić.
Buziaki!
eVka 21:35, 30 kwi 2020

Dzisiaj popełniłam takie małe kontrolne zakupy roślinne. Przy okazji poznałam bardzo miła Ogrodowiczankę, Oliwkę z Ogródek warzywny na balkonie, przemiła dziewczyna! Zaciągnęłam ją do mojego ogrodu choć na chwilę, pozdrawiam Cię serdecznie. Super, że się poznałyśmy, szkoda, że tak na szybko w przelocie. Będzie jeszcze okazja na posiadówki ogrodowe przy cappuccino

Udało się zdobyć polecane przez Bogdzię rodki Roseum Elegans, duże egzemplarze, żeby przesłonić tą studzienkę wodomierzową.
sylwik69 21:44, 30 kwi 2020

Zakupy ogrodowe to co lubię fajnie,że spotkałaś kogoś z ogrodową pasją i w dodatku przyjął Twoje zaproszenie zazdroszczę pozytywnie!
eVka 21:46, 30 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)
Zakupy ogrodowe to co lubię fajnie,że spotkałaś kogoś z ogrodową pasją i w dodatku przyjął Twoje zaproszenie zazdroszczę pozytywnie!

Superowo, Oliwka mieszka prawie obok, na sąsiednim osiedlu Mam a nadziej, że uda się częściej widywać.
oliwka 22:39, 30 kwi 2020

Ewcia dziękuję za przemiła spotkanie. Bardzo się cieszę, że pomimo niesprzyjających okoliczności udało nam się zobaczyć w realu. Zrobiłam trochę chaotyczne zakupy ale przyjemność że spotkania i rozmowy była wazniejsza:0)
Ewa ogródek masz odpicowany, kanciki jak zyleta, a wszystkie rośliny zadbane. Rozczulily mnie twoje siewki. Szczególnie te brateczki kolorowe wszędzie:0)

Ewa bardzo dziękuję za zakwas, specjalnie pojechałam do sklepu po mąkę. Trzymaj kciuki. jeśli jutro nie pojedziemy na dłuższy spacer do lasu to będę robić chleb.
Nie mogę się doczekać następnego spotkania, a pewnie niedługo wybierzemy się gdzieś po trawy:0)
Wani 23:05, 30 kwi 2020

Fajnie że udało się Wam spotkać dziewczyny. Dajcie znać jak będziecie na trawy jechać Poproszę Was o mały rekonesans dla mnie
eVka 23:20, 30 kwi 2020

oliwka napisał(a)
Ewcia dziękuję za przemiła spotkanie. Bardzo się cieszę, że pomimo niesprzyjających okoliczności udało nam się zobaczyć w realu. Zrobiłam trochę chaotyczne zakupy ale przyjemność że spotkania i rozmowy była wazniejsza:0)
Ewa ogródek masz odpicowany, kanciki jak zyleta, a wszystkie rośliny zadbane. Rozczulily mnie twoje siewki. Szczególnie te brateczki kolorowe wszędzie:0)

Ewa bardzo dziękuję za zakwas, specjalnie pojechałam do sklepu po mąkę. Trzymaj kciuki. jeśli jutro nie pojedziemy na dłuższy spacer do lasu to będę robić chleb.
Nie mogę się doczekać następnego spotkania, a pewnie niedługo wybierzemy się gdzieś po trawy:0)

Dziękuję Powiem Ci, że te brateczki mnie rozczulają, takie kolorowe łany wszędzie, niech się rozrastają, mnie chwastów będzie

Trzymam kciuki za chlebek

Do zobaczenia na polowaniu na trawki

Buziaki!