Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 00:16, 10 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Takim pięknym trawnikiem to można się chwalić brawo Ty !
Fajne spotkanko i zakupki miałaś

Wiolu, no oprzeć się nie mogłam, bo taki gęsty i zielony jeszcze nigdy nie był. Twój też śliczny młodziutki, one wtedy są takie urocze.
Zakupy były świetne, w dobrym towarzystwie
kaz742011 00:25, 10 maj 2020

effka napisał(a)

Oj takue drobne kilka bylinek. Szukałam drzewa za magnolię, ale nic nie znalazłam, coc w oko wpadły mi wielkie derenie Kousa Milki Way, piękne są
Miłorzęby są cudne, nie mam ich w ogrodzie, może kiedyś
Ja muszę kupić sadzonki pomidorów i papryki do namiotu foliowego.

Ja dostałam dzisiaj w prezencie 3 sadzonki pomidorów koktailowych, ale one do gruntu są ponoć . Zaczynam dopiero przygodę z warzywnikiem więc muszę się sporo doszkolić w temacie. Na razie nie mogę rękami ruszać po dzisiejszym przygotowywaniu terenu, mam mega odciski od grabi
Kasya 06:08, 10 maj 2020

effka napisał(a)

Dziewczynki, ja szybką jestem, już w domu Dzięki Asiu i Kasiu za wspólne zakupy i spędzony czas Do zobaczenia u Kaczergisa
Zakupy niewielkie ale cieszą

Jejku jakie zakupy... powiało latem
U mnie byliny w przedwiośniu ciagle
Ide ogladac dalej

A trawniczek jak wykładzina
eVka 07:37, 10 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Ja dostałam dzisiaj w prezencie 3 sadzonki pomidorów koktailowych, ale one do gruntu są ponoć . Zaczynam dopiero przygodę z warzywnikiem więc muszę się sporo doszkolić w temacie. Na razie nie mogę rękami ruszać po dzisiejszym przygotowywaniu terenu, mam mega odciski od grabi

Pomidorki koktajlowe gruntowe super rosną i w większości odmian są bezproblemowe Będziesz tylko musiała im paliki powbijać i je poprzywiązywać. Ja nie jestem znawca uprawy pomidorów, bo mój tato jest specjalistą
Oj, odciski od grabi są najgorsze, niby kopanie cięższe ale grabienie też daje w kość...
eVka 07:42, 10 maj 2020

Kasya napisał(a)

Jejku jakie zakupy... powiało latem
U mnie byliny w przedwiośniu ciagle
Ide ogladac dalej

A trawniczek jak wykładzina

Takie małe zakupy bylinowe cieszą najbardziej bo są takie różnorodne. Dziewczyny mnie zachęciły do jarzmianek, nie mam ich jeszcze w ogrodzie a przecież takie piękne są. Najgorsze teraz sadzić bo za dużo jeszcze nie widać na rabatach, ciężko znaleźć miejsce, żeby potem za dużego ścisku nie było.
W szkółkach jednak jeszcze przedwiośnie, mało bylin.

Trawniczek dziękuję Wczoraj do córki przyjechały znajome dzieci i tak szaleli na trawniku biegając wokół zraszacza że aż miło popatrzeć, że na trawa na coś się przydaje
kaz742011 08:57, 10 maj 2020

effka napisał(a)

Pomidorki koktajlowe gruntowe super rosną i w większości odmian są bezproblemowe Będziesz tylko musiała im paliki powbijać i je poprzywiązywać. Ja nie jestem znawca uprawy pomidorów, bo mój tato jest specjalistą
Oj, odciski od grabi są najgorsze, niby kopanie cięższe ale grabienie też daje w kość...

Te pomidorki nie potrzebują plików bo to jakaś odmiana "nisko krzaczkowa" . Jakby jednak trzeba było to wbijemy.
Kopać nie musiałam, glebogryzarki użyliśmy .
galgAsia 10:00, 10 maj 2020

Ewa, podpowiedz mi proszę, jak często w sezonie pryskać Lepinoxem? Wiem, że max. 3 x w sezonie, ale jaka częstotliwość? Po pierwszym oprysku widzę, że gąsienic jest mniej, ale jeszcze są...
eVka 11:46, 10 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Te pomidorki nie potrzebują plików bo to jakaś odmiana "nisko krzaczkowa" . Jakby jednak trzeba było to wbijemy.
Kopać nie musiałam, glebogryzarki użyliśmy .

A to fajnie, nawet nie wiedziałam, że takie są, lecę do Ciebie pooglądać pracę
eVka 11:47, 10 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Ewa, podpowiedz mi proszę, jak często w sezonie pryskać Lepinoxem? Wiem, że max. 3 x w sezonie, ale jaka częstotliwość? Po pierwszym oprysku widzę, że gąsienic jest mniej, ale jeszcze są...

Asiu, ja pryskam 3-4 razy w roku, zależy. Po opryski, bardzo mocnym, porządnym, szczególnie od środka krzaka nie powinno nic przeżyć. Idę do Ciebie.
eVka 12:08, 10 maj 2020

Czy ja niedawno mówiłam, że w tym roku nie będę nic kupować do ogrodu? Szit, to nie aktualne
Właśnie planuję jak urozmaicić i ożywić rabatę z samymi rodkami bo ona taka nudna i smutna Byliny, idę w byliny i niskie trawki bo tam już hortki rodki są.
Zaraz obfocę i może mi coś doradzicie?