Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Johanka77 19:34, 10 maj 2020

effka napisał(a)

Dokładnie takie eMkowi zaproponowałam ale ma to być prawdziwe drewno, żaden beton udający drewno, był zbulwersowany tą propozycją może po prostu dechy położę takie opalane opalarką.

Prawdziwy Mężczyzna wie czego chce
eVka 19:39, 10 maj 2020

Kim napisał(a)
Orliki piękne a warzywniczek smakowity

Uwielbiam te orliki, dostałam. Je w zeszłym roku od koleżanki o jej się rozsiały i takie wielgachne mi porosły w tym roku, chyba dlatego go, że na tej rabacie cały czas wilgotno bo sąsiad spuszcza wodę z baniaka ze złowionymi rybami i mnie gratisowo podlewa. Derenie rosnące przy granicy przy panelach drewnianych są największe w całym ogrodzie.
Warzywniczek bardzo cieszy bo pierwszy raz robiony samodzielnie z mężem i córką. Rodzice ogarniają za to ten drewniany namiot na pomidory.
AnnaCh 19:45, 10 maj 2020

Ten Twój warzywnik to prawdziwa plantacja
Super, ale będziesz miała wyżerkę
eVka 19:47, 10 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

No i mam gotową inspirację na warzywnik .

E tam, taka inspiracja, zobacz warzywnik Przemka z wiejskiego ogrodu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4081-zycie-w-wiejskim-ogrodzie?page=1536&quoted_post_id=3518281#reply

Mój ideał. Może kiedyś tak zrobię, jak będę wiedzieć, że działka jeszcze trochę poleży niesprzedana. N
Posadzę wtedy byliny, jednoroczna i będzie pięknie

Ale mimo wszystko dziękuję za uznanie
eVka 19:50, 10 maj 2020

Kasya napisał(a)
Warzywnik ? Toz to całe pole jest

Hahaha nono pole to byś zobaczyła z 15 lat temu jak cały ogród był warzywnikiem.
Od zawsze kiedy pamięć sięga mieliśmy swoje warzywa i tak jakoś naturalnie ja też to kontynuuję. Ogród ozdobny bez warzywnika nie ma dla mnie racji bytu. Nawet jak już nie będę miała tej działki wygospodaruję spory kawałek trawnika na poczet skrzyń warzywnych, oby jak najpóźniej A może wygram w totka i odkupię tą działkę
eVka 19:52, 10 maj 2020

Gosialuk napisał(a)
Trawnik jak zielony dywan, nie dziwię się, że musiałaś radością z posiadania takiego cuda z koleżankami się podzielić. Warzywnik wzorowo prowadzony, na pewno wszystko będzie dobrze rosło. Ciekawe co na rabacie jeszcze wymyślisz, ale u ciebie zmiany są zawsze na plus. Kibicuję.

Gosiu, dzięki kochana, lejesz miód na moje serce, a dzisiaj miałam smutny bardzo dzień bo dowiedziałam się o ciężkie chorobie bardzo bliskiej mi osoby w rodzinie
Jak to dobrze móc oderwać się a forum i we własnym ogrodzie od problemów...

Oj na rabatach ciągle coś dosadzać wysadzam, bez tego nudno by było. Chyba już zawsze będę coś zmieniać, jak my wszyscy na O.

Buziaki!
kaz742011 20:06, 10 maj 2020

effka napisał(a)

E tam, taka inspiracja, zobacz warzywnik Przemka z wiejskiego ogrodu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4081-zycie-w-wiejskim-ogrodzie?page=1536&quoted_post_id=3518281#reply

Mój ideał. Może kiedyś tak zrobię, jak będę wiedzieć, że działka jeszcze trochę poleży niesprzedana. N
Posadzę wtedy byliny, jednoroczna i będzie pięknie

Ale mimo wszystko dziękuję za uznanie

Może kiedyś jak wprawię się w uprawie .
Na razie jeszcze nie wiem co i jak sadzić .
HannaR 20:11, 10 maj 2020

effka napisał(a)
Aha, miałam warzywnik pokazac

Szpinak już ścinam

Rzodkiewka już gotowa

Tworzą się nowe grządki na ziemniaki i ogórki.

Dobra, to ja mojego warzywnika już nigdy nie pokażę. W porównaniu z Twoim mój to "śmiech na sali"
eVka 20:22, 10 maj 2020

andzia458 napisał(a)
Jak dużo szpinaku. A ja, nie wiedzieć czemu, nie mam szpinaku u siebie w ogóle...

Koooocham świeży szpinax w każdej postaci, jako sałatka, jako dodatek do makaronu z kurczakiem, do krokietów etc. Nie znoszę tylko tego mrożonego w postaci papki. Szpinak mrożę świeży i na całą zimę mam zapasy
Jak mi zabraknie będę jeszcze dosiewki robić.
eVka 20:24, 10 maj 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)
Qfa ale trawnik piękny...

Elaty takie juz duże masz, a moje z zeszłego roku bida z nyndzą.

Ehehe, dzięki Daria Elaty w tym roku mnie zaskoczyły, piękne duże kępy, oby jak najdłużej, bo późnym latem mi brzydną zmęczone słońcem i kotem, który lubi je gnieść