Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 12:23, 10 maj 2020

Mam, rodkowo-hortkowa na rabacie wjazdowej, pusto mi tu, choć może jk hortki zaczną kwitnąć będzie pełniej i ladniej. Myślicie, że coś dosadzić?

eVka 12:25, 10 maj 2020

To puste pomiędzy rabatami to ścieżka

eVka 12:26, 10 maj 2020

Pierwsze rodki już kwitną

Czekam na spektakl... W tym roku kwitnienie ok. tydzień pozniej niż w zeszłym.
Johanka77 12:56, 10 maj 2020

A może zalegalizuj jakoś tę ścieżkę?
Jakieś pyty czy cuś?
eVka 13:04, 10 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
A może zalegalizuj jakoś tę ścieżkę?
Jakieś pyty czy cuś?

Tak tak, legalizacja będzie, ja bym chciała łupkowe płyty ale mąż uparł się na prawdziwe drewno... bo chce klimat leśno-łąkowy
Wani 13:13, 10 maj 2020

effka napisał(a)

Dzięki wielkie Miło się czyta takie słowa.
Kupiłam niewiele, trzy jarzmianki, hakonka Aureola i wietlicę japońską
Niestety nie było Beni Kaze, chyba jednak podzielę te swoje kilka sztuk

Ewa jeśli jesteś w stanie poczekać to w Opolu zapowiadają Beni Kaze na czerwiec, mogę Ci kupić i będzie okazja się spotkać Ja dla siebie też będę brała.
eVka 13:30, 10 maj 2020

Wani napisał(a)

Ewa jeśli jesteś w stanie poczekać to w Opolu zapowiadają Beni Kaze na czerwiec, mogę Ci kupić i będzie okazja się spotkać Ja dla siebie też będę brała.

Wiesz co, na czerwiec mam już zarezerwowane Beni Kaze w dobrej szkółce bylinowej. Chciałam szybciej bo łyso strasznie tam gdzie te uschnięte turzyce. Obczaiłam dzisiaj te moje 5 Beni Każde i są takie wielkie już że spokojnie wytnę z nich 8 sadzonek. Bardzo Ci dziękuję za chęci, spotkać się i tak możemy
oliwka 14:25, 10 maj 2020

Dziewczyny dzięki za spotkanie, Razem z sąsiadują jesteśmy mega zadowolona z hakonek- są wielkie. Przy okazji zamówiłam ją na wiosenna rewolucję balkonową. Jutro będzie malować elewację i urządzać roślinny kącik. Cieszę się bardzo bo to kolejna zakrecona roślinne osoba w moim otoczeniu. Żal że juz nie ma gdzie roślin wstawiać bo chyba zaczęły mi sie podobać te brzozy płaczące ... :0)

Dam znać co do soboty, nie wiem.jak mi sie tydzień ułoży.

Johanka77 14:48, 10 maj 2020

effka napisał(a)

Tak tak, legalizacja będzie, ja bym chciała łupkowe płyty ale mąż uparł się na prawdziwe drewno... bo chce klimat leśno-łąkowy

Ewa w leroy są takie płyty, które wyglądają jak sęki.
Rozmawiałąm dziś o nich z M-em przy okazji ścieżki Asi Jeżówkowej.
eVka 16:28, 10 maj 2020

oliwka napisał(a)
Dziewczyny dzięki za spotkanie, Razem z sąsiadują jesteśmy mega zadowolona z hakonek- są wielkie. Przy okazji zamówiłam ją na wiosenna rewolucję balkonową. Jutro będzie malować elewację i urządzać roślinny kącik. Cieszę się bardzo bo to kolejna zakrecona roślinne osoba w moim otoczeniu. Żal że juz nie ma gdzie roślin wstawiać bo chyba zaczęły mi sie podobać te brzozy płaczące ... :0)

Dam znać co do soboty, nie wiem.jak mi sie tydzień ułoży.

Kasiu, przemiło byli, dziękuję. Jesteś dusza towarzystwa
Super, że namawiasz sąsiadkę do ogrodniczkowania, zielone, kwitnące balkony są cudowne, uwielbiam takie oglądać. Będziesz miała blisko kolejna kompankę ogrodową
Może upchniesz jeszcze gdzieś tą brzózkę.

Oki, czekam na info.