Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:28, 26 cze 2018

Borówki, truskawki i maleńkie jeszcze maliny
malinia 20:33, 26 cze 2018

też sadziłam u siebie w tym roku maliny i u mnie bardzo dużo jest i duże smaczne chyba zasługa że dałam sporo kompostu pod pomidory i malinki właśnie borówki też się dobrze mają w torfie
uważaj na szpaki lepiej sobie zasłoń czymś te borówki bo rano ich nie będzie
eVka 21:10, 26 cze 2018

malinia napisał(a)
też sadziłam u siebie w tym roku maliny i u mnie bardzo dużo jest i duże smaczne chyba zasługa że dałam sporo kompostu pod pomidory i malinki właśnie borówki też się dobrze mają w torfie
uważaj na szpaki lepiej sobie zasłoń czymś te borówki bo rano ich nie będzie

Hej miło że zajrzałaś. Maliny mają sporo kompostu ale zdecydowanie za mało słońca, więc na początku jesieni wędrują na inne stanowisko.
Oj nie strasz szpakami, nie widziałam ich u nas ale kto wie.
Pozdrawiam
Margerytka40 21:15, 26 cze 2018

No to dolało i u Ciebie. Powiem Ci ,że ja po tej ulewie kopałam w ogrodzie i wcale nie jest jakoś bardzo mokro. Gdyby nie ta moja trawa cieszyłabym się bardziej z tego deszczu
Kasiolaaa 21:16, 26 cze 2018

Ewunia a co to urwanie chmury u ciebie bylo masakraaaa ale za to trawka u ciebie kozak a owocki jakie piekniuchne
eVka 21:20, 26 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
No to dolało i u Ciebie. Powiem Ci ,że ja po tej ulewie kopałam w ogrodzie i wcale nie jest jakoś bardzo mokro. Gdyby nie ta moja trawa cieszyłabym się bardziej z tego deszczu

Jutro będę kopać i bardzo ciekawa jestem do ilu cm nasiąknęła gleba.
Z trawnikiem nie fajnie ale może nie będzie rąk źle. Ja swojego dosiać ciągle nie mogę, goła ziemia leży, kombinuję co tu zrobić żeby co nie siać. Nawet sad i krzewy owocowe myślę czy by nie stworzyć w tym miejscu.
eVka 21:23, 26 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia a co to urwanie chmury u ciebie bylo masakraaaa ale za to trawka u ciebie kozak a owocki jakie piekniuchne

Urwanie stu chmur chyba, pierwszy raz coś takiego widziałam, żeby rynny i z dachu dosłownie wodospad tryskający.
Dziękuję, trawka po deszczu może jeszcze ładniejsza będzie
Zerkniesz na różankę i wpis pod nią, bo nie wiem jak i co.
Kasiolaaa 22:28, 26 cze 2018

Ewa jakie ty tam roze posadzilas pastelle ? No troszke gesciej by sie przydalo ale niejest zle ja tam gdzie te stare roze dala bym trawe morning light i na jesien z golym korzeniem u hyzego kupuj duzo roż kup sobie co najmniej po 3 krzaczki tych samych odmian mozesz zrobic kolekcje piano wszystkie kolory bo sa piekne mi sie mega podoba jeszcze roza i chcem ją bardzo first lady Eden rose kup tzn jesli ci sie podobają
Magleska 07:18, 27 cze 2018

ile pięknych obrazków ładnie działasz
ulewa niesamowita,ale przynajmniej dolało konkretnie -trawniczek masz super
i czytam ,że dalsze przeróbki szykujesz ......los ogrodnika hihi -wiecznie coś zmieniamy
DorKa 07:46, 27 cze 2018

No jak nie było zdjęć to nie było a tu taka fotorelacja. Super. Ja pomału ju z nie ogarinam co Ty aktualnie robisz . Tyle nowości u Ciebie widzę
Na pierwszy plan rzucają mi się buksiki przycięte perfekcyjnie. Brawo!
Overdamy mnie wuystraszyły bo nie sądziłąm ,że takie wielkie są ( jak zresztą KF ). Posadziłam ostatnio jedne i drugie w odległości ok 30cm
Twistery wychodzą super. Bardzo jestem ich ciekawa. U mnie póki co śpią.
Trawka super, szpalerek red baron bardzo mi się podoba. No a kanty Jak Ty możesz spać spokojnie z takimi kantami Wariatko. Pięknie jest!