Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:25, 27 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewcia niewiem czy dobrze zrozumialam ale niesadz chociaz roz naprzemiennie posadz w rzedach jednego gatunku po kilka krzaczkow a zobaczysz ze efekt za rok powali cie na kolana ja juz tez tak sadze w rzedach te same gatunki a nie dziubdziac tu taki a tam taki krzaczek w grupach wygladaja super jako jedna wieksza plama kllorystyczna za rok ci sie rozkrzewia i beda wygladac pizdziec hihi co do pastelli ona rosnie niewysoka troszke ponad kolana a leonarda niemam ale bardzo mi sie podoba za rabata rozana wsadz te miskanty kup chociaz z 5 szt i w metrowych odstepach jak wyrosna za 2 3 lata to sie zbiegna bedzie super tlo dla roz do tego kup super jezowki rabata bedzie mega orzywiona podoba mi sie lawenda z przodu za 3 lata ta rabata bedzie tetnic kolorem i motylami

Wszystko już wiem extra mi doradziłaś, muszę poprzesadzać w takim razie te juz posadzone gęściej, rzeczywiście plamami kolorów najlepiej. Z tyłu za nimi cały rząd od początku do końca dam PIANO, za nimi te stare róże poprzetykane miskantami, już zamówiłam
PIANO na jesień pewnie będą. Będziemy Kasiu polować
Dziękuję Ci bardzo za rady
eVka 15:26, 27 cze 2018

malinia napisał(a)

ale super zakupy różana rabata zapowiada się obiecująco

Dziękuję zakupy były spontaniczne (jak to u mnie)
To wszystko już wsadzone na różance tylko nie ma efektu bo za rzadko wsadziłam i płatki opadły od stania w doniczkach.
Kasiolaaa 15:47, 27 cze 2018

Ewcia niema za co kochanienka do usług co wiem to powiem
eVka 16:00, 27 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewcia niema za co kochanienka do usług co wiem to powiem

-
eVka 19:18, 27 cze 2018

Moje złoto, mozolnie rozwożone po wjazdowej - kompost. Milion taczek już poszło.
eVka 10:48, 28 cze 2018

Leje, leje i leje, jednak przyroda nadrabia okres suszy
Chyba kwaśnej rabaty nie będzie mi dane w czerwcu skończyć ale przynajmniej wszystko będzie porządnie podlane na długo.
Wczoraj zbierałam ściółkę spod sosen i rodków w starym ogrodzie. Tylko dwa duże worki na razie. Za mało na moje rodki. Nie mam kiedy do lasu się przejśc, choć za płotem mojego biura jest, bo ciągle pada. Oj nie lubię jak mi się plany tak przesuwają...
malinia 11:17, 28 cze 2018

effka napisał(a)
Moje złoto, mozolnie rozwożone po wjazdowej - kompost. Milion taczek już poszło.

to prawdziwa kopalnia ;-D
eVka 11:43, 28 cze 2018

malinia napisał(a)

to prawdziwa kopalnia ;-D

Hehe w sumie prawie tak wygląda czarne złoto. Zamówiłam 8 ton i nie wiem czy wystarczy...
Margerytka40 11:47, 28 cze 2018

effka napisał(a)
Leje, leje i leje, jednak przyroda nadrabia okres suszy
Chyba kwaśnej rabaty nie będzie mi dane w czerwcu skończyć ale przynajmniej wszystko będzie porządnie podlane na długo.
Wczoraj zbierałam ściółkę spod sosen i rodków w starym ogrodzie. Tylko dwa duże worki na razie. Za mało na moje rodki. Nie mam kiedy do lasu się przejśc, choć za płotem mojego biura jest, bo ciągle pada. Oj nie lubię jak mi się plany tak przesuwają...

W lipcu zrobisz
eVka 11:59, 28 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

W lipcu zrobisz

Ja w gorącej wodzie kąpana jestem wszystko na już bym chciała, a ogród uczy jednak cierpliwości i pokory...