Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

sylwik69 20:27, 28 cze 2018

effka napisał(a)
Moje złoto, mozolnie rozwożone po wjazdowej - kompost. Milion taczek już poszło.

Pozazdrościłaś to teraz masz miliony taczek! skąd ja to znam ?.Kompost fantastyczny!
malinia 21:12, 28 cze 2018

Swoją droga jak ty tyle kompostu wyprodukowalas?;D
eVka 21:45, 28 cze 2018

sylwik69 napisał(a)

Pozazdrościłaś to teraz masz miliony taczek! skąd ja to znam ?.Kompost fantastyczny!

Nooo, jesteśmy taczkowe dziołchy sąsiedzi patrzą i nie wierzą
eVka 21:48, 28 cze 2018

malinia napisał(a)
Swoją droga jak ty tyle kompostu wyprodukowalas?;D

Kupiłam w miejskiej kompostowni na tony. Odpady zielone miejskie są tam zwożone i kompostowane. Jedyną wadą tego kompostu jest to, że zawiera nasiona chwastów. Ale wolę z chwastami niż żaden
Mam dwa kompostowniki od zeszłego roku ale w życiu bym tyle nie wyprodukowala. Kupiłam już 20 ton.
eVka 21:56, 28 cze 2018

Dzisiaj kolejny worek ściółki leśnej tym razem dębowej zwiozłam do domu. Kurczę w pracy naprawdę myślą że zwariowałam... jak im tłumaczę, że to pod rodki, że pH, mikoryza i etc. to nikt mnie serio nie traktuje. IGNORANCI
Kasiolaaa 22:35, 28 cze 2018

W pracy chyba wszyscy w blokach mieszkaja i nie maja pojecia czym sie zajmujesz bo dla niektorych posadzic kwiatka to wykopac dolek i zakopac i po filozofii hehe
mrokasia 22:42, 28 cze 2018

effka napisał(a)
Dzisiaj kolejny worek ściółki leśnej tym razem dębowej zwiozłam do domu. Kurczę w pracy naprawdę myślą że zwariowałam... jak im tłumaczę, że to pod rodki, że pH, mikoryza i etc. to nikt mnie serio nie traktuje. IGNORANCI

Nie ma lekko, trzeba żyć w niezrozumieniu... .
Kasia_CS 22:55, 28 cze 2018

O mamusiu, ile roboty sobie zafundowałaś!! Ruszyłaś z kopyta po wakacjach, widać, że dobrze wypoczęłaś, bo z nowymi siłami wróciłaś do ogrodu. Piękny kompost! podziwiam ogrom prac wykonanych i planowanych
Margerytka40 23:32, 28 cze 2018

effka napisał(a)

Nooo, jesteśmy taczkowe dziołchy sąsiedzi patrzą i nie wierzą

Mogę się załapać do tego samego klubu,moi sąsiedzi już chyba przywykli ,że mają szurniętą sąsiadkę co to przewala ziemię pięć razy w te i we wte ale im tujki właśnie padają a moje roślinki rosną w oczach
eVka 09:13, 29 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
W pracy chyba wszyscy w blokach mieszkaja i nie maja pojecia czym sie zajmujesz bo dla niektorych posadzic kwiatka to wykopac dolek i zakopac i po filozofii hehe

To prawda, częśc blokersów, częśc ma domki ale wiesz jak ludzie podchodzą do prac ogrodowych: trawa i tuje. Jedna koleżanka tylko zapalona ogrodniczka rozumie a reszta puka się w głowę, że chyba mam za dużo wolnego czasu