Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zana 21:22, 13 lip 2018

O, dobrze że dodałaś zbliżenia kwiatków tych jeżówek, bardzo ładne są. Na tym zdjęciu z oddali to chyba tylko sokole oko mogłoby je wypatrzeć

Co do zrzędzenia eMów to ja sobie cenię pewien układ rozdziału finansów jaki sobie wprowadziliśmy. Tym samym jego nie interesuje na co wydaję, on tylko chce żeby zniknęły wreszcie mordory w ogrodzie. Widzi, że powoli, ale zachodzą pozytywne zmiany, ba nawet fotki robi i na fejsa wrzuca! Taki jest czasami dumny z mojej harówki.
kaz742011 21:37, 13 lip 2018

effka napisał(a)

Znalazłam Twoje foty

Sama widzisz, jak przyrosły.

Edit:
Czytam od tyłu posty i padłam jak przeczytałam, że wykopane w lesie .
eVka 00:26, 14 lip 2018

szemusia napisał(a)
Hej, Ewka, szalona kobieto
Co ty bierzesz, że masz tyle energii na kopanie, zakupy, sadzenie, przesadzanie i jeszcze eMa ogarniesz

Coś tam obejrzałam u Ciebie, ale z twoim tempem działania wakacje mi zejdą zanim całość nadrobię
Hortki i trawy to też moi faworyci, więc będziesz zadowolona z wyborów.

Gdzieś tam (dużo wcześniej) mignął mi się na rabacie green baron - jesi mogę doradzić, to uważaj na niego - no chyba, ze masz mega miejsca, bo on się baaaardzo rozrasta. Miałam go na rabacie któryś rok do tyłu i zarósł mi cały kąt (fakt, u mnie mało miejsca). Bardzo trudno było mi się go pozbyć później, bo ciągle odrastał z podziemnych kłączy. Teraz mam go tylko w donicach i super wygląda, bo ładny to on ci jest - to fakt

To sama przyjemność taka praca w ogrodzie ☺ po ciężkim dniu w pracy w końcu mogę odpocząć kopiąc, sadząc i planując co i jak. Wyłączam się totalnie.
Jeśli chodzi o green barona to on kłączowy jest chyba tak samo jak red baron, czy bardziej? Bo u mnie red red barony rozrastaja się na potęgę z kłączy.
Piękny jest ale kupowałam gp przez internet jako red i jesienią, więc był lekko przebarwiony. Prowadziłam go w pasie red baranów i teraz namieszał mi na rabacie, muszę uporządkować tą opaskę.
eVka 00:29, 14 lip 2018

Zana napisał(a)
O, dobrze że dodałaś zbliżenia kwiatków tych jeżówek, bardzo ładne są. Na tym zdjęciu z oddali to chyba tylko sokole oko mogłoby je wypatrzeć

Co do zrzędzenia eMów to ja sobie cenię pewien układ rozdziału finansów jaki sobie wprowadziliśmy. Tym samym jego nie interesuje na co wydaję, on tylko chce żeby zniknęły wreszcie mordory w ogrodzie. Widzi, że powoli, ale zachodzą pozytywne zmiany, ba nawet fotki robi i na fejsa wrzuca! Taki jest czasami dumny z mojej harówki.

Na rabacie tylko z bliska jeżówki widać, jeszcze pojedyncze badylki z kwiatkiem. Są śliczne ☺
Mamy zupełnie osobne finanse i nie wyliczamy sobie kto ile ale są granice wydatków, żeby ba konuec miesiąca zdziwienia nie bylo i właśnie eMek powiedział żebym trochę zwolniła tempa w ogrodzie bo kasa nie wydala.
eVka 00:32, 14 lip 2018

kaz742011 napisał(a)

Sama widzisz, jak przyrosły.

Edit:
Czytam od tyłu posty i padłam jak przeczytałam, że wykopane w lesie .

Byłam u Ciebie i widziałam. Pięknie urosły przez dwa lata, ile cm mniej więcej?
Dzisiaj jak wyjezdzalismy na weekend nad jeziorko w aucie oznajmiłam eMkowi, że znalazłam mega tanie super choinki, a że on iglaku uwielbia, to powiedział żebym kupiła ale się cieszę. Musimy tylko szybko garaż otynkować przed posadzeniem choin, bo potem ciężko będzie.
Jeszcze raz Ci dziękuję za namiar.
Kasiolaaa 05:57, 14 lip 2018

Ewa jak tam juz wszystkie kwiatuchy posadzone ?
eVka 07:25, 14 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa jak tam juz wszystkie kwiatuchy posadzone ?

Kasiu posadziłam tylko róże o lawendę na obwodkę. Mnostwo doniczek czeka bo wyjechałam na weekend do koleżanki nad jezioro do Boszkowa. Niespodziankę mi zrobiła i wczoraj zaprosiła, więc kolejny weekend mi wypadł. W poniedziałek ruszę pełną parą po pracy ☺
A ty jakie masz plany weekendowe?
mrokasia 09:00, 14 lip 2018

A u mnie dziś leje jak z cebra. Może do popołudnia się wypada...

Widzę, że znalazłaś sprytny sposób na eMka. Mój pewnie też na hasło "tanie choinki" by dobrze zareagował .
kaz742011 10:09, 14 lip 2018

effka napisał(a)

Byłam u Ciebie i widziałam. Pięknie urosły przez dwa lata, ile cm mniej więcej?
Dzisiaj jak wyjezdzalismy na weekend nad jeziorko w aucie oznajmiłam eMkowi, że znalazłam mega tanie super choinki, a że on iglaku uwielbia, to powiedział żebym kupiła ale się cieszę. Musimy tylko szybko garaż otynkować przed posadzeniem choin, bo potem ciężko będzie.
Jeszcze raz Ci dziękuję za namiar.

No i super. Nie musisz kombinować przed eMem . Choiny przyrosły mi pewnie z metr
eVka 10:19, 14 lip 2018

mrokasia napisał(a)
A u mnie dziś leje jak z cebra. Może do popołudnia się wypada...

Widzę, że znalazłaś sprytny sposób na eMka. Mój pewnie też na hasło "tanie choinki" by dobrze zareagował .

O widzisz, tutaj bez deszczu, nie wiem jak we Wrocławiu. Już mam trochę dość opadów, niech w nocy kropi A w dzień chcę słońce
Tanie rośliny i promocje to moje słowa klucze w rozmowach z mężem