Miskant nn bardzo podoba mi się jego złote obrzeżenie
Rabata w trakcie zmian, dosadzę żurawki limonkowe i może cos jeszcze, wkurza mnue, że trawy nie równo rosną
Do przesadzenia na tą rabatę zostały jeszcze trzy rodki, planuję ma jesień kupic azalie japońskie a na ten szeroki pas między rodkami a różanką dosadzę kolejne trzy doorenbosy.
Na razie wszystko małe, jest pustawo, w dodatku bez kory, więc szału nue ma ale liczę że za rok dwa będzie gesto jak na rodkowej po drugiej stronie wjazdu ☺
Ewa piekne rabatki trawy zwiewne roza piano cudowna co do planowania drzewek owocowych to ja bym tylkozamiast jablek posadzila jedna czeresnie juz jak tak chcesz cos owocowego i dala bym bardziej pod tuje ale nie za blisko ja bym przy domu nie sadzila zablisko a zamiast tych drzewek czy kanadyjek przy garazu to bym posadzila caly szpaler dobrego winogrona albo szpaler jezyn mam czarne jezyny są bardzo smaczne mam troszeczke malin zeby nie dziadek to bym je wywalila bo niesa takie słodkie jak te z lasu zawalaja mi tylko miejsce na srodku bym dala trawnik bylo by przejrzyscie i przestrzennie
Dziękuję Kasiu Dałaś mi do myślenia, dwie jabłonki i karłowatą pigwę mam juz kupione, czekają na wsadzenie. Dwa krzaczki malin, jedną jeżynę i 6 krzaków borówki amerykańskiej wsadzone. Nie chciałabym jabłonek wyrzucać, jakoś szkoda. Może posadzę je przed szmaragdami tylko te dwie jabłonki i pigwę, a jak mnie wkurzą to wytnę i tyle, bez sentymentu. O czereśni też myślałam, musze poszukać kolumnową niską odmianę.
Pod samym garażem jest od godz. 13 cień, poza tym mokro od wody kapiącej z dachu podczas deszczu, więc chyba dla winogron i krzaczków owocowych niedobre warunki, dlatego pomyślałam o choinie kanadyjskiej bo ona lubi takie warunki. Ten mikro sadzik jest z boku, w części bez trawnika, tam będzie tylko kora sosnowa, właśnie, żeby spadające owoce nie niszczyły trawnika.
Bardzo Ci dziękuję za cenne uwagi, rzeczywiście, muszę na spokojnie przemyśleć ten plan,, żeby potem nie płakała nad wylanym mlekiem...
Ślicznie masz, pięknie skomponowane rabaty. Hostowa bardzo mi się spodobała
Co do jabłonek Rubin to jeśli się da posadź je nawet 2 m od tuj. Musisz mieć dobre dojście i do nich, i do tuj. Korona powinna być co roku przycinana. Jabłka też jakoś zbierać będziesz musiała