Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 10:59, 18 lip 2018

eVka 11:00, 18 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Ewa, przed deszczem bo chodzi o to, by granulki nie przywarły do liści trawy i ich nie popaliły. Przy drobnym, lekkim deszczu może się tak stać ale jak porządnie pada to ja bym sypnęła . A jak masz obawy to sypnij i od razu podlej tak by spłukać granulki z liści.

Ok, tak zrobię dzięki!
eVka 14:49, 18 lip 2018

Może coś takiego?

narysowałam krzaczki owocowe, drzewka, dodałam skrzynie z truskawkami, a tam gdzie pusto to trawa by była, jak myślicie?
kaz742011 14:55, 18 lip 2018

Pomogłabym z chęcią, ale z planowaniem to ja na bakier jestem . To co namalowałaś mnie się podoba.
Zana 14:56, 18 lip 2018

Bardzo ładnie narysowałaś
Mam tylko jedno pytanie: czy jak tuje kieeeedyś urosną, to nie będą cieniowały borówek, malin itd.? Albo czy drzewka owocowe nie zacienią tegoż dobrobytu, który słońca potrzebuje w ilościach duuuużych?
eVka 15:04, 18 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
Pomogłabym z chęcią, ale z planowaniem to ja na bakier jestem . To co namalowałaś mnie się podoba.

dziękuję, każda opinia jest dla mnie ważna, jest też z planowaniem średnio, narysowac umiem ale "co" to już nie bardzo.
eVka 15:10, 18 lip 2018

Zana napisał(a)
Bardzo ładnie narysowałaś
Mam tylko jedno pytanie: czy jak tuje kieeeedyś urosną, to nie będą cieniowały borówek, malin itd.? Albo czy drzewka owocowe nie zacienią tegoż dobrobytu, który słońca potrzebuje w ilościach duuuużych?

Dzięki Zana
Zaznaczyłam PÓŁNOC-POŁUDNIE na rysunku. Drzewka owocowe to miniatury szczepione, ponoć mają być małe (jak w sadach teraz takie wąskie maluszki rosną).

dodałam jeszcze ściężkę z płyt betonowych w trawie.
Zana 15:16, 18 lip 2018

Aha, ok.
Wiesz co, chyba odpuściłabym tę ścieżkę z płyt w trawniku. Masz bliziutko taras z płyt, ścieżki te brukowe, kamyki. Wydaje mi się, że za dużo się będzie działo, jak zrobisz jeszcze płyty w trawie. A przecież to sama przyjemność przejść się po trawniku. Utrzymanie płyt w trawie też chyba jednak nie jest takie całkiem bezproblemowe, trzeba kancikować, trawnik się "wypiętrza" itd. itp.
eVka 15:21, 18 lip 2018

Zana napisał(a)
Aha, ok.
Wiesz co, chyba odpuściłabym tę ścieżkę z płyt w trawniku. Masz bliziutko taras z płyt, ścieżki te brukowe, kamyki. Wydaje mi się, że za dużo się będzie działo, jak zrobisz jeszcze płyty w trawie. A przecież to sama przyjemność przejść się po trawniku. Utrzymanie płyt w trawie też chyba jednak nie jest takie całkiem bezproblemowe, trzeba kancikować, trawnik się "wypiętrza" itd. itp.

Dzięki kochana!
Może rzeczywiście przekombinowane czekam na pogodę i zaczynam działaś bo wszystko czeka na sadzenie.
Może jeszcze jakaś mądra główka się wypowie??
mrokasia 15:23, 18 lip 2018

Ja bym te drzewka owocowe dała za borówkami.