U nas nadal susza totalna. Jak to dziwnie jest, że w jednym mieście leje a w drugim susza. Dzisiaj 3 godziny zraszał się trawnik. Trzymam kciuki za słońce u Ciebie.
Widuję takie siateczki na ogrodzeniach, to pewnie na takie sprytnie psinki jak Twoja.
Nigdy nie sypałam polifoski, muszę porównać składy. Ten 100 dniowy nawóz poleciła mi projektantka ogrodów i pani w ogrodniczym, obie mają sprawdzony. Nie da się nim spalić trawnika, w sensie przenawozić. Jak jest z polifoską, masz ją sprawdzoną, czy pierwszy raz uzywalas? Cena rzeczywiście śmieszna.
No to u nas chyba jest równowaga między deszczem i słońcem bo już drugi dzień jest tak ,że pada dopiero wieczorem i pięknie samo podlewa po słonecznym i upalnym dniu
Zobaczcie jak fajnie można przyciąć derenia elegantissima
Podpatrzone we wrocławskiej przestrzeni publicznej
Chcę tak ciąć moje derenie, które rosną na hostowej przy ogrodzeniu.
Fajnie wygląda tak strzyżony dereń. Ja mam jednego małego derenia właśnie chyba elegantissima, dostałam na wymianę. Tylko nie wiem jak on lubi mokro , czy przeciętnie, słońce czy półcień...
Witaj Też zwróciłam uwagę na te derenie jadąc do pracy jedną z większych ulic Wrocławia Tak naprawdę już od dawna zaglądam do Ciebie i podpatruję z jakim rozmachem działasz w ogrodzie. Piękny ogród powstaje.
Derenie lubią półcień, nie pełne słońce, glebę przeciętnie wilgotną. Mam je w trzech zuepłnie różnych miejscach i najgorzej rosna na patelni, w półcieniu dużo lepiej.
Ooo wrocławianka miło mi, że zaglądasz do mnie i napisałaś, zaraz lecę do Ciebie Zobaczyłam na pierwszej stronie kulki i hakonki i już mi się podoba
Te derenie mega mi się sposobały.