Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:51, 26 lip 2018

kaz742011 napisał(a)

Jak prognoza głosi niestety weekend też deszczowo się zapowiada. Najbliższe słońce dopiero ponoć we wtorek .

U nas nadal susza totalna. Jak to dziwnie jest, że w jednym mieście leje a w drugim susza. Dzisiaj 3 godziny zraszał się trawnik. Trzymam kciuki za słońce u Ciebie.
eVka 22:51, 26 lip 2018

kaz742011 napisał(a)

Jakiego nawozu użyłaś ?

Substral 100 dni.
eVka 23:24, 26 lip 2018

nicol21 napisał(a)

nasz psina zupełnie niekopie, ale się przeciska podmórówka w tym naszym cudnym ogrodzeniu jest, a on głowa między siatkę i podmórówkę i tyle go widzieli. dodaliśmy siatkę, która zachodzi na podmórówkę i na siatkę

Super, żę trawniczek odżył.
ale powiem Ci że ten nasypałam 3tyg temu polifoski nr 6 [bo 8tki nie było] i lałam wodę i dłużej mu odbicie schodzi bo susza ogromna, ale tam gdzie się odbiło to też świetna jest ta trawa. teraz przeszła 5min burza z 3min deszczem, ale podlała trawnik także gicior. minus taki tej polifoski że jest biała, i tak ze 3-4 dni się bieli zanim zupełnie rozpuści. Ale 50kg kosztuje 80zł jestem to w stanie wybaczyć.

Widuję takie siateczki na ogrodzeniach, to pewnie na takie sprytnie psinki jak Twoja.
Nigdy nie sypałam polifoski, muszę porównać składy. Ten 100 dniowy nawóz poleciła mi projektantka ogrodów i pani w ogrodniczym, obie mają sprawdzony. Nie da się nim spalić trawnika, w sensie przenawozić. Jak jest z polifoską, masz ją sprawdzoną, czy pierwszy raz uzywalas? Cena rzeczywiście śmieszna.

U nas nadal sucho. Leję wodę ile się da.
Margerytka40 23:41, 26 lip 2018

No to u nas chyba jest równowaga między deszczem i słońcem bo już drugi dzień jest tak ,że pada dopiero wieczorem i pięknie samo podlewa po słonecznym i upalnym dniu
eVka 10:10, 27 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
No to u nas chyba jest równowaga między deszczem i słońcem bo już drugi dzień jest tak ,że pada dopiero wieczorem i pięknie samo podlewa po słonecznym i upalnym dniu

Idealna pogoda, w dzień słońce, wieczorem lub w nocy deszcz zazdroszczę.
U nas cd suszy.
eVka 10:14, 27 lip 2018

Zobaczcie jak fajnie można przyciąć derenia elegantissima

Podpatrzone we wrocławskiej przestrzeni publicznej
Chcę tak ciąć moje derenie, które rosną na hostowej przy ogrodzeniu.
SlonecznyOgrod 11:18, 27 lip 2018

Fajnie wygląda tak strzyżony dereń. Ja mam jednego małego derenia właśnie chyba elegantissima, dostałam na wymianę. Tylko nie wiem jak on lubi mokro , czy przeciętnie, słońce czy półcień...
Zuzka25 11:30, 27 lip 2018

Witaj Też zwróciłam uwagę na te derenie jadąc do pracy jedną z większych ulic Wrocławia Tak naprawdę już od dawna zaglądam do Ciebie i podpatruję z jakim rozmachem działasz w ogrodzie. Piękny ogród powstaje.
eVka 12:23, 27 lip 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Fajnie wygląda tak strzyżony dereń. Ja mam jednego małego derenia właśnie chyba elegantissima, dostałam na wymianę. Tylko nie wiem jak on lubi mokro , czy przeciętnie, słońce czy półcień...

Derenie lubią półcień, nie pełne słońce, glebę przeciętnie wilgotną. Mam je w trzech zuepłnie różnych miejscach i najgorzej rosna na patelni, w półcieniu dużo lepiej.
eVka 12:24, 27 lip 2018

Zuzka25 napisał(a)
Witaj Też zwróciłam uwagę na te derenie jadąc do pracy jedną z większych ulic Wrocławia Tak naprawdę już od dawna zaglądam do Ciebie i podpatruję z jakim rozmachem działasz w ogrodzie. Piękny ogród powstaje.

Ooo wrocławianka miło mi, że zaglądasz do mnie i napisałaś, zaraz lecę do Ciebie Zobaczyłam na pierwszej stronie kulki i hakonki i już mi się podoba
Te derenie mega mi się sposobały.