Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zuzka25 20:43, 04 paź 2018

Piękny weekend się zapowiada. Idealny na prace ogrodowe. Mam full zaległego sadzenia, a 3 najbliższe dni od rana do wieczoru jestem na szkoleniu
Effka, po takim słonecznym weekendzie, znów wprawisz w ogrodowe kompleksy
Kasiolaaa 05:46, 05 paź 2018

o tu zbieraja liscie debu a ja wynosilam plachtami je do lasu bo mialam dosc grabienia i tych lisci hihi
eVka 08:30, 05 paź 2018

Zuzka25 napisał(a)
Dziewczyny zaciekawiłam się tym zbieraniem liści dębu
Ściółkujemy pod iglaki, bo zakwasza?

Liście z igliwiem tworzą lekka ściółkę, która sprzyja systemowi korzeniowemu rodków ponadto przekopuję te liście z ziemią, żeby była pulchniejsza. Wiem, że igliwie zakwasza.
eVka 08:35, 05 paź 2018

Zuzka25 napisał(a)
Piękny weekend się zapowiada. Idealny na prace ogrodowe. Mam full zaległego sadzenia, a 3 najbliższe dni od rana do wieczoru jestem na szkoleniu
Effka, po takim słonecznym weekendzie, znów wprawisz w ogrodowe kompleksy

Piękny piękny i jeszcze wczoraj bardzo się z niego cieszyłam i nawet plan prac w notatniku rozpisałam. Dzisiaj rano wstałam z totalnie bolącymi zatokami i gilami po pas... znów. Zaraz jadę do lekarza po antybiotyk.
Z planów nici... załamka
eVka 08:36, 05 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
o tu zbieraja liscie debu a ja wynosilam plachtami je do lasu bo mialam dosc grabienia i tych lisci hihi

Hehe widzisz ja szukam a Ty wyrzucałaś
DorKa 14:03, 05 paź 2018

effka napisał(a)

Piękny piękny i jeszcze wczoraj bardzo się z niego cieszyłam i nawet plan prac w notatniku rozpisałam. Dzisiaj rano wstałam z totalnie bolącymi zatokami i gilami po pas... znów. Zaraz jadę do lekarza po antybiotyk.
Z planów nici... załamka

współczuję wiem jaki to ból mieć takie plany i nie móc ich wykonać. Jeżeli o mnie chodzi to może lać cały weekend ,żeby Ci przykro nie było Trzymaj cię i kuruj. Robota nie ucieknie, tym bardziej ,że pogoda jeszcz trochę będzie dopisywać. Buźka !
eVka 15:05, 05 paź 2018

DorKa napisał(a)

współczuję wiem jaki to ból mieć takie plany i nie móc ich wykonać. Jeżeli o mnie chodzi to może lać cały weekend ,żeby Ci przykro nie było Trzymaj cię i kuruj. Robota nie ucieknie, tym bardziej ,że pogoda jeszcz trochę będzie dopisywać. Buźka !

Niestety, takie życie, za tydzień wszystko zrobię.
Jest pięknie, słońce świeci, pióropusze miskantów aż błyszczą, trawa zieloniutka, red barony płoną czerwienią, malinki pysznią się na krzakach. Bosko
eVka 19:22, 05 paź 2018

Na pocieszenie zamówiłam sobie trzy róże Pomponella i jedną pnącą Giardinę. Już nie mogę się doczekać jak będą kwitnąć
Margerytka40 19:23, 05 paź 2018

Piękny dąbek Ewa,sama mam ochotę na podobnego bo śliczne są jesienią ,no i liście byłyby swoje . Pozdrówka zostawiam i zdrowiej szybciutko
eVka 19:28, 05 paź 2018

Margerytka40 napisał(a)
Piękny dąbek Ewa,sama mam ochotę na podobnego bo śliczne są jesienią ,no i liście byłyby swoje . Pozdrówka zostawiam i zdrowiej szybciutko

Piękny, piękny, dzisiaj godzinami się na niego gapiłam siedząc w słoneczku na tarasie. Czekam na te liście kolorowe
Przy okazji wymyśliłam kolejną rabatę i róże pnacą przy garażu od strony południowej czasami takie nicnierobienie się przydaje.
Dziękuję.