Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:03, 12 paź 2018

Nowalijka napisał(a)
Ewuś usiłuję nadrobić zaległości u Ciebie, ale musisz mi dać trochę czasu. Nie było mnie trochę u Ciebie. Póki co powiem jedno. Czy Ty masz w ogrodzie sztuczne kwiaty i sztuczną trawę a może to fotomontaż? Pięknie masz, śliczne trawy i hortensje, z resztą nawet grys u Ciebie elegancki.
Zrób proszę fotki kratek do róż, które kupiłaś. Tez muszę o czymś pomyśleć.

Hehe nie ma co nadrabiać pitu pitu, foty oglądaj tylko. No dobra, trawa sprayem pomalowana dziękuję Ci bardzo za mile słowa, bardzo to fajne, że komuś się podoba mój ogród.
Kratki wyżej pokazałam, na żywo obfocę jak przyjdą.
eVka 21:08, 12 paź 2018

Zana napisał(a)
Hi, hi a ja mam prawie cały bagażnik worków z obornikiem
Jutro mam zamiar troszkę podziałać. Trzeba wykorzystać aurę na maksa

Ja dzisiaj kopałam na maxa, od jutra będę szaleć ogrodowo, moja lista:
Kupić korę, paliki i mocowania do kratek drewnianych
posadzić bluszcz,
przymocować kratki na przedpłociu,
zadołować variegatusa,
kora na przedpłocie,
przesadzić trzcinniki,
posadzić drzewo,

Bagażnik z obornikiem, oj zapach będzie lekki
Nowalijka 21:10, 12 paź 2018

to zdradź jakim sprayem malowałaś ze nie masz chwastów. Łatwo mówić pitu pitu fotki oglądaj jak tu po drodze tyle fajnej treści.
Gratulacje z okazji 400 strony
Wiolka5_7 21:15, 12 paź 2018

effka napisał(a)

Ja dzisiaj kopałam na maxa, od jutra będę szaleć ogrodowo, moja lista:
Kupić korę, paliki i mocowania do kratek drewnianych
posadzić bluszcz,
przymocować kratki na przedpłociu,
zadołować variegatusa,
kora na przedpłocie,
przesadzić trzcinniki,
posadzić drzewo,

Bagażnik z obornikiem, oj zapach będzie lekki

To widzę,że wyzdrowiałaś,bo całą listę prac zaplanowałaś
Pogoda nas rozpieszcza,też się cieszę,bo ja będę działać z kompostem
eVka 21:28, 12 paź 2018

Nowalijka napisał(a)
to zdradź jakim sprayem malowałaś ze nie masz chwastów. Łatwo mówić pitu pitu fotki oglądaj jak tu po drodze tyle fajnej treści.
Gratulacje z okazji 400 strony

Spray magiczny o nazwie: "KOCHAM MÓJ TRAWNICZEK, ZROBIĘ WSZYSTKO ŻEBY BYŁ BOSKI"
Woda, nawóz, koszenie co 4 dni i preparat na chwasty.
400 stron, kiedy to zleciało... dzięki.
eVka 21:49, 12 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

To widzę,że wyzdrowiałaś,bo całą listę prac zaplanowałaś
Pogoda nas rozpieszcza,też się cieszę,bo ja będę działać z kompostem

No zatoki trochę jeszcze bolą ale co tam, ciepełko zmusza do pracy w ogrodzie, jak inaczej Ty wzorcowo przygotowujesz ziemię na nowej rabacie, ja tym razem bez kompostu bo sie skończył, tylko obornik, kora, mączka i siarka, no jeszcze skoszona przegnita skoszona trawa.
Będziemy działać weekendowo
Wiolka5_7 22:27, 12 paź 2018

effka napisał(a)

No zatoki trochę jeszcze bolą ale co tam, ciepełko zmusza do pracy w ogrodzie, jak inaczej Ty wzorcowo przygotowujesz ziemię na nowej rabacie, ja tym razem bez kompostu bo sie skończył, tylko obornik, kora, mączka i siarka, no jeszcze skoszona przegnita skoszona trawa.
Będziemy działać weekendowo

Staram się,żeby roślinki zdrowo rosły...ty też dobrze przygotowujesz
Jeszcze ten obornik i liście muszę zdobyć...kompost,kora,mączki,siarka,igliwie mam
eVka 22:37, 12 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Staram się,żeby roślinki zdrowo rosły...ty też dobrze przygotowujesz
Jeszcze ten obornik i liście muszę zdobyć...kompost,kora,mączki,siarka,igliwie mam

Pod choiny do dołków chyba dam na start trochę ziemi do iglaków, bo zanim naturalnie się zakwasi i siarka zadziała to trochę potrwa. Igliwia nie wiem skąd, musiałabym do jakiegoś lasu iglastego a tu same liściaste. Pod sosnami mam igły ale tam rodki i pierisy rosną to im nie będę zabierać ściółki.
Ile to takie osoby jak Danusia, Waldek i Toszka zrobiła dobrego edukując nas w ogrodnictwie...
Gosialuk 00:05, 13 paź 2018

Ewo czy podeślesz mi na priv adres sklepu, w którym zamówiłaś te kratki. Podobają mi się, bo są prawie niewidoczne. Też potrzebuję na róże i hortensję pnącą.
A poza tym, to robota u ciebie w ogrodzie idzie w ekspresowym tempie. Jak sadzisz choiny, to znaczy że garaż już skończony?
eVka 00:38, 13 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
Ewo czy podeślesz mi na priv adres sklepu, w którym zamówiłaś te kratki. Podobają mi się, bo są prawie niewidoczne. Też potrzebuję na róże i hortensję pnącą.
A poza tym, to robota u ciebie w ogrodzie idzie w ekspresowym tempie. Jak sadzisz choiny, to znaczy że garaż już skończony?

Gosiu, nie ma.problemu, zaraz prześlę priva. W końcu nadrobię chorobowy wrzesień. Garaż prawie skończony, jeszcze trochę roboty zostało ale już bliżej niż dalej. Jeszcze jedna ściana została do tynkowania i malowanie.