Hehe nie ma co nadrabiać pitu pitu, foty oglądaj tylko. No dobra, trawa sprayem pomalowana dziękuję Ci bardzo za mile słowa, bardzo to fajne, że komuś się podoba mój ogród.
Kratki wyżej pokazałam, na żywo obfocę jak przyjdą.
Ja dzisiaj kopałam na maxa, od jutra będę szaleć ogrodowo, moja lista:
Kupić korę, paliki i mocowania do kratek drewnianych
posadzić bluszcz,
przymocować kratki na przedpłociu,
zadołować variegatusa,
kora na przedpłocie,
przesadzić trzcinniki,
posadzić drzewo,
to zdradź jakim sprayem malowałaś ze nie masz chwastów. Łatwo mówić pitu pitu fotki oglądaj jak tu po drodze tyle fajnej treści.
Gratulacje z okazji 400 strony
Spray magiczny o nazwie: "KOCHAM MÓJ TRAWNICZEK, ZROBIĘ WSZYSTKO ŻEBY BYŁ BOSKI"
Woda, nawóz, koszenie co 4 dni i preparat na chwasty.
400 stron, kiedy to zleciało... dzięki.
No zatoki trochę jeszcze bolą ale co tam, ciepełko zmusza do pracy w ogrodzie, jak inaczej Ty wzorcowo przygotowujesz ziemię na nowej rabacie, ja tym razem bez kompostu bo sie skończył, tylko obornik, kora, mączka i siarka, no jeszcze skoszona przegnita skoszona trawa.
Będziemy działać weekendowo
Staram się,żeby roślinki zdrowo rosły...ty też dobrze przygotowujesz
Jeszcze ten obornik i liście muszę zdobyć...kompost,kora,mączki,siarka,igliwie mam
Pod choiny do dołków chyba dam na start trochę ziemi do iglaków, bo zanim naturalnie się zakwasi i siarka zadziała to trochę potrwa. Igliwia nie wiem skąd, musiałabym do jakiegoś lasu iglastego a tu same liściaste. Pod sosnami mam igły ale tam rodki i pierisy rosną to im nie będę zabierać ściółki.
Ile to takie osoby jak Danusia, Waldek i Toszka zrobiła dobrego edukując nas w ogrodnictwie...
Ewo czy podeślesz mi na priv adres sklepu, w którym zamówiłaś te kratki. Podobają mi się, bo są prawie niewidoczne. Też potrzebuję na róże i hortensję pnącą.
A poza tym, to robota u ciebie w ogrodzie idzie w ekspresowym tempie. Jak sadzisz choiny, to znaczy że garaż już skończony?
Gosiu, nie ma.problemu, zaraz prześlę priva. W końcu nadrobię chorobowy wrzesień. Garaż prawie skończony, jeszcze trochę roboty zostało ale już bliżej niż dalej. Jeszcze jedna ściana została do tynkowania i malowanie.