Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Wiolka5_7 20:08, 23 paź 2018

effka napisał(a)

Oby tylko zasłonił mnie przed blokami. Cebulki mam posadzone, mało w tym roku, może jeszcze dokupię jak bedzie ładna pogoda, bo w zimnicy sadzić nie będę.

W przyszłym tygodniu piękną pogodę jeszcze podają i ciepełko
Zuzka25 21:21, 23 paź 2018

Masz piękny masz ogród i zadbany trawnik. Ja martwię się, żeby tuje za szybko nie rosły , bo chcę je do 2-2,2 metrów utrzymać i tnę regularnie, a Ty potrzebujesz osłony U nas za miesiąc wprowadzają się nowi sąsiedzi, od razu robią ogród , dziś wytyczyli rabaty Jest szansa ,że już od wiosny zielsko nie będzie do nas przechodzić, bo to była syzyfowa praca
eVka 21:24, 23 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

W przyszłym tygodniu piękną pogodę jeszcze podają i ciepełko

O, nie wiedziałam że ma być ciepło. Posadzone w końcu choiny i może uda się brzozy doorenbos jeszcze kupić i wsadzić na wjazdową, potrzebuję jeszcze trzy sztuki.
EDIT: miało być: posadzę w końcu choiny...
Wiolka5_7 21:28, 23 paź 2018

effka napisał(a)

O, nie wiedziałam że ma być ciepło. Posadzone w końcu choiny i może uda się brzozy doorenbos jeszcze kupić i wsadzić na wjazdową, potrzebuję jeszcze trzy sztuki.

Super,że choiny posadziłaś brawo Ty
Trzymam kciuki żeby się udało brzozki posadzić
eVka 21:28, 23 paź 2018

Zuzka25 napisał(a)
Masz piękny masz ogród i zadbany trawnik. Ja martwię się, żeby tuje za szybko nie rosły , bo chcę je do 2-2,2 metrów utrzymać i tnę regularnie, a Ty potrzebujesz osłony U nas za miesiąc wprowadzają się nowi sąsiedzi, od razu robią ogród , dziś wytyczyli rabaty Jest szansa ,że już od wiosny zielsko nie będzie do nas przechodzić, bo to była syzyfowa praca

Naprawdę, podoba Ci się, mega mi miło! moje tuje chcę prowadzić nie za wysoko, bo przed nimi śliwy pissardi rosną i korony mają mieć nad ruchami. Nie wiem czy mi to wyjdzie, zobaczymy.
Extra że u Ciebie sąsiedzi ogród szykują, będZie ładne sąsiedztwo no i bez chwastów. Oby moi byli miłośnikami ogrodu...
eVka 21:42, 23 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Super,że choiny posadziłaś brawo Ty
Trzymam kciuki żeby się udało brzozki posadzić

Oj przejęzyczyłam się, choiny jeszcze nie posadzone, miało być: posadzę w końcu choiny hehe.
Brzózki muszę poszukać po szkółkach.
Brzozowadzie... 10:03, 24 paź 2018

Cześć Ewa, Ciebie dogonić to wyzwanie, pędzisz z tymi działaniami!
Nie ruszałabym Pissardi, są już zakorzenione, będziesz w szoku w przyszłym roku O jaki ładny rym wyszedł. Jak kupisz większe, to odstoją w miejscu, bo będą się na nowo aklimatyzować.
Mam Pissardi i wiem jak duże mają przyrosty. Tylko przytnij je koniecznie wczesną wiosną, mimo że żal Ci będzie, a będą gęste i tłuściutkie. I drugi raz latem, znowu 2/3 przyrostów. ja moje hoduję z patyczka i jak mi Tato pierwszy raz je przyciął, to myślałam, że Go uduszę, a potem przyznałam Mu rację.
Też marzyłam, kiedy wyjdą ponad płot, a po trzech sezonach mają ze cztery metry. I nic przez nie nie widać, takie gęste.
eVka 10:09, 24 paź 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Ewa, Ciebie dogonić to wyzwanie, pędzisz z tymi działaniami!
Nie ruszałabym Pissardi, są już zakorzenione, będziesz w szoku w przyszłym roku O jaki ładny rym wyszedł. Jak kupisz większe, to odstoją w miejscu, bo będą się na nowo aklimatyzować.
Mam Pissardi i wiem jak duże mają przyrosty. Tylko przytnij je koniecznie wczesną wiosną, mimo że żal Ci będzie, a będą gęste i tłuściutkie. I drugi raz latem, znowu 2/3 przyrostów. ja moje hoduję z patyczka i jak mi Tato pierwszy raz je przyciął, to myślałam, że Go uduszę, a potem przyznałam Mu rację.
Też marzyłam, kiedy wyjdą ponad płot, a po trzech sezonach mają ze cztery metry. I nic przez nie nie widać, takie gęste.

Agata dzięki za rady, wycinałam im tylko odrosty dolne, bo chcę je prowadzić jednopniowo ale nie pomyślałam, żeby ciąć od góry... na wiosne ciacham! Wiosną tzn. marzec-kwiecień? Widziałm Twoje pissardi, piękniste są, pocieszyłaś mnie bardzo
eVka 18:14, 24 paź 2018

Jutro przyjeżdżają zamówione róże, Pomponelle i Gardenia. mam nadzieję że będzie ciepło i szybko je posadzę.
Brzozowadzie... 23:24, 24 paź 2018

effka napisał(a)

Agata dzięki za rady, wycinałam im tylko odrosty dolne, bo chcę je prowadzić jednopniowo ale nie pomyślałam, żeby ciąć od góry... na wiosne ciacham! Wiosną tzn. marzec-kwiecień? Widziałm Twoje pissardi, piękniste są, pocieszyłaś mnie bardzo

Jeśli dobrze pamiętam, to marzec, przed ruszeniem wegetacji Tylko machnij konkretnie Zobaczysz pierwszy efekt już po miesiącu