Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Magleska 16:55, 23 paź 2018

Fajnie ,bo nie będzie chwastowiska i zasłonią Ci blok .....a Twoje roślinki - tuje i Pisardi urosną - nawet nie obejrzysz się kiedy .......
Wg mnie lepszy taki widok na nowy domek

Ps caluteńką śliczną rabatę obejrzałam dokładnie piękne kolory .....Red baron daje po oczach z daleka
Wiolka5_7 17:05, 23 paź 2018

Będzie nowy sąsiad to już chyba lepiej domek niż wielkie bloki

Posadziłam dziś czosnki i uciekłam do domu , bo pada i głowę urywa.... a ty jak z cebulkami,posadzone ?
Jeszcze mam kilka paczek Exotic Emperor,ale czekam na słońce
Gosialuk 17:34, 23 paź 2018

Też uważam, że lepiej domek niż blok. Ale faktycznie łyso się zrobiło. Szczęściem rośliny szybko rosną. Drzewka tak po dwóch latach od posadzenia, jak się dobrze ukorzenią, to strzelają w górę. Masz spory ogród, to się osłonisz zielenią.
Anda 18:08, 23 paź 2018

Lepiej domek niż blok Rośliny pójdą w górę szybciej niż myślisz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
wiklasia 18:49, 23 paź 2018

A i nowy sąsiad też pewnie będzie chciał się przesłonić od Twojej strony. Więc nie bój żaby - może większe drzewka posadzi?
eVka 18:54, 23 paź 2018

Magleska napisał(a)
Fajnie ,bo nie będzie chwastowiska i zasłonią Ci blok .....a Twoje roślinki - tuje i Pisardi urosną - nawet nie obejrzysz się kiedy .......
Wg mnie lepszy taki widok na nowy domek

Ps caluteńką śliczną rabatę obejrzałam dokładnie piękne kolory .....Red baron daje po oczach z daleka

Fajnie, fajnie, tylko jakoś łyso i przejrzyście. Ogród optycznie się skrócił.
Mąż nalega na wymianę pissardi na dużo większe, żeby korona była bardziej rozbudowana, zobaczymy.
Cieszę się, że Ci się ta rabata podoba red baronki świecą!
eVka 19:26, 23 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Będzie nowy sąsiad to już chyba lepiej domek niż wielkie bloki

Posadziłam dziś czosnki i uciekłam do domu , bo pada i głowę urywa.... a ty jak z cebulkami,posadzone ?
Jeszcze mam kilka paczek Exotic Emperor,ale czekam na słońce

Oby tylko zasłonił mnie przed blokami. Cebulki mam posadzone, mało w tym roku, może jeszcze dokupię jak bedzie ładna pogoda, bo w zimnicy sadzić nie będę.
eVka 19:51, 23 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
Też uważam, że lepiej domek niż blok. Ale faktycznie łyso się zrobiło. Szczęściem rośliny szybko rosną. Drzewka tak po dwóch latach od posadzenia, jak się dobrze ukorzenią, to strzelają w górę. Masz spory ogród, to się osłonisz zielenią.

Niech rosną bo na razie niziutkie wszystko ale kupowałam małe sadzonki bo trzeba było ich kupić mnóstwo a kasa wiadomo leci. Planuję dosadzić drzewa solitery w trawniku, bo brakuje mi liściastych, to jeszcze trochę przesłony będzie.
eVka 19:52, 23 paź 2018

Anda napisał(a)
Lepiej domek niż blok Rośliny pójdą w górę szybciej niż myślisz.

mam nadzieję, ze trzy lata jeszcze chociaż.
eVka 19:54, 23 paź 2018

wiklasia napisał(a)
A i nowy sąsiad też pewnie będzie chciał się przesłonić od Twojej strony. Więc nie bój żaby - może większe drzewka posadzi?

Oj, marzę żeby nowy sąsiad miał piękny ogród jak sąsiedzi z boku. Aż miło popatrzeć. Jeszcze czeka mnie rozmowa z nimi o ogrodzeniu i składce.