Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

malinia 09:20, 30 paź 2018

effka napisał(a)

Nie ma za co Dokładnie wiem jak to jest, bo jestem taka sama. Jak się na coś napalę to nie ma mocnych, muszę kupić. Fakt, że lepiej najpierw przygotować glebę, choć u mnie większość była sadzona do świeżo udoskonalonej dobrociami gleby. Nie umiałabym czekać. Broń Boże nie bierz ze mnie przykładu

effka ja już miałam te róże wczoraj w koszyku ....;-D ale potem sobie myślę kurde nie ....;p pierwsze tulipany i przygotuję rabatę na wiosnę pod róże.
A te róże też są na wiosnę ?? czy tylko na jesień
eVka 18:23, 30 paź 2018

malinia napisał(a)

effka ja już miałam te róże wczoraj w koszyku ....;-D ale potem sobie myślę kurde nie ....;p pierwsze tulipany i przygotuję rabatę na wiosnę pod róże.
A te róże też są na wiosnę ?? czy tylko na jesień

Hihi, lepiej na spokojnie Ponoć większy wybór róż jest jesienią, ani wiosnę są te, które zostały z poprzedniego roku.
malinia 20:09, 30 paź 2018

effka napisał(a)

Hihi, lepiej na spokojnie Ponoć większy wybór róż jest jesienią, ani wiosnę są te, które zostały z poprzedniego roku.

no i tym sposobem to mnie tylko kusisz bardziej ;p ;-D
Kasiolaaa 20:39, 30 paź 2018

Ewunia oczywiscie ze warto piekna jest pomponella jak i giardinia sama u mnie widzialas jak pieknie kwitla
07:53, 31 paź 2018
effka napisał(a)

tez bym sie z tą teoria godziła zwłaszcza że te bardziej popularne i tzw rarytaski ....rezewuje sie zazwyczaj juz w sierpniu i wrześniu ..a oni wysyłają golaski po połowie października.

juz o tm na forum było wielokrotnie pisane że te róze z jesiennego sadzenia sie najlepiej przyjmuja i maja wiekszy wigor nic te wiosenne.

wieć jak macie już przygotowane miejsce na róze ...to kupowac teraz
malinia 08:49, 31 paź 2018

eee_taam napisał(a)

tez bym sie z tą teoria godziła zwłaszcza że te bardziej popularne i tzw rarytaski ....rezewuje sie zazwyczaj juz w sierpniu i wrześniu ..a oni wysyłają golaski po połowie października.

juz o tm na forum było wielokrotnie pisane że te róze z jesiennego sadzenia sie najlepiej przyjmuja i maja wiekszy wigor nic te wiosenne.

no i masz babo placek ;p zamiast mnie odwiesc od kupowania to tylko sie pogorszyla perspektywa portfela;p
eVka 17:46, 31 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia oczywiscie ze warto piekna jest pomponella jak i giardinia sama u mnie widzialas jak pieknie kwitla

Już się nie mogę doczekać. Kusi mnie kupno kilku Pastelli na grabową i wsadzenie ich w miejsce host, bo i tak chcę je przesadzić.
eVka 17:46, 31 paź 2018

eee_taam napisał(a)

No mnie też kusisz
eVka 17:47, 31 paź 2018

malinia napisał(a)

no i masz babo placek ;p zamiast mnie odwiesc od kupowania to tylko sie pogorszyla perspektywa portfela;p

Ej ale przez Ciebie teraz i ja myślę o kupnie kolejnych róż
Magleska 19:08, 31 paź 2018

A przez Was ,to i ja mam ochotę na kilka chociaż mi ładne nie rosną ......hmmm chyba nie mam ręki do róż