Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 14:31, 02 lis 2017

magda19831 napisał(a)
Własnie kupiłam 3 szt. doorenbosów

Własnie czytałam u Ciebie, to co sadzimy pokaż u siebie fotki brzózek. Duże masz? U nas ceny kosmiczne, szukam i szukam i w końcu chyba maluszki posadzę bo 160 zł/szt nie dam...
eVka 14:31, 02 lis 2017

magda19831 napisał(a)
Widzę że zapał do pracy Cię nie opuszcza i widzę że mamy dużo wspólnego Bedę podglądać poczynania ogrodowe.

Dzięki, robotne z nas dziewczynki
magda19831 16:56, 02 lis 2017

Moje mają ze 2m wysokości i płaciłam po 59zl/szt
eVka 18:10, 02 lis 2017

Naprawdę? Bardzo tanio. Muszę poszukać u nas takich mniejszych, wszędzie wielkie pow. 150 zl
magda19831 18:31, 02 lis 2017

Naprawdę. Wiosną kupiłam 4 szt w tej samej cenie. Mieszkam w okolicach Krakowa i powiem Ci że do tej pory nie znalazłam żadnej fajnej szkółki z dobrym towarem i dobrymi cenami . Szukałam grabów frans fontaine i niestety nie znalazłam ani pół sztuki.

effka napisał(a)
Naprawdę? Bardzo tanio. Muszę poszukać u nas takich mniejszych, wszędzie wielkie pow. 150 zl
.
eVka 19:16, 02 lis 2017

A u nas wybór duży ale ceny jeszcze większą hehe. Jadę w sobotę rano do szkółki Kulas na Bielanach Wrocławskich mają olbrzymi wybór drzewek, ceny ponoć znośne, zobaczę.
eVka 21:31, 02 lis 2017

Poczytałam na O. o malinach, przemyślałam rady Toszki i jednak przesadzę te 4 patyczki malin. Są bardzo inwazyjne i boję się o sąsiadujący trawnik i rabatę.
Trudno wetknę je za garaż od strony ulicy, tam jest sporo cienia, najwyżej nie będę super rosły. Nie mam dla nich innego miejsca w ogrodzie. Z dwóch stron będą ograniczone betonem a z pozostałych dwóch ograniczę je kostka betonową.
Zana 22:35, 02 lis 2017

effka napisał(a)
Lista zakupów na ten tydzień:

6 szt śliw wiśniowych pissardi
3 szt brzóz doorenbosa
30 szt żywotników szmaragd

Jestem nienormalna w listopadzie jeszcze sadzę ale wszyscy we Wrocku sadzą bo ciepło i mówią, że środek sezonu na drzewka więc i ja sadzę....

Jeszcze trochę i skończę jak Magleska z kontuzją ....

Nie wydaje mi się, że jesteś nienormalna, a wręcz zazdroszczę zapału i entuzjazmu.

A teraz przywitam się oficjalnie, przejrzałam (no może nie super dokładnie) Twój wątek, a właściwie to niemalże padłam jak zobaczyłam te rysunki na pierwszej stronie. Jak dla mnie to majstersztyk (ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy). Widzę, że tu się będzie sporo fajnych rzeczy działo, to pozwolę sobie zaglądać.
Magleska 23:12, 02 lis 2017

To mam nadzieję - pokażesz co kupisz....
Pierwszy raz w życiu miałam gorączkę 39,5 ..... dreszcze ,nałykałam sie leków i teraz trochę odżyłam....... ,więc przyszłam poczytać co tam jeszcze robisz w ogrodzie .......brzózki będą fajnie...... śliwy wiem ,gdzie będą ,a brzózki ? Muszę do planów wrócić
Ja narazie odpuszczam ogród ,muszę w końcu porządnie sie wyleczyć
DorKa 07:47, 03 lis 2017

effka napisał(a)
Lista zakupów na ten tydzień:

6 szt śliw wiśniowych pissardi
3 szt brzóz doorenbosa
30 szt żywotników szmaragd

Jestem nienormalna w listopadzie jeszcze sadzę ale wszyscy we Wrocku sadzą bo ciepło i mówią, że środek sezonu na drzewka więc i ja sadzę....

Jeszcze trochę i skończę jak Magleska z kontuzją ....

Ale Ci zazdroszczę zakupów. Czekamy na zdjęcia. A takich normalnych inaczej to tutaj więcej zdecydowanie jest Powodzenia.
A tak w ogóle to do kiedy możemy najpóźniej sadzić ?