Własnie czytałam u Ciebie, to co sadzimy pokaż u siebie fotki brzózek. Duże masz? U nas ceny kosmiczne, szukam i szukam i w końcu chyba maluszki posadzę bo 160 zł/szt nie dam...
Naprawdę. Wiosną kupiłam 4 szt w tej samej cenie. Mieszkam w okolicach Krakowa i powiem Ci że do tej pory nie znalazłam żadnej fajnej szkółki z dobrym towarem i dobrymi cenami . Szukałam grabów frans fontaine i niestety nie znalazłam ani pół sztuki.
A u nas wybór duży ale ceny jeszcze większą hehe. Jadę w sobotę rano do szkółki Kulas na Bielanach Wrocławskich mają olbrzymi wybór drzewek, ceny ponoć znośne, zobaczę.
Poczytałam na O. o malinach, przemyślałam rady Toszki i jednak przesadzę te 4 patyczki malin. Są bardzo inwazyjne i boję się o sąsiadujący trawnik i rabatę.
Trudno wetknę je za garaż od strony ulicy, tam jest sporo cienia, najwyżej nie będę super rosły. Nie mam dla nich innego miejsca w ogrodzie. Z dwóch stron będą ograniczone betonem a z pozostałych dwóch ograniczę je kostka betonową.
Nie wydaje mi się, że jesteś nienormalna, a wręcz zazdroszczę zapału i entuzjazmu.
A teraz przywitam się oficjalnie, przejrzałam (no może nie super dokładnie) Twój wątek, a właściwie to niemalże padłam jak zobaczyłam te rysunki na pierwszej stronie. Jak dla mnie to majstersztyk (ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy). Widzę, że tu się będzie sporo fajnych rzeczy działo, to pozwolę sobie zaglądać.
To mam nadzieję - pokażesz co kupisz....
Pierwszy raz w życiu miałam gorączkę 39,5 ..... dreszcze ,nałykałam sie leków i teraz trochę odżyłam....... ,więc przyszłam poczytać co tam jeszcze robisz w ogrodzie .......brzózki będą fajnie...... śliwy wiem ,gdzie będą ,a brzózki ? Muszę do planów wrócić
Ja narazie odpuszczam ogród ,muszę w końcu porządnie sie wyleczyć
Ale Ci zazdroszczę zakupów. Czekamy na zdjęcia. A takich normalnych inaczej to tutaj więcej zdecydowanie jest Powodzenia.
A tak w ogóle to do kiedy możemy najpóźniej sadzić ?