Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 14:24, 04 lis 2017

eVka 14:26, 04 lis 2017

I te wielkie śliwy:

I takie maluszki, ale to by rosło i rosło, aż taka zdesperowana nie jestem

Fajny pomysł na żywopłot liściasty z pissardi:
Wendy79 17:00, 04 lis 2017

Co to za szkółka,gdzieś na Bielanach?... Małe auta mają moc, moje też już nie jedno zmieściło, aż właściciele różnych kombi,oczy ze zdziwienia przecierali
szemusia 17:28, 04 lis 2017

Widzę, Ewcia, że u Ciebie sezon zakupowych w pelni Takie szkółki pod bokiem to super sprawa
Te pisardii, które pokazywałas to szczepione czy wyprowadzone? Całe lato szukałam takich wysoko szczepionych i nie znalazłam. Tzn. są, ale na wysokości szczepienia ok. 1.5. Gdyby takie Ci odpowiadały to dam namiar. Dla mnie za niskie.
Ewą, masz świadomość, że te sliwy dość wielkie rosną? Ten żywopłot to tylko teraz taki zgrabny się wydaje. Pisardii w takiej formie to ogromny krzaczor rośnie... Widzialam sadzone co kilka metrów i się stykaly. Szczepione chyba nie są takie wielkie, mam taką nadzieję...

Czytam, że nadal szukasz brzoz. Ja wreszcie kupiłam. Co prawda dałam po 170 zł ale już duże, bielutkie. Wzięłam tylko 3, bo cena trochę powala... Ale dość blisko były, więc się skusilam.
sylwik69 17:32, 04 lis 2017

Małe auta potrafią zaskoczyć ja też śmigam 3 drzwiowym.Ostatnio wiozłam 2 metrowe paliki do moich śliw
eVka 18:09, 04 lis 2017

Wendy79 napisał(a)
Co to za szkółka,gdzieś na Bielanach?... Małe auta mają moc, moje też już nie jedno zmieściło, aż właściciele różnych kombi,oczy ze zdziwienia przecierali

To Kulas Obsługa rewelacja ceny fajne

Oj mój Colt przewiózł przez 10 lat całe mnóstwo wielgaśnych rzeczy. Pakowne autko polecam
eVka 18:28, 04 lis 2017

szemusia napisał(a)
Widzę, Ewcia, że u Ciebie sezon zakupowych w pelni Takie szkółki pod bokiem to super sprawa
Te pisardii, które pokazywałas to szczepione czy wyprowadzone? Całe lato szukałam takich wysoko szczepionych i nie znalazłam. Tzn. są, ale na wysokości szczepienia ok. 1.5. Gdyby takie Ci odpowiadały to dam namiar. Dla mnie za niskie.
Ewą, masz świadomość, że te sliwy dość wielkie rosną? Ten żywopłot to tylko teraz taki zgrabny się wydaje. Pisardii w takiej formie to ogromny krzaczor rośnie... Widzialam sadzone co kilka metrów i się stykaly. Szczepione chyba nie są takie wielkie, mam taką nadzieję...

Czytam, że nadal szukasz brzoz. Ja wreszcie kupiłam. Co prawda dałam po 170 zł ale już duże, bielutkie. Wzięłam tylko 3, bo cena trochę powala... Ale dość blisko były, więc się skusilam.

Witaj Beatko
Tak u nas szoping na całego! Te Pissardi są wyprowadzone, nie szczepione. Szczepione zazwyczaj są niskie na 1,5 m, a ja potrzebuję wysokich, min. na 2,5 m korona i tak będę wyprowadzać sama. Wiem, że rosną wielkie i na tym mi bardzo zależy, bo za nimi będą szmaragdy, a chcę żeby korona była ponad szmaragdy. Mam do zasłonienia ten wielki niedokończony blok za działką, więc takie szerokie wysokie korony drzew będą idealne
Co do brzóz tez potrzebuje ze 3 szt. ale jednak 3x170 zł to za dużo dla mnie. W tym roku wydałam majątek na rośliny, nawet nie sumuję, żeby zawału nie dostać. Podobnie Pissardi szukam max. do 50-60 zł/szt. Te wysokie ze zdjęć po 210 zł, masakra...
eVka 18:29, 04 lis 2017

sylwik69 napisał(a)
Małe auta potrafią zaskoczyć ja też śmigam 3 drzwiowym.Ostatnio wiozłam 2 metrowe paliki do moich śliw

Sylwia dokładnie , ludzie nie wierzą jak im mówię co wożę moim colcikiem 2 m profile aluminiowe tez wiozłam
eVka 18:38, 04 lis 2017

Dzisiaj tylko 5 szt udało się posadzić, jutro reszta.
Magleska 18:53, 04 lis 2017

Piękne szmaragdy ,dorodne ,gęste ,teraz tylko sadzić a śliw i brzóz jak nie kupisz teraz ,to na wiosnę .....
moim małym autem też tyle drzew już przewiozłam hihi nieraz nic nie widziałam ,bo same chaszcze wokół mnie były
małe aute są pojemne