Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Brzozowadzie... 22:25, 03 mar 2019

effka napisał(a)

No tak, nie można mieć wszystkiego Ale Ty troszkę róż chyba masz?

No nie można
Róż kilka mam, ale szału z kwitnieniem nie ma. U mnie jednak sporo cienia z drzew. I ziemia baardzo słaba, choć tą zmieniam.
eVka 22:29, 03 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
zazdroszcze ja lubie jak u ludzi jest ladnie i zadbanie az milo sie spaceruje chciala bym aby i u nas na ulicy ludziom sie chcialo ale nie kazdy ma taką zajawke jak my ❤

Marzenie, pracuję na osiedlu na którym 99% ogrodów jest jak z katalogu cudowne. Piękne nowe osiedle domów jednorodzinnych. Aż miło się spaceruje. Na moim starym osiedlu, na którym mieszkam (poniemieckie) dopiero od niedawna ludzie zaczęli dbać o swoje ogrody ale niestety nie wszyscy.
eVka 22:30, 03 mar 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No nie można
Róż kilka mam, ale szału z kwitnieniem nie ma. U mnie jednak sporo cienia z drzew. I ziemia baardzo słaba, choć tą zmieniam.

Niestety, ziemia leśna raczej piaszczysta, cień, rzeczywiście to kiepsko dla róż.
basia3012 23:29, 03 mar 2019

effka napisał(a)

Spokojnie nie załatwilaś hortek, po prostu będą miały ładne sztywne łodygi, nieco niższe, niż jak byś je dużo wyżej obcieła.
Ja wycięłam sporo cieńszych gałązek, zostawiłam tylko te grube, na wysokość 30-40 cm.

Ewo, oczywiście witam Cię Bardzo serdecznie. Przepraszam, z pośpiechu nie przywitałam się.
Tak na szybko chciałam zapytać o te hortensje bo szkoda byłoby mi je zmarnować. Nigdy tak nisko nie cięłam. Trochę się przestraszyłam.
Dziękuję więc za uspokojenie.
Pozdrawiam ciepło.
malinia 06:18, 04 mar 2019

effka napisał(a)
Parę wiosennych zielonych fotek

hortensje bukietowe już u Ciebie ruszyły czy to te zwykłe?
Kasiolaaa 06:28, 04 mar 2019

Ewa tak bym chciala zeby chociaz do okola mojego domu bylo ladnie ale ludzie nie przywiazuja uwagi do tego a szkoda moge smialo powiedziec ze u mnie najladniej jak roze i hortki kwitną i to mi sprawia ogromna frajde ze moje podworko jest takie obkwiecone zdaje sobie sprawe z tego ze nie jest najpiekniej bo wszystkiego sie ucze dopiero ale.....
eVka 07:02, 04 mar 2019

malinia napisał(a)

hortensje bukietowe już u Ciebie ruszyły czy to te zwykłe?

To hortensje ogrodowe, bukietowe mają dopiero mini pączki.
eVka 07:03, 04 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa tak bym chciala zeby chociaz do okola mojego domu bylo ladnie ale ludzie nie przywiazuja uwagi do tego a szkoda moge smialo powiedziec ze u mnie najladniej jak roze i hortki kwitną i to mi sprawia ogromna frajde ze moje podworko jest takie obkwiecone zdaje sobie sprawe z tego ze nie jest najpiekniej bo wszystkiego sie ucze dopiero ale.....

Kasiu masz cudowny ogród, z pewnością najpiękniejszy w okolicy
DorKa 08:01, 04 mar 2019

Patrząc na wiosenne fotki u Ciebie od razu widać gdzie mieszkasz
U mnie prawie wszystko jeszcze śpi...chyba,że zasnęło snem wiecznym ...
Wiesz może, czy jest jakiś dead line na cięcie hortensji bukietowych ? Tzn czy mogę przegapić jakiś moment i będzie za późno ?
malinia 08:12, 04 mar 2019

effka napisał(a)

To hortensje ogrodowe, bukietowe mają dopiero mini pączki.

no właśnie ;D hehehhehe moje ogrodowe też mają duże ale jakoś chyba rano jeszcze przed kawą złudzenie mnie dopadło ;-D HEHHEHEHHE