Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

DorKa 14:25, 04 mar 2019

anbu napisał(a)

Przeżyły

uff to najważniejsze I teraz ciąć czy nie ciąć oto jest pytanie
Zuzka25 14:32, 04 mar 2019

Cześć Effka w nowym sezonie ogrodowym. Poczytuję wątek po cichu. Rano wybrałam się do dwóch szkółek na rekonesans. Nic nie kupiłam, bo jeszcze miejsce nieprzygotowane. Byłam w Galowicach, ale jeszcze są zamknięci. Chyba dopiero w kwietniu zaczynają sprzedaż. Podjadę kiedyś po pracy. A pod Środą dopiero zaczynają rozkładać rośliny.
eVka 14:43, 04 mar 2019

Zuzka25 napisał(a)
Cześć Effka w nowym sezonie ogrodowym. Poczytuję wątek po cichu. Rano wybrałam się do dwóch szkółek na rekonesans. Nic nie kupiłam, bo jeszcze miejsce nieprzygotowane. Byłam w Galowicach, ale jeszcze są zamknięci. Chyba dopiero w kwietniu zaczynają sprzedaż. Podjadę kiedyś po pracy. A pod Środą dopiero zaczynają rozkładać rośliny.

Hejka! Witaj na przedwiośniu
O widzisz, miałam dzisiaj dzwonić do Galowic w poszukiwaniu dużych serbów, pod Środą otwarte chyba pierwszy weekend było, więc sam początek. Muszę widocznie uzbroić się w cierpliwość z tymi świerkami.
Zuzka25 15:03, 04 mar 2019

W Galowicach mają na pewno bardzo dużo różnych sosen szczepionych. Ale jak kiedyś np.cisów szukałam, to był bardzo mały wybór. Co planujesz kupić oprócz serbów?
Zuzka25 15:04, 04 mar 2019

Ja w tym roku staram się bardzo rozsądnie podchodzić do zakupów. Za dużo razy skusiłam się na coś pod wpływem emocji
anbu 15:11, 04 mar 2019

DorKa napisał(a)

uff to najważniejsze I teraz ciąć czy nie ciąć oto jest pytanie

Ja wstrzymuje się z rozplenicami do drugiej połowie marca. Tak samo hakonki zetnę po 15 marca
Natomiast miskanty eMuś skosił mi piłą w sobotę
eVka 15:31, 04 mar 2019

Zuzka25 napisał(a)
W Galowicach mają na pewno bardzo dużo różnych sosen szczepionych. Ale jak kiedyś np.cisów szukałam, to był bardzo mały wybór. Co planujesz kupić oprócz serbów?

Aha, ja na razie tylko serby, ewentualnie ze 3 doorenbosy by mi sie przydały.
eVka 15:32, 04 mar 2019

Zuzka25 napisał(a)
Ja w tym roku staram się bardzo rozsądnie podchodzić do zakupów. Za dużo razy skusiłam się na coś pod wpływem emocji

Dokładnie tak jak ja, dlatego będąc w Błoniach w sobotę, mimo pięknych cisów nieskusiłam się na nie, bo nie wiem gdzie miałabym je posadzić...
eVka 15:33, 04 mar 2019

anbu napisał(a)

Ja wstrzymuje się z rozplenicami do drugiej połowie marca. Tak samo hakonki zetnę po 15 marca
Natomiast miskanty eMuś skosił mi piłą w sobotę

Nie wiem jaka u was pogoda, ale chyba chłodniej niz we Wrocku. Będziesz miała przynajmniej pewnośc, że nic się z nimi nie stanie
eVka 17:44, 04 mar 2019

No i nic nie zrobiłam dzisiaj, za późno wróciliśmy z pracy, szkoły.
Dziewczyny okazało się, że prawdopodobnie dom na sąsiedniej działce, ten który chcę zasłonić seriami jest zbudowany niezgodnie z miejscowym planem. Stoi na za małej działce, drugi planowany obok też nie może tam.stanąć. jadę do gminy dowiedzieć się kto i na jakiej podstawie wydał takie pozwolenie na budowę...