Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:22, 11 mar 2019

DorKa napisał(a)
wiosna nie rozhulała się na dobre a u Ciebie już takie zmiany! Super będzie.
A na tym zdjęciu, gdzie stary taras pokazujesz to tylko trawnik widzę Piękny, gęsty i soczysty .Czekam na efekty demolki!

Czas na wiosenne zmiany Właśnie piękne słonko w końcu wyszło a ja siedzę w pracy...
Oby trawnik i w tym roku był taki ładny, bo po zimie smętnie wygląda, czekam aż zacznie rosnąć
Wani 09:28, 11 mar 2019

effka napisał(a)

Jaką macie nową zabawkę? Pokazuj!

Nożyce elektryczne do żywopłotu (czy jak tam to się nazywa). Chyba samozwańczy operator nie da mi się nimi pobawić, w sumie nie będę się kłócić
Plan zadaszenia tarasu wygląda zacnie, będę obserwować bo mamy podobny w planach, tyle że nie na ten rok...
eVka 09:42, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Chciałabym podobny daszek nad tarasem, taki by światła mi nie zabierał. Z czego jest?

Właśnie to światło to bardzo ważna rzecz. Klasycznie dach to poliwęglan komorowy, ten model jest w markecie budowlanym C.
eVka 09:43, 11 mar 2019

mrokasia napisał(a)
No, no, nie mogę się doczekać tego nowego zadaszenia .

Kasiu, ja też! Mam nadzieję, że kupimy juz w kwietniu
Margerytka40 09:44, 11 mar 2019

effka napisał(a)

Właśnie to światło to bardzo ważna rzecz. Klasycznie dach to poliwęglan komorowy, ten model jest w markecie budowlanym C.

Muszę oblukać
eVka 09:45, 11 mar 2019

makadamia napisał(a)

W takim ładnym ogrodzie taki zaniedbany daszek strasznie razi
Będę pilnie zaglądać, jak Wam idzie montaż tego nowego daszku - nie żałuj szczegółów technicznych.

My też mamy w (dalekich) planach zadaszenie tarasu, tylko u nas jest jeszcze większa komplikacja, bo latem taras powinien być zacieniony, żeby nie było patelni, a z kolei zimą powinien być odsłonięty, żeby domu nie zaciemniać

Tak, masz rację, to paskudztwo psuje widok ogrodu (niestety elewacja rodziców domu też ale powoli). Będę pokazywac montaż

To może u Ciebie zadaszenie żaluzjowe ale nie z materiału, są takie ale drooogie
eVka 09:47, 11 mar 2019

Wani napisał(a)

Nożyce elektryczne do żywopłotu (czy jak tam to się nazywa). Chyba samozwańczy operator nie da mi się nimi pobawić, w sumie nie będę się kłócić
Plan zadaszenia tarasu wygląda zacnie, będę obserwować bo mamy podobny w planach, tyle że nie na ten rok...

Ooo musze sobie takie kupić ale już tyle zabawek kupiłam, że takie nożyce muszą poczekać na większa kupkę kasiorki

Ciesze się, że zadaszenie się podoba, mam nadzieję, że na żywo będzie równie beuty
eVka 09:55, 11 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Muszę oblukać

Podobne w sklepach w necie sa dwa razy droższe, pewnie kosztem jakości materiałów, grubości profili etc. ale niestety nie stac mnie na wywalenie grubych tysięcy na daszek...
Brzozowadzie... 14:51, 11 mar 2019

makadamia napisał(a)

My też mamy w (dalekich) planach zadaszenie tarasu, tylko u nas jest jeszcze większa komplikacja, bo latem taras powinien być zacieniony, żeby nie było patelni, a z kolei zimą powinien być odsłonięty, żeby domu nie zaciemniać

Miałam ten sam dylemat Zrobiliśmy pełen dach z okienkami dla doświetlenia pokoju
Też zapisuję się na listę obserwatorów remontowo - tarasowych poczynań. Coś czuję, że będzie pięknie
eVka 14:54, 11 mar 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Miałam ten sam dylemat Zrobiliśmy pełen dach z okienkami dla doświetlenia pokoju
Też zapisuję się na listę obserwatorów remontowo - tarasowych poczynań. Coś czuję, że będzie pięknie

Lece do Ciebie popatrzec na to zadaszenie
Zapraszam do podglądania, teraz to juz się normalnie stresuję, taką mam widownię na remont tarasowy hehe