O korze też poczytałam, a i na torf zwrócę uwagę, dzięki za podpowiedź
Fajnie, że mogłaś już posadzić.
Moja magnolia i azalie czekają jeszcze, po niedzieli ponoć już będzie bez przymrozków u nas.
Fajnie zapakowane no i błyskawica, szybkie sadzenie. Dobre odległości, bo jak czytam, już na jesień stanowisko przygotowane, a torf dobry wybrałaś
Napisz, jakie odmiany? Wiesz, że nawożenie czeka cię dopiero za rok, w tym tylko pilnowanie wilgotnego podłoża
E tam turbo, zacisnęłam zeby i w godzinę posadziłam. Jedynie eM się zjeżył, że znów po pracy w ogrodzie i powiedział, że koniec zakupów ogrodowych, bo defrauduję finanse rodzinny
Muszę jeszcze brzozy doorenbos dokupić min. 3 sztuki, więc poczekam do przyszłego miesiąca...
Mam nadzieję, że dobre odległości, jedynie pierisy trochę blisko ale najwyżej jak podrosną to je przesadzę. Dobrze, że tak blisko mnie mieli ten torf, bo jest zupełnie inny niż ten marketowy.
Kupiłam fińskie odmiany: 2 x Helsinki University, Haaga, Hellikki i z królewskiej kolekcji Królowa Jadwiga PBR. Te pozostałe wsadzone już rodki nie pamiętam jakie odmiany, musiałabym zerknąć na etykiety.
Tak, te nowe rodki zostawiam w tym roku w spokoju, bedę nawozić te zeszłoroczne dolistnie.
Pięknie dzisiaj pada drobny deszczyk, aż mnie cieszy taka pogoda, bo podleje mi nowe rh