Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Margerytka40 21:18, 28 kwi 2019

Migdałka nie ma sensu ratować, on i tak wcześniej czy później padnie. One już tak mają. Na swoim przerabiałam a właściwie na dwóch różnych. Na szczepionym i nie. Jedynie profilaktyczne opryski coś dają, jak już zaczyna chorować to po "ptokach".
malinia 21:19, 28 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Migdałka nie ma sensu ratować, on i tak wcześniej czy później padnie. One już tak mają. Na swoim przerabiałam a właściwie na dwóch różnych. Na szczepionym i nie. Jedynie profilaktyczne opryski coś dają, jak już zaczyna chorować to po "ptokach".

A czym zapobiegawczo?
eVka 21:22, 28 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Hej Ewcia, zaglądam . U nas coś tam pada, a raczej mży... za mało, choć widać jak rośliny piją tę wilgoć.
Wycieczka fajna, ja wieki całe nie byłam w botanicznym.
Pokaż Green Pilara . Czy Ty masz też Lukasa???

Roślinki piją wodę, każdą kroplę, widać w oczach jak rosną.
Ogród botaniczny fajna sprawa, można czerpać tony inspiracji.

Green Pillar w zeszłym roku:

Kilka dni temu

Teraz już ma mnóstwo pięknych listków. Jutro obfocę.
A Lucasa też jutro Ci obfocę.

Oba piękne ale Green Pillar wąski kolumnowy a Lucas bardziej pękaty u dołu i zwężający się ku górze.
Margerytka40 21:24, 28 kwi 2019

Teraz nie pamiętam ale to środki, którymi opryskuje się też brzoskwinie. Ważne są też terminy oprysku. Ja swoje wywaliłam, za dużo zachodu jak na tydzień kwitnienia
Nowa12 21:33, 28 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)

Tak myślałam Asia. Dzięki za potwierdzenie. Nie jestem w nim ślepo zakochana więc na siłę nie będę ratować.
Nowa12 21:35, 28 kwi 2019

U mnie padało całą noc i cały dzień. Pada nadal.
eVka 21:36, 28 kwi 2019

malinia napisał(a)

Chyba bym nigdy nie dala za zbiornik na wodę 1200zl....no way.
Lepiej kupić mauzer i ładnie obudowac i trwałe itd.

One są wielkie a ja potrzebuję czegoś wąskiego a wysokiego bo będą one stały przy chodniku i tarasie w miejscach często uczęszczanych. Szkoda mi kasy, ale te tanie za 200-300 zł są niezbyt estetyczne.
A masz może jakieś inspiracje obudów tych mauzerów? Mam jedno miejsce gdzie bym taki zbiornik mogła upchnąć ale musiał by być ładnie obudowanybo to niedaleko tarasu.
eVka 21:41, 28 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Tak myślałam Asia. Dzięki za potwierdzenie. Nie jestem w nim ślepo zakochana więc na siłę nie będę ratować.

Też tak uważam. Nie jest tak spektakularny żeby się przez niego stresować i pryskać co roku chemią.
Kup piękne duże drzewo
eVka 21:41, 28 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
U mnie padało całą noc i cały dzień. Pada nadal.

U mnie nadal pada. Mega się cieszę.
Kasia_CS 21:43, 28 kwi 2019

O kurde, ale ładne te pojemniki na deszczówkę! No ale cena zaporowa..

Ten Pillar cudownie się przebarwia, wow!