Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

malinia 22:03, 28 kwi 2019

Sima napisał(a)
U nas mamy podziemny na 5000 l - łapiemy deszczówkę z dachu jak już jest.
Są sensowne ceny na 1000 /1500 l ale męża trzeba zaprząc do pracy by go wkopać i osadzić
Sama myśle jeszcze o 400 l przy warzywniku - ale te ładne są koszmarnie drogie. Takie obudowanie mogliby być fajne i praktyczne dla jedzonka

U nas tez jest taki plan że jak zrobią kanalizacje i zbiornik nie będzie potrzebny to tam podlaczymy wszystkie rynny z drenazu i podłączy się tylko pompę. Ale kanalizacja będzie za ok 2lata dopiero więc póki co trzeba mauzer
eVka 22:05, 28 kwi 2019

Sima napisał(a)
U nas mamy podziemny na 5000 l - łapiemy deszczówkę z dachu jak już jest.
Są sensowne ceny na 1000 /1500 l ale męża trzeba zaprząc do pracy by go wkopać i osadzić
Sama myśle jeszcze o 400 l przy warzywniku - ale te ładne są koszmarnie drogie. Takie obudowanie mogłoby być fajne i praktyczne dla jedzonka

Super podziemny i taki olbrzymi. Musiałabym rozkopać ogródek a już nie widzi mi sie to. Taki podziemny to z pompą. Podłączacie don węża i podlewacie?
eVka 22:07, 28 kwi 2019

malinia napisał(a)

A ja się wyleczylam z tych "tanich" plastikowych zbiorników... Rok temu kupilam dwa w Castoramie po 100zl sztuka i rozlecialy sie po zimie... Tani plastik poszedl w kosz. Teraz chcemy zrobić mala wiate na auto i właśnie chcę dać mauzer pod rynne z tyłu ale żeby nie straszylo to chce właśnie obudowac

Kurcze a w zimie stały na dworze? Chowałabym do garażu ale tam i tak na minusie bo to wolnostojący nieogrzewany garaż. Pękły na łączeniach?
malinia 22:08, 28 kwi 2019

effka napisał(a)

Super podziemny i taki olbrzymi. Musiałabym rozkopać ogródek a już nie widzi mi sie to. Taki podziemny to z pompą. Podłączacie don węża i podlewacie?

Też bym nie rozwalala już ogrodu ale ze jest szambo które można na te potrzebny wykorzystać to trzeba wykorzystać
malinia 22:09, 28 kwi 2019

effka napisał(a)

Kurcze a w zimie stały na dworze? Chowałabym do garażu ale tam i tak na minusie bo to wolnostojący nieogrzewany garaż. Pękły na łączeniach?

Tak stały pod zadaszeniem całe rozerwal mróz....
Poszły na smietnik oba....
eVka 22:11, 28 kwi 2019

malinia napisał(a)

Też bym nie rozwalala już ogrodu ale ze jest szambo które można na te potrzebny wykorzystać to trzeba wykorzystać

Dobry pomysł. Też miałam 2 lata temu szambo ale było betonowe stare nieszczelne więc poszło do rozkucia.
eVka 22:12, 28 kwi 2019

malinia napisał(a)

Tak stały pod zadaszeniem całe rozerwal mróz....
Poszły na smietnik oba....

Nie qypompowałaś wody na zimę?
Nowa12 22:13, 28 kwi 2019

effka napisał(a)

No i już. Masz coś na oku?

Ja to bym najchętniej tego klona Golden Globe tam dała (odzywa się moje zamiłowanie do żółtego) bo widziałam piękne okazy w szkółce już super uformowane w kulkę i za przyzwoite pieniądze .
Ale wiem, że on nie da rady na tym palącym słońcu.
Pasowałoby mi nawet coś z bordową koroną ale chyba nie ma kulistych.
Ambrowca nie wiem czy dostanę.
malinia 22:14, 28 kwi 2019

effka napisał(a)

Nie qypompowałaś wody na zimę?

Były puste ;(
Niestety do tego używają najtańszego plastiku szkoda kasy przygoda na sezon. Dlatego jak zobaczylam cenę tych twoich to od razu powiedzialam że b nie dala tyle kasy. Owszem na bank lepsze ładniejsze ale pytanie na ile posłużą
malinia 22:15, 28 kwi 2019

effka napisał(a)

Dobry pomysł. Też miałam 2 lata temu szambo ale było betonowe stare nieszczelne więc poszło do rozkucia.

U nas szambo jest z tworzywa i szczelne więc może się super nadać. Tylko jeszcze nie teraz az nie zrobia właśnie kanalizacji