Tylko nie znalazłam nikogo na ogrodowisku kto by go miał. Z opisu by pasował. Ale wolałabym się czegoś więcej o nim dowiedzieć. W szkółkach też go nie widziałam.
Super, to wrzuć zdjęcie jak ci się go uda obfocić. Już sprawdziłam i jest dostępny w dwóch szkółkach obok mnie, przynajmniej takie info mają na swojej stronie tylko w trochę rozbieżnych cenach - w jednej za 140 zł, w drugiej za 55 złotych, szczepienie na wysokości 2 metrów.
Ewuś widziałam u Danusi, że pytałaś o obwódkę z cisa "repandens" . Też jestem na etapie poszukiwań czegoś na obwódkę Sadziłabym bukszpany, ale u nas w Krakowie istna plaga i się boję. Jak myślisz, ten cis fajnie by wyglądał?
Może ja odpowiem....wlasnie przez ćmę,nie kupuję już bikszpanu na obwódki....posadziłam w tym roku Repandensy wiadomo ,że z cisa nie uzyskamy tak wąskiej obwódki jak z bukszpanu....mi to nie przeszkadza... cis mi się bardzo spodobał i planuję kolejne zakupy
Ania,z wątku Anulajda w raju ma obwódkiz Repandensa możesz sobie zobaczyć
Dziękuję Ci, już biegnę zobaczyć Mnie nawet pasuje większa obwódka, bo mój ogród jest raczej duży i dojrzały, więc będzie taką widać
Znalazłam wypowiedź Danusi, gdzie też poleca inne odmiany cisa: 'Dark Green Spreader' i 'Everlow' . Ciekawe jak z dostępnością... https://www.ogrodowisko.pl/watek/4890-obwodki-formowane-inne-niz-z-bukszpanu?page=4