No właśnie, zaraz policze ile tego cisa byłoby potrzebne i maluchy na pewno kupię jak już się na niego zdecyduję, bo duże to za wielki koszt jak na takie tyły rabaty.
Co można by jeszcze zamiast cisa posadzić, żeby taki ładny ekran stworzyło?
Trzcinniki te ze zdjęcia z kominkiem to Karl Foerster i mam jeszcze Overdam. Są świetne.
Tu Overdam z lata:
W/s zakupu cisa zapytaj Irenki I Polinki pamietam że kupiły dobre rośliny i niedrogo, Irenka nawet chyba miała naddatek ale to było jesienia, a Poli już jakiś czas temu
Ale warto zapytać o namiar I koszty
Na ekran to jeszcze bukszpany kiedyś teraz to nie wiem, może jak pokonamy ćmę póki co nie ma co ryzykować
Ojej! Czyżby moja wizja miała doczekać się realizacji?
Tak sobie po prostu pomyślałam, że ten grill taki samotny sobie stoi.
Nie wiem jakie drzewa. Świdośliwy są piękne, ale chyba za duże. U mnie za drzewa wielopniowe robią zwykłe lilaki. Dobrze w tej roli sprawdzi się trzmnielina oskrzydlona, która taka wielka nie urośnie. Przebarwia się na jesieni na czerwono - jak ktoś to lubi - i ma ciekawą korę. Ładne, drobne listki i drobniutkie, jasnożółte kwiatuszki na wiosnę.
Tak, będę je przesadzać, tak, żeby każdy miał dla siebie miejsce imógł się w pełni zaprezentować
Kulki Danicowe też będę przesadzać bo tam za gęsto, choć one wolniutko rosną.
Powiem Ci, że Ilexy są piękne, mam w pobliskiej szkółce ładne egzemplarze ale ceny podobne do cisa niestety...
Zapytam Polinki i Irenki, może mają namiary na tańsze ciski.