Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

malgol 12:09, 16 maj 2019

Nie mam pomysłu i sama chętnie ogarnełabym okolice grilla u siebie. Co prawda u Ciebie trochę inaczej to wygląda,ale chętnie się zainspiruję jak cos dziewczyny podpowiedzą U mnie więcej cienia to rosliny inne( posadziłam hortensje ),ale czarny bez Black Lace posadziłam na słonecznej rabacie i nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie Ta Twoja ostatnie wersja mi osobiście bardzo się podoba.Bordow-limonkowa plus trzcinniki i kulki...powinno być przepięknie, zwiewnie i elegancko jednocześnie.Żywopłocików nie mam więc nie potrafię doradzić
mrokasia 12:14, 16 maj 2019

Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że 3 sztuki takiego bzu czarnego to chyba za dużo w tym miejscu... Nawet zakładając, że wyprowadzisz go na wielopniowe drzewko to korona jednak będzie dość masywna...
Ja bym chyba posadziła ten żywopłocik cisowy i wsadziła tylko 1 sztukę sztukę tego bzu... wtedy wiąz bym zostawiła tam gdzie jest - po lewej stronie grilla. A po prawej masz klona?
eVka 12:30, 16 maj 2019

malgol napisał(a)
Nie mam pomysłu i sama chętnie ogarnełabym okolice grilla u siebie. Co prawda u Ciebie trochę inaczej to wygląda,ale chętnie się zainspiruję jak cos dziewczyny podpowiedzą U mnie więcej cienia to rosliny inne( posadziłam hortensje ),ale czarny bez Black Lace posadziłam na słonecznej rabacie i nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie Ta Twoja ostatnie wersja mi osobiście bardzo się podoba.Bordow-limonkowa plus trzcinniki i kulki...powinno być przepięknie, zwiewnie i elegancko jednocześnie.Żywopłocików nie mam więc nie potrafię doradzić

Dziękuję Maa nadzieję, że będzie pięknie
eVka 12:32, 16 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że 3 sztuki takiego bzu czarnego to chyba za dużo w tym miejscu... Nawet zakładając, że wyprowadzisz go na wielopniowe drzewko to korona jednak będzie dość masywna...
Ja bym chyba posadziła ten żywopłocik cisowy i wsadziła tylko 1 sztukę sztukę tego bzu... wtedy wiąz bym zostawiła tam gdzie jest - po lewej stronie grilla. A po prawej masz klona?

Też ciągle myślę tylko o jednym tylko przed ścianą kominka, mam taki dualizm w sobie, bo bardzo mi się wizka Hani spodobała ale boje się gabarytów...
Klona nie mam ale marzę o nim i musi tam być, no po prostu musi...
eVka 12:39, 16 maj 2019

A może zaryzykować i posadzić jakąś niższą odmianę magnolii i prowadzić jako drzewko wielopniowe. Osłaniałby ja z jednej strony garaż a z drugiej troszkę kominek.
Wiolka5_7 12:47, 16 maj 2019

Ale przy magnolii to cis odpada...
mrokasia 12:52, 16 maj 2019

To może świdośliwę wielopniową???
kaz742011 13:01, 16 maj 2019

Oj widzę dylematy co posadzić, na tapecie. Świetnie Cię rozumiem, bo sama niedawno to przerabiałam. Na szczęście problem już za mną. Teraz tylko realizacja została. Może dzisiaj skończę.
Niestety doradzić nie bardzo potrafię bo ja świeża ogrodniczka jestem i sama nie do końca ogarniam co z czym i jak. A przede wszystkim gdzie .
eVka 13:03, 16 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale przy magnolii to cis odpada...

No dobra, chyba rzeczywiście już nie myślę....
eVka 13:03, 16 maj 2019

mrokasia napisał(a)
To może świdośliwę wielopniową???

Myślałam o niej ale jaka duża rośnie? Na szerokość?