Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Fuksja 11:30, 30 wrz 2018

Toszka napisał(a)
Haniu, tak uwzględniłyśmy późniejszy gabaryt różaneczników. ML można za kilka lat przesadzić. Rh jak będa rosły, to pod nimi będzie co raz więcej miejsca na wypełniacze. Różaneczniki można spokojnie strzyc nadając im mniejszą i bardziej zwartą formę. Mam rh kilkunastoletnie strzyzone co roku na niewysokie kopuły.

Witam. A to nie zaburza kwitnienia różaneczników, jeśli nie to mogę gdzieś poczytać o przycinaniu ich.
kwartet 11:49, 30 wrz 2018

Iza i ty Brutusie
Kasia_CS 11:53, 30 wrz 2018

kwartet napisał(a)
Kasia ty się nie śmiej ,ze zdolnego inaczej nie wolno.

Ale ja to tak z uwielbieniem dla CIebie

Ty wiesz co.. jak ja tak chodziłam po tym Twoim ogrodzie to do dziś nie mogę pojąć, jak można umieć tak pięknie rośliny łączyć... przecież to wszystko się tak się cudownie przenika, uzupełnia, że to poezja jakaś
UrsaMaior 13:07, 30 wrz 2018

kwartet napisał(a)
Iza i ty Brutusie

Oj tam oj tam
Toszka 13:24, 30 wrz 2018

Fuksja napisał(a)

Witam. A to nie zaburza kwitnienia różaneczników, jeśli nie to mogę gdzieś poczytać o przycinaniu ich.

Tniesz zaraz po kwitnieniu. Do dwóch tygodni.
Asia-Makademia w zeszłym roku z powodzeniem cięła wg. tej zasady
Brzozowadzie... 20:05, 30 wrz 2018

Toszka napisał(a)
Bronze Form fajnie pasują do fioletów, czerwieni, różu, żółci. Jakoś z zielonym mniej grają
Dobrze rosną w półcieniu i na słońcu.

Gdzieś ich wcisnę. Na jutro mam plan. Taczka g..na już czeka. Pełnia szczęścia
Brzozowadzie... 20:07, 30 wrz 2018

kwartet napisał(a)
Nadrobiłam ,czytałam ze zrozumieniem ponad piędziesiąt stron.
Poszalałaś,widzę że końcówka sezonu na adrenalinie jedzie.
Wszystko mi się wielce podoba.Na kompostujacej się pod choinami to bym widziała hakonki jakięś jaśniejsze i brunerki z jasnym liściem(np looking glass) i może świecznice i bodziszki, a z krzaczków to fajnie wyglądałaby śnieguliczka brain de solei

Aniu, nie wiem jeszcze jak, ale ja Cię ściągnę do siebie. Ty mi wszystko zaplanujesz, a ja sobie zapiszę i będę wykonywać. Po co mam się tak męczyć z tym planowaniem. Trzeba się dzielić talentami, nie? Propozycje zapisane w kajeciku.
Brzozowadzie... 20:09, 30 wrz 2018

kwartet napisał(a)

Agata jeszcze w sprawie cebulowych i nornic.
W zeszłym roku nasadziłam się jak dziki osiął.
Na wiosnę dupa blada, te dziadostwa większość zeżarły,a to co urosło wsuwały dalej( nagle tulipan wjeżdżał w grządkę, nawet czosnkom nie przepuszczały).
Wszystko sadź w doniczkach albo siatce.
Zadziwiające jest jak te cholery u ciebie funkcjonują,one piachu nie lubią,Iza to ich wogóle nie ma.

Aniu, one nie chodzą po piaskach. One chodzą kurde po moich użyźnionych rabatkach. No szlag. Jak pomyślę, że jeszcze mam w doniczkach sadzić te kilkaset cebul to mi się już słabo robi... Ktoś mi pomoże?
mrokasia 20:09, 30 wrz 2018

kwartet napisał(a)

Zadziwiające jest jak te cholery u ciebie funkcjonują,one piachu nie lubią,Iza to ich wogóle nie ma.

Tiaaa, u mnie też piach a wszystko mam poryte... .
Brzozowadzie... 20:11, 30 wrz 2018

Iza, Kasia,proszę o spokój, nie denerwować Kwartecika, to może się zlituje i przyjedzie mi ułożyć na rabatkach te looking cośtam