Witam się i ja

Przeczyłam wątek, a trochę to trwało, bo wiele cennych porad i kilka sobie zapisałam.
Urocza rodzinka w uroczym domku, wtopionym w piękne, naturalne otoczenie. Bajka.
Ja bardzo konsekwentna jestem i tego leśnego klimatu bym się trzymała. Wiem, że trudno powstrzymać zapędy zakupowe, bo wiele roślinek nam się podoba, ale twój ogród wymaga konsekwencji. A tło dla ogrodu masz wystrzałowe i to darmowe. Trzeba tylko domek w to tło wtopić.
Jeśli chodzi o rabatę na froncie to na pewno drzewo, ale też jestem za tym, że nie bordowe. Nie współgra z kolorem domu a jest śliczny. A teraz to dopiero namieszam

Przejrzałam zdjęcia tej rabaty z różnych ujęć i co mi się nasunęło. Patrząc od przodu w oddali widzę brzozy. Dobrze, że dodałaś to zdjęcie robione z okna, bo na nim też dojrzałam 4 brzozy w narożniku przy ogrodzeniu ( trzy razem i jedna samotna). I może takie trzy, połączone brzózki na tej rabacie umieścić. Białe pnie ładnie kontrastowałyby na tle drewnianej ściany domu.
Ja w "sezonie opuchlakowym" codziennie wieczorne spacerki z latarką czołówką sobie urządzam. Nawet mój M mi ostatnio towarzyszy i robimy zawody kto więcej znajdzie

Dodam nieśmiało, że ja zawsze zdecydowanie wygrywam.