Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

malgol 10:22, 31 sie 2020

mrokasia napisał(a)

No wreszcie się pokazałaś!
Dzięki za pochwały .
Jednocześnie chciałam powiedzieć, że wcale w ogrodzie nie musi być zmian by robić foty i pokazywać... Więc się tu nie wymawiaj!

Poprawię sięJak przestanie lać i trochę słońce wylezie.Burzy na szczęście nie było bo zawsze się boje ,że mi ogród przenicuje.
Ale ponoć w Warszawie jakaś powódx? Kasia, jak u Ciebie?
UrsaMaior 18:51, 31 sie 2020

Kaśka, jak po nawałnicy?
mrokasia 10:44, 01 wrz 2020

galgAsia napisał(a)
U mnie też się zaktywizowała ćma, ale byłam czujna i już ją ukatrupiłam
Ślimaki eksterminuję na bieżąco
Innych plag nie odnotowałam.

Toś szczęściara

malgol napisał(a)

Poprawię sięJak przestanie lać i trochę słońce wylezie.Burzy na szczęście nie było bo zawsze się boje ,że mi ogród przenicuje.
Ale ponoć w Warszawie jakaś powódx? Kasia, jak u Ciebie?

OK, trzymam Cię za słowo .
U mnie powodzi nie było, na szczęście.

UrsaMaior napisał(a)
Kaśka, jak po nawałnicy?

Nawałanicy u mnie na szczęście nie było. Burza porządna a i owszem ale też raczej błyski i grzmoty i porządny deszcz ale bez porywistego wiatru i bez oberwania chmury.
Ale mam już dość tego deszczu. Nie zdążyłam skosić trawy przed weekendem, bo wyjechaliśmy w piątek przed południem a teraz nie ma jak bo wciąż mokro i trawa już po kostki. No i stoję z robotą i tylko patrzę jak chwasty rosną w oczach...

Gosiek33 10:58, 01 wrz 2020

mrokasia napisał(a)

Nawałanicy u mnie na szczęście nie było. Burza porządna a i owszem ale też raczej błyski i grzmoty i porządny deszcz ale bez porywistego wiatru i bez oberwania chmury.
Ale mam już dość tego deszczu. Nie zdążyłam skosić trawy przed weekendem, bo wyjechaliśmy w piątek przed południem a teraz nie ma jak bo wciąż mokro i trawa już po kostki. No i stoję z robotą i tylko patrzę jak chwasty rosną w oczach...

Mamy zatem podobne doświadczenia burzowe. Dziś taki ziąb, że w końcu kominek odpaliłam... ciasto na chleb nie chce rosnąć
tulucy 11:05, 01 wrz 2020

Chleb wczoraj mi się udał. Do tunelu woda mi się wlała, widać, jak potok płynął. Na szczęście mam tam też podniesione grządki, więc nie zalało pomidorów. Dawno tak nie lało, kanalizacja na ulicy przestała przyjmować wodę, a mój m błogosławił dzień, kiedy kazał zrobić podmurówkę na starym wjeździe do garażu - tamtędy właśnie nam się woda z ulicy kiedyś wlewała, więc przynajmniej ten problem mamy z głowy.
mrokasia 18:33, 03 wrz 2020

Sukces tygodnia - udało się skosić trawnik .
Margerytka40 19:46, 03 wrz 2020

mrokasia napisał(a)
Sukces tygodnia - udało się skosić trawnik .

mrokasia 12:37, 04 wrz 2020

Tu się Asia nie ma co śmiać . Padało przez cały tydzień, trawa urosła po kostki. Dziś chyba muszę jeszcze raz przelecieć kosiarką tylko na niższym ustawieniu bo za wysoko skosiłam. Upałów już raczej nie będzie a jak znowu zacznie padać to będzie powtórka z rozrywki.

Dziś zamierzam po pracy coś podziałać. Normalnie nie wiem w co ręce włożyć...
tulucy 14:32, 04 wrz 2020

Się zachmurzyło, oby nie padało
mrokasia 14:54, 04 wrz 2020

tulucy napisał(a)
Się zachmurzyło, oby nie padało

tiaaa