Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gosiek33 17:36, 05 wrz 2020

Dużo pracy włożyłaś i efekty znakomite masz
mrokasia 18:43, 05 wrz 2020

Magleska napisał(a)
Kasia

ależ ten Twój ogród jest świetny

bardzo bardzo mi się podoba zrobiłam sobie przerwę na kawkę ,a tu takie fajne widoczki dla oczu

pięknieeeee

Dzięki Madziula, to bardzo miłe .

TAR napisał(a)
Kasia nowa czesc bardzo ladnie juz wyglada, az trudno uwierzyc ze zaczynaliscie z ugorem rok temu. zmiana przeogroma oczywiscie na plus a samo wejscie do domu cudnie wyglada.

Dziękuję Tarciu. Faktycznie, jest spora różnica, rzeczywiście sporo udało nam się zrobić .

inka74 napisał(a)
Mrokasia, pięknie jest )) buzia mi się śmieje jak patrzę na zdjęcia

Dzięki kochana .

Roocika napisał(a)
Kasiu, czy graby Ci się zaczynają przebarwiać?
U nas pada od 1,5 tygodnia, codziennie.

Graby mają trochę podeschnięte listki, przebarwień nie zauważyłam.
U mnie właśnie burza przechodzi.

Kasya napisał(a)

Ja mialam trawę prawie donpol łydki
Udało się wczoraj skosić w 20 min
Kocham kosiarkę akumulatorowa z kablem to była męczarnia

Do pół łydki? To lepsza jesteś ode mnie . Ja dziś dokosiłam niżej.

antracyt napisał(a)

Ale przyjemny widok

Dzięki .
Kasya 18:44, 05 wrz 2020

No właśnie.... rok temu nic nie było a po roku nagle stary ogrod jest
mrokasia 18:47, 05 wrz 2020

HannaR napisał(a)
Jak Ty to robisz, że wsadzasz rośliny jakby mimochodem to tu to tam, a potem wszystko tak się komponuje ze sobą? Przyjedź do mnie zaprojektować mi ogród!

Pierwsza część się zgadza - sadzę to tu to tam. Ale z drugą częścią, czyli z tym że tak wszystko do siebie pasuje to bym dyskutowała . A nawet jeśli to wymaga to czasem kilku przesadzanek . Więc chyba na projektanta to ja tak sobie się nadaję .

Juzia napisał(a)
Tyły szybko rosną!

Lubię to twoje mimochodem to tu to tam

Faktycznie, rosną .
Dzięki!

andzia458 napisał(a)

O, tak! I ja chętnie skorzystam.

Gosiek33 napisał(a)
Dużo pracy włożyłaś i efekty znakomite masz

Dzięki Gosiu .
mrokasia 19:03, 05 wrz 2020

Kasya napisał(a)
No właśnie.... rok temu nic nie było a po roku nagle stary ogrod jest

Jaki stary .
Kasya 19:08, 05 wrz 2020

mrokasia napisał(a)

Jaki stary .

Faux pas ? obraził się ?
mrokasia 19:18, 05 wrz 2020

Ledwo żyję, urobiłam się ale jestem zadowolona . Skosiłam trawnik na niższym ustawieniu, oczyściłam drugą kwaterkę w warzywniczku, przycięłam żywopłot z irgi, ułożyłam ścieżkę z kilku płyt do przyszłego domku ogrodnika i wsadziłam nareszcie do przechowalnika oczekujące w doniczkach siewki kłosowców, jeżówek, ostrogowców, wieczorników i ożanek. Zdążyłam przed burzą, szpadel odstawiałam już w deszczu.
Jutro, jak dam radę, chciałabym posadzić resztę oczekujących roślin. Albo na miejsca docelowe albo zrobię drugi przechowalnik. Mam do posadzenia rdesty, molinie, penstemony, buteluy i kukliki.
antracyt 19:31, 05 wrz 2020

Dołączam się do klubu ledwo żywych
Jutro odpoczywam
TAR 19:56, 05 wrz 2020

i ja ledwo zywa, nie dosc ze sie naogrodkowalam to jeszcze chałupa ogarnieta, pranko sie sklada, zjedlismy mega przepyszny obiad i co mnie najbardziej cieszy mam juz obiad na jutro, wiec caly dzien jutrzejszy moge sie skupic na ogrodku i sadzeniu. a teraz chyba juz sie poloze i pokorzystam z nowego lozka a wczesniej kapiel z babelkami i moze jakies mikstury na buzke. mam tez mnostwo nowych ksiazek do poczytania a bialasy zapewne chetnie sie przylacza do lezenia. mezaty ma swoje eliminacje F1 i nauke. wieczorek spokojny to trzeba sie zregenerowac.
andzia458 20:01, 05 wrz 2020

Kasia, pracusiu, Ty pewnie odpoczywasz ze szpadlem w ręku.