Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:46, 10 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Omg szybko. A ja mam tylko kilka własnych siewek. I wyszły po ostatnich deszczach. Koleżanka z O poratowała siewkami i bedzie ich ciut więcej.

U mnie też pojedyncze siewki. Chyba będę musiała sobie dokupić 1 sztukę na rozsiew.

Magara napisał(a)

Kaśku, bodziszek Cloud Nine gdy go kupowałam miał mieć 50 cm w fazie kwitnienia, mój ma 110
Coś robimy nie tak

Ewidentnie, coś robimy nie tak

Wiaan napisał(a)
Kasia nie dziwię się, że lubisz swój ogród bo jest piękny

Dziękuję miło bardzo czytać takie słowa .

Margo2 napisał(a)

A ja wszystkie bodziszki dobijam właśnie.
Chciałabym choć z jednym powalczyć.

Kasiu, bardzo dziękuję za wizytę.
Ja naprawdę bardzo chętnie będę do Ciebie co jakiś czas wpadać.
Nie mieszkamy aż tak daleko
No chyba, że zamkniesz bramę, bo juz będziesz miała mnie dosyć

Kochana, to była prawdziwa przyjemność i na pewno nie jednorazowa .
Ty wpadaj kiedy chcesz!
mrokasia 09:49, 10 cze 2024

Pada!!!! Od chyba 4 rano i to tak fajnie, spokojnie ale dość intensywnie .
W weekend nie skosiłam trawnika bonie miała kiedy, chyba będę musiała po tym deszczu kosić podwójnie - raz wyżej i drugi raz niżej, bo inaczej mi kosiarka stanie...
Nic to, niech pada!

Mam nadzieję, że dolewa wszędzie tam gdzie trzeba i gdzie deszcz był oczekiwany i pożądany .
Kasya 09:50, 10 cze 2024

A do mnie właśnie idą chmury z zachodu
Ale ja już nie chciałam …
TAR 09:56, 10 cze 2024

Makao napisał(a)

I z tego co widzę to na pełnym słońcu rośnie

Ania, moje wszystkie czerwone i te o zielonych lisciach tez z wystawa sloneczna.
Zolte mdleja i padaja jak muchy.
Jedynie Golden Falls daje rade. Ale ma tez troche cienia.
Eternal troche mi zielenieje w cieniu. Ale chce podciac sosnie kilka galezi to go doswietle. Wazne ze nie wiednie.
Juzia 10:11, 10 cze 2024

Kasya napisał(a)
A do mnie właśnie idą chmury z zachodu
Ale ja już nie chciałam …

Niech przejdą bokiem i dojdą do mnie, bo u mnie mimo że padało dwa dni temu i podlewania 3 dni temu.... SUCHO
TAR 10:17, 10 cze 2024

Juzia napisał(a)

Niech przejdą bokiem i dojdą do mnie, bo u mnie mimo że padało dwa dni temu i podlewania 3 dni temu.... SUCHO

U mnie pol ogrodu ma tak mokro, ze jak kopie to mlaszcze a czesc ogrodu to suchy pyl. I juz nie wiem co lepsze. Ale chyba wole teraz slonca odrobine i ciepla. Mokre rabaty jeszcze dlugo beda mokre. A suche miejsca suchsze juz nie beda.
Juzia 10:29, 10 cze 2024

TAR napisał(a)

U mnie pol ogrodu ma tak mokro, ze jak kopie to mlaszcze a czesc ogrodu to suchy pyl. I juz nie wiem co lepsze. Ale chyba wole teraz slonca odrobine i ciepla. Mokre rabaty jeszcze dlugo beda mokre. A suche miejsca suchsze juz nie beda.

To dawajta ten deszcz do mnie

Może grzyb mnie nie zje...
mrokasia 11:56, 10 cze 2024

No nie ma sprawiedliwości z tą pogodą choć ja akurat jestem zadowolona z deszczu.
mrokasia 12:01, 10 cze 2024

Dziewczyny, zakupiłam sobie oczara i chcę go wsadzić do donicy i trzymać na tarasie. Jakiej wielkości donica będzie odpowiednia? Taka o średnicy 46cm i wysokości 45cm, 31 litrów wystarczy??? Chyba za mała??? I czy taka donica może być plastikowa???
April 12:21, 10 cze 2024

Kasiu, dzięki za towarzystwo na wycieczce i za gościnę.
Twój ogród jest bajeczny, coraz bardziej dopieszczony. Basen na żywo wcale się tak nie rzuca w oczy. Człowiek zachłystuje się roślinnością Zdecydowanie masz dar kompozycyjny.
A z innych dobrych wieści to u mnie też pada. I to chyba najdłuższy, i najintensywniejszy deszcz od początku sezonu