Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 22:12, 04 maj 2018

zoja napisał(a)

Wiadomo na poczatku trzeba bo duzo pomaga.

Zdecydowanie , jutro muszę koniecznie jechać po korę.

Dzielone szałwie częściowo wstały.
Wieczorem przesadziłam też na rabatę rozchodniki z frontowej, mam nadzieję, że nie zemdleją.
mrokasia 22:14, 04 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Trochę ma się ochłodzić
Fakt w tym roku z zimy zrobiło się lato ...i taka pogoda dla dzielonych roślin nie jest fajna.

Tak? Patrzyłam wczoraj na prognozę to tylko w sobotę i niedzielę chłodniej a później znów 27-28 stopni i słońce. Fajnie ale jak tu pracować w ogrodzie?
mrokasia 22:15, 04 maj 2018

tulucy napisał(a)
Też wydawał mi się ten powojnik do mojego podobny, a ja mam Guernsey właśnie i już kwitnie

To muszę sobie zapisać nazwę
mrokasia 22:19, 04 maj 2018

Zana napisał(a)
Moja Droga, zajawka pojałowcowej prezentuje się nader obiecująco. Jak chcesz zobaczyć prawdziwy bajzlownik to zapraszam do mnie pooglądać obrazki nędzy i rozpaczy. Ale to później albo jutro, muszę dojrzeć do tego, żeby wstawić te fotki makabryczne.
Powojnik też mi wygląda na tego Guernseya, mam go, ale mój od strony północnej i jeszcze kwiatki się nie rozwinęły.
A w ogóle to ja nie wiem jak wy to robicie, że macie tak ładnie rozpięte te powojniki na kratkach, moje wiecznie wszystkie pędy skołtunione, rozdzielić tego nie mogę, bo strasznie łamliwe. I przez to ich nie lubię.

Anulka, dziękuję, jak wszystko podrośnie i zakwitnie to się okaże czy rzeczywiście dobrze to wymyśliłam .
Zaraz idę do Ciebie pooglądać co słychać.
Powojnik ma zatem nowe imię. Tez jest skotłowany tylko na zdjęciu nie widać . Nie miałam czasu go przyciąć i chyba mu to nie zaszkodziło .
mrokasia 22:21, 04 maj 2018

effka napisał(a)

Będzie cudnie!
O widzisz, to może posadzę je przy częściowo ocienionym tarasie, przy słupach zadaszenia.

Ale masz tego samego? Bo może one różnie lubią? Nie znam się aż tak na powojnikach. Zresztą "aż tak" to ja się nie znam na większości roślin .
Margerytka40 22:24, 04 maj 2018

Kasiu super rabata,teraz tylko czekać na rozrost roślinek. Też mam szałwie do podzielenia ale czekam na kilka chłodniejszych dni a jeszcze lepiej jakby popadało bo u nas sucho bardzo.
mrokasia 22:26, 04 maj 2018

jolanka napisał(a)
Rabata super
Te kulki z przodu to tujki jakieś? Miriam czy Danica? Co ile sadziłaś?

Jolu , kulki to danica, jutro zmierzę co ile są posadzone, ale obstawiam że co ok. 80-100cm. Zamierzam je przycinać by za wielkie nie urosły.
mrokasia 22:29, 04 maj 2018

Magleska napisał(a)
powiem Ci ,że fajna ta pojałowcowa wyszła
a podokienna daje już czadu .....bardzo mi się Twoje zmiany podobają

Magda, dzięki .
Z podokiennej wykopałam dziś 3 brązowe trawki, które okazały się być nieżywe, bo wygniły . Muszę kupić nowe bo dobrze tam pasowały.
mrokasia 22:30, 04 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kawał dobrej roboty wykonałaś na pojałowcowej. Możesz być z siebie dumna.

Dziękuję Haniu, zobaczymy jak będzie dalej jak wszystko urośnie .
mrokasia 22:34, 04 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Kasiu super rabata,teraz tylko czekać na rozrost roślinek. Też mam szałwie do podzielenia ale czekam na kilka chłodniejszych dni a jeszcze lepiej jakby popadało bo u nas sucho bardzo.

Asiu , no właśnie, dla prac ogrodowych lepiej by było gdyby było chłodniej. Ale cóż zrobić... Znając życie to ewentualne ochłodzenie przyniesie deszcze i też nie da się popracować...