Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:26, 04 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Super rabata ci wyszła, jak się wszystko rozrośnie, będzie pięknie

Moja dzielona jeżówka też mdlała przez tydzień, teraz ok.

Dzięki Wiola .
Przez tydzień mdlała??? Dobrze, że w końcu przestała - jest szansa, że moje szałwie też przeżyją ten zabieg.

Przez te zwariowaną pogodę to strasznie skurczył się czas na dzielenie. Ale szałwie i rozchodniki są twarde, może dadzą radę . Skoro udało i się przesadzić wszystkie czosnki kilka dni temu to i z resztą może nie będzie tak źle...
mrokasia 15:31, 04 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Powojnik przecudnej urody A ja mam pdejrzenie co do niego - skoro się różni od reszty to może to Guernsey cream? On ponoć całkiem nieźle znosi cień Kiedyś sobie go nawet chciałam sprawić

A wiesz, że to możliwe? Porównałam zdjęcia i bardzo podobny .
Całe szczęście, że sadząc wszystkie trzy razem nieświadomie posadziłam go po środku więc wygląda jakby tak miało być .
zoja 16:07, 04 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Cieszę się .
Ale korę muszę wysypać jak najszybciej by zatrzymała choć trochę wilgoci w podłożu.

Wiadomo na poczatku trzeba bo duzo pomaga.
Wiolka5_7 16:12, 04 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Dzięki Wiola .
Przez tydzień mdlała??? Dobrze, że w końcu przestała - jest szansa, że moje szałwie też przeżyją ten zabieg.

Przez te zwariowaną pogodę to strasznie skurczył się czas na dzielenie. Ale szałwie i rozchodniki są twarde, może dadzą radę . Skoro udało i się przesadzić wszystkie czosnki kilka dni temu to i z resztą może nie będzie tak źle...

Trochę ma się ochłodzić
Fakt w tym roku z zimy zrobiło się lato ...i taka pogoda dla dzielonych roślin nie jest fajna.
tulucy 16:59, 04 maj 2018

Też wydawał mi się ten powojnik do mojego podobny, a ja mam Guernsey właśnie i już kwitnie
Zana 18:19, 04 maj 2018

Moja Droga, zajawka pojałowcowej prezentuje się nader obiecująco. Jak chcesz zobaczyć prawdziwy bajzlownik to zapraszam do mnie pooglądać obrazki nędzy i rozpaczy. Ale to później albo jutro, muszę dojrzeć do tego, żeby wstawić te fotki makabryczne.
Powojnik też mi wygląda na tego Guernseya, mam go, ale mój od strony północnej i jeszcze kwiatki się nie rozwinęły.
A w ogóle to ja nie wiem jak wy to robicie, że macie tak ładnie rozpięte te powojniki na kratkach, moje wiecznie wszystkie pędy skołtunione, rozdzielić tego nie mogę, bo strasznie łamliwe. I przez to ich nie lubię.
eVka 18:23, 04 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Ewa, dzięki, mam nadzieję, że będzie ładnie .
Powojnik ten ze zdjęcia rośnie w półcieniu. Słońce ma rano i trochę po południu.

Będzie cudnie!
O widzisz, to może posadzę je przy częściowo ocienionym tarasie, przy słupach zadaszenia.
jolanka 20:47, 04 maj 2018

Rabata super
Te kulki z przodu to tujki jakieś? Miriam czy Danica? Co ile sadziłaś?
Magleska 21:32, 04 maj 2018

powiem Ci ,że fajna ta pojałowcowa wyszła
a podokienna daje już czadu .....bardzo mi się Twoje zmiany podobają
Gruszka_na_w... 21:34, 04 maj 2018

Kawał dobrej roboty wykonałaś na pojałowcowej. Możesz być z siebie dumna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies