Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

eVka 10:51, 02 cze 2018

Ale kawał ciężkiej roboty odwaliłaś. Co do tawuł goldflame, to ja je bardzo lubię, tylko krótko tnę, nie dając zakwitnać, bo kwiaty ma niezbyt urodziwe.
Trzymam kciuki za bonsajową. Nie wiem co bym tam dała, jakoś nie mam pomysłu...
eVka 10:52, 02 cze 2018

Aha no i cudne ujęcia ogrodowe, front bucha zielenią!
Gruszka_na_w... 12:17, 02 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Dziś rano przesadziłam wszystkie tawuły z bonsajowej na rabatę pod garażem.
No i udało nam się dziś po południu zerwać darń i zrobić placyk z płyt i żwiru przy stojakach z drewnem. Nareszcie będzie można wyjść po drewno do kominka suchą nogą .
Jesteśmy urąbani ale mega zadowoleni .

Jesoo! Dać jej tylko łopatę, to niczemu nie przepuści.
Podziwiam wszelką aktywność w te upalne dni. Sama przy tych temperaturach padam jak przecinek na wietrze i stać mnie jedynie na omiatanie wzrokiem. Omiotłam i u Ciebie.

Twój ogród pięknieje w oczach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasia_CS 13:26, 02 cze 2018

Nooo! Ale się działo przez tydzień! Nadrobilam czekam na fotki po rewolucji ściąganie darni zawsze mi daje satysfakcję, choc to trzepanie z ziemi faktycznie najgorsza część pracy.. a do tego większa rabata się robi

Podoba mi się jak zmieniasz sukcesywnie swoj ogród, fajny kierunek obrałaś świetne te szalwie masz! Mnie swierzbią rączki do roboty, ale poza czysyo kosmetycznymi pracami nic nie zrobię-zostaje mi pielenie i przycinanie przekwitniętych kwiatów

Niestety na razie żadne wyjazdy po serek nie wchodzą w grę a takie miałam plany...
lindsay80 13:57, 02 cze 2018

jak klimatycznie jest u Was na froncie, siedzenie pod parasolem musi być przyjemnie, śliczne rabaty i krajobraz zapożyczony z brzozami.
mrokasia 13:40, 03 cze 2018

natka098 napisał(a)
O pracusie, dużo zrobiliście. Ja na tropiki nie wychodzę.

Na szczęście oboje lubimy ciepło .
mrokasia 13:41, 03 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
Pracowity dzień miałaś,będę czekać na fotki. Szczegòlnie ciekawa jestem tego placyku

To prawda, piątek była bardzo pracowity. Dla odmiany wczoraj nie zrobiłam nic . Za to dziś rano poprawialiśmy placyk i poszerzaliśmy przylegającą do niego rabatę.
Johanka77 13:43, 03 cze 2018

O Ja! Jeżówki Ci zaraz zaczną!!

Ślicznie masz. Podoba mi się ta duża kula rozchodnika koło szałwii. Co to za odmiana?
mrokasia 13:47, 03 cze 2018

effka napisał(a)
Ale kawał ciężkiej roboty odwaliłaś. Co do tawuł goldflame, to ja je bardzo lubię, tylko krótko tnę, nie dając zakwitnać, bo kwiaty ma niezbyt urodziwe.
Trzymam kciuki za bonsajową. Nie wiem co bym tam dała, jakoś nie mam pomysłu...

Dzięki .
Tawuły w nowym miejscu wyglądają wg mnie super . Mnie ich kwiaty nie denerwują. Bardziej wkurza mnie ta zmienność koloru liści, maja taki moment, że są pstrokate. W nowym miejscu są zgromadzone razem więc nie ma kłopotu z dobraniem im towarzystwa .
Za bonsajową trzymaj kciuki, bo po wysadzeniu tawuł chodzę i dumam nad nią...
Johanka77 13:47, 03 cze 2018

O! Działałaś z plackiem
Ja w końcu narysowałam nasz placyk