Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 19:29, 11 cze 2018

Anda napisał(a)

Jesli gaura nie bedzie miala zbyt mokro zima, to powinna dac rade. Dla pewnosci zrob jej kopczyk z lisci jesienia

Acha, pissardi, bo moja tez taka malo ulistniona od srodka, ale ja mam dziecieca.

Rzeczywiście, trochę łysa ta moja pissardi. Pocieszam się, że w przyszłym roku będzie lepiej. Nie cięłam jej, w przyszłym roku po kwitnieniu przytnę, może się zagęści i zaliści .
Magleska 22:40, 11 cze 2018

Bardzo ładnie masz wszystkie roślinki ciała nabrały bardzo mi się ten kadr podoba ,co wszystkie 3 rabaty widać
Lubię szerokie kadry ,ślicznie
A .....zakupy tez super
tulucy 22:45, 11 cze 2018

U mnie prawie wcale... ale nie jest tragicznie, więc nie narzekam.

U mnie gaura padła po zimie, sucho miała na pewno, ale okryta nie była w ogóle.
mrokasia 22:56, 11 cze 2018

Magleska napisał(a)
Bardzo ładnie masz wszystkie roślinki ciała nabrały bardzo mi się ten kadr podoba ,co wszystkie 3 rabaty widać
Lubię szerokie kadry ,ślicznie
A .....zakupy tez super

Magda, miło mi czytać takie słowa, dziękuję
mrokasia 22:59, 11 cze 2018

tulucy napisał(a)
U mnie prawie wcale... ale nie jest tragicznie, więc nie narzekam.

U mnie gaura padła po zimie, sucho miała na pewno, ale okryta nie była w ogóle.

Serio, prawie nic u Ciebie nie padało?
No właśnie z tą gaurą to mam zagwozdkę gdzie ją wetknąć... Miałam kiedyś i też mi zdechła po zimie... pomyślę...
mrokasia 23:10, 11 cze 2018

Codziennie wieczorami grzebię sobie powolutku na rabatach. Wciąż wszystko rozgrzebane ale mikro postępy są . Roślin wcześniej wysadzonych z rabat sukcesywnie ubywa, ale ponieważ coś tam kupiłam ostatnio to liczba roślin czekających na wsadzenie wciąż ta sama .

Dziś dostałam info, że sklep internetowy wysłał do mnie przesyłkę z jeżówkami i jarzmiankami. Może przyjdzie jutro, zobaczymy, trzymajcie kciuki by dotarły w dobrej kondycji. Tym samym wypad do Zielonych Progów odsuwa się nieco w czasie...

Parę fotek na dobranoc zostawiam.

BKosimkArt 07:02, 12 cze 2018

Ładne zakupy, kadry też niczego sobie, fajnie już to na froncie wygląda, z trawniczkiem elegancko!
Gaurami się jaram ostatnio i tylko czekam jak te moje wysiane będą kwitły...
mrokasia 22:23, 12 cze 2018

BKosimkArt napisał(a)
Ładne zakupy, kadry też niczego sobie, fajnie już to na froncie wygląda, z trawniczkiem elegancko!
Gaurami się jaram ostatnio i tylko czekam jak te moje wysiane będą kwitły...

Dziękuję Basiu .
Moje gaury jeszcze nie wsadzone, dumam gdzie je ulokować...
mrokasia 22:34, 12 cze 2018

Dziś przyszły jeżówki i jarzmianki. Sadzonki małe ale jeżówki mają po jednym pąku więc jest szansa, że zobaczę kwiaty. Natomiast jarzmianki są moooocno wymęczone, część liści musiałam obciąć bo połamane. Na razie wypakowałam, podlałam, postawiłam w zacienionym miejscu. Zobaczę jutro. Mam nadzieję, że się trochę pozbierają, ale efekt będzie dopiero w przyszłym roku... Trochę żałuję, że nie zdążyłam odwołać zamówienia i nie pojechałam do ZP.

Parę widoczków na dobranoc .
kaz742011 22:54, 12 cze 2018

Trzymam kciuki szczególnie za jeżówki . To twardzielki. Dają radę.
Doczytałam że jarzmianki wymęczone. Oby się pozbierały.