Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Zana 12:03, 13 cze 2018

Eeeee nie ma tragedii, myślałam że gorzej będzie. Jeżówki chyba z pączkami o ile dobrze dowidzę. Możesz się cieszyć. Świetnie się wpasują te Virgin na frontowej. Czaję się na nie od dawna tylko ciągle miejsca nie mam.
mrokasia 12:43, 13 cze 2018

Zana napisał(a)
Eeeee nie ma tragedii, myślałam że gorzej będzie. Jeżówki chyba z pączkami o ile dobrze dowidzę. Możesz się cieszyć. Świetnie się wpasują te Virgin na frontowej. Czaję się na nie od dawna tylko ciągle miejsca nie mam.

Fakt, mogło być gorzej, ale mogło też być lepiej.
Jeżówki mają po 1 pędzie, na pięć sztuk cztery mają po 1 pączku . Pocieszam się, że takie małe będzie mi łatwiej upchnąć na frontowej .
kaz742011 22:12, 13 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Fakt, mogło być gorzej, ale mogło też być lepiej.
Jeżówki mają po 1 pędzie, na pięć sztuk cztery mają po 1 pączku . Pocieszam się, że takie małe będzie mi łatwiej upchnąć na frontowej .

Ale cały czas one takie małe nie będą .
mrokasia 22:21, 13 cze 2018

kaz742011 napisał(a)

Ale cały czas one takie małe nie będą .

No wiem, ale chętnie mogę tam mieć busz .
Gruszka_na_w... 22:22, 13 cze 2018

A gaurę w jakim masz kolorze?

Miałam taką różowawobordową. Dobrze się komponowała ze stipą, żurawką Marmelade i berberysem bordowolistnym- takim luźniejszym .

Byliny, nawet kupowane stacjonarnie, o tej porze roku zawsze odchorowują przesadzanie. Nie martw sie, okrzepną.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kaz742011 22:36, 13 cze 2018

mrokasia napisał(a)

No wiem, ale chętnie mogę tam mieć busz .

Z jeżówek będzie. Ja mam tylko 8 a wygląda jakby było ich dużo więcej
mrokasia 22:37, 13 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A gaurę w jakim masz kolorze?

Miałam taką różowawobordową. Dobrze się komponowała ze stipą, żurawką Marmelade i berberysem bordowolistnym- takim luźniejszym .

Byliny, nawet kupowane stacjonarnie, o tej porze roku zawsze odchorowują przesadzanie. Nie martw sie, okrzepną.

Ta moja ma kwiaty właśnie takie ciemnoróżowe a liście ciemnozielone, lekko podbarwione na bordowo. Pomyślałam, żeby ulokować ją na pojałowcowej. Może przy molinii variegacie.

A jeżówki i jarzmianki trochę się pozbierały ale Venice słabiutkie są. Ale najważniejsze, żeby się dobrze przyjęły i ukorzeniły. Będą cieszyć w przyszłym roku . Dzięki Haniu za otuchę .

Makao_J 07:12, 14 cze 2018

A gdzie kupowałaś? Jarzmianki całkiem fajne i spore.
mrokasia 15:58, 14 cze 2018

Makao_J napisał(a)
A gdzie kupowałaś? Jarzmianki całkiem fajne i spore.

priv
kerii 16:22, 14 cze 2018

Przychodzę z rewizytą choć wydaje mi się, że już u Ciebie byłam tak po cichutku .

Jeżówki fajne poradzą sobie ja moją niechcący podzieliłam przy plewieniu i mimo upałów dała rady i nawet kwitnie