Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

lindsay80 09:42, 29 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Kupiłam w Zielonych Progach, to Pink Marshmallow. Niski jest, u Izy drugi rok w gruncie i ma nie więcej niż 30-40 cm. Zrobiłam Ci zdjęcie na szybko, jeszcze nie posadzony. Obok perovskia Little Spire.

Bardzo ładne zakupy.
Mam tą perowskią i rzeczywiście nie jest taka wielka jak inne odmiany.
mrokasia 10:24, 29 cze 2018

Tess napisał(a)
Miskanty potrzebują czasu, by się dobrze ukorzenić (dlatego ich nie dzielimy i nie przesadzamy jesienią). A jak się korzeni, to nie rośnie w masę. Bujnie w przyszłym roku.

Tak mi właśnie w zeszłym roku mówiono jak marudziłam, że kurdupel straszny .
mrokasia 10:26, 29 cze 2018

effka napisał(a)

Dokładnie tak jest jak pisze Tess, potwierdzam, chociaż Adagio i Yaku Jima wyjątkowo opronie u mnie rosną w porównaniu innych miskantów jak ML, gracki, variegatusy.

No, nie ma tak, żeby wszystko rosło .
U mnie rozplenice bardzo nierówne, ale to chyba dlatego że część przesadzałam i te przesadzone zdecydowanie mniejsze niż te nie ruszane...
mrokasia 10:27, 29 cze 2018

DorKa napisał(a)

wrzucaj uwielbiam takie fotki porównanwcze. Jak u Wioli dziś jeżówki

ja tak mam z ML . Drugi rok u mnie i kilka ździebełek tylko

Obiecałam i nie wrzuciłam...
Spróbuję dziś wieczorem nadrobić.
mrokasia 10:28, 29 cze 2018

lindsay80 napisał(a)

Bardzo ładne zakupy.
Mam tą perowskią i rzeczywiście nie jest taka wielka jak inne odmiany.

Przetacznika wczoraj posadziłam, pod limką .
Perowskie wymieszałam z rozchodnikami, mam nadzieję, że się zgrają .
mrokasia 19:10, 29 cze 2018

Parę fotek zostawiam. Jeżówki rządzą .

mrokasia 19:12, 29 cze 2018

I takie tam

mrokasia 19:24, 29 cze 2018

Aaaa i jeszcze fota miskanta Yaku Jima dla Keri. Szukałam foty z zeszłego roku ale nie mam, był taki marny że nie robiłam mu zdjęć. Mam tylko fotę zaraz po zakupie - na pierwszym planie, w doniczce z kijkiem, w tle seslerie jesienne. Druga fota to stan obecny czyli po roku.

Mówiłam, że kępa jest trzy razy większa. Nieprawda, jest pięć albo sześć razy większa .
kerii 23:59, 29 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Aaaa i jeszcze fota miskanta Yaku Jima dla Keri. Szukałam foty z zeszłego roku ale nie mam, był taki marny że nie robiłam mu zdjęć. Mam tylko fotę zaraz po zakupie - na pierwszym planie, w doniczce z kijkiem, w tle seslerie jesienne. Druga fota to stan obecny czyli po roku.

Mówiłam, że kępa jest trzy razy większa. Nieprawda, jest pięć albo sześć razy większa .

Hmmm... Twój zakup w porównaniu z moim to mutant ) zrobię jutro fotkę mojego to zobaczysz jaka sierota. Zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno to jest miskant, podobne wątpliwości mam co do molini variegata tez jakaś taka nie wydarzona.
mrokasia 19:04, 30 cze 2018

kerii napisał(a)

Hmmm... Twój zakup w porównaniu z moim to mutant ) zrobię jutro fotkę mojego to zobaczysz jaka sierota. Zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno to jest miskant, podobne wątpliwości mam co do molini variegata tez jakaś taka nie wydarzona.

Eeee, to chyba niemożliwe byś miała jeszcze mniejszą sadzonkę .