Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:28, 01 lip 2018

Magleska napisał(a)
piękny ten bodziszek nowozakupiony podobnego kupiłam ,ale kartka wyrzucona i nazwy nie pamiętam
z drakwi powinnaś być zadowolona -posiadam i lubię -moja niestety już przekwitła

a i śliczne jeżóweczki w kadrach

a gdzie nowe zakupy posadziłaś ? uwiecznione na foteczce

Madziu, posadzone ale rabata jeszcze rozgrzebana więc nie robiłam fot. Może dzisiaj skończę to pstryknę .
Czytałam, że drakiew kwitnie długo, może Twoja jeszcze zakwitnie?
mrokasia 10:30, 01 lip 2018

Johanka77 napisał(a)
No drakiewka śliczna
Moja szuka miejsca. Po dzisiejszym sadzeniu znów jest na wydaniu.

Piękne masz jeżówki!

Ty masz tyle miejsca, że spokojnie ją gdzieś ulokujesz

Miskant to odmiana karłowa Yaku Jima . Aktualnie ma jakieś 40 cm wysokości.
mrokasia 10:36, 01 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Faktycznie bodziszek zjawiskowy tymi z ciemnymi liśćmi

Już wcześniej na niego zerkałam ale wczoraj trafiłam na ładne sadzonki więc wzięłam .
Johanka77 10:40, 01 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Ty masz tyle miejsca, że spokojnie ją gdzieś ulokujesz

Miskant to odmiana karłowa Yaku Jima . Aktualnie ma jakieś 40 cm wysokości.

A jak.duzy rośnie?
mrokasia 10:41, 01 lip 2018

BKosimkArt napisał(a)
Bodziszek naprawdę fajny, świetne ma liście!
Ja nie mam jeszcze, może kiedyś...
Krwawnicę kiedyś siostrze dałam i mimo nie podlewania rośnie ładnie, cień ma co prawda przez tuje przez większość dnia...

Zobaczymy jak będzie rósł, mam nadzieję że będzie fajnie się rozrastał. No i liczę na długie kwitnienie - ma takie śliczne białe kwiatuszki .

Z tą krwawnicą to nie wiem o co chodzi , Hania Gruszka też pisała o półcieniu a w necie info o stanowisku słonecznym i na takie też ją kupiłam. Cóż, posadzę i będę obserwować pacjenta .
mrokasia 10:44, 01 lip 2018

Johanka77 napisał(a)

A jak.duzy rośnie?

Podobno osiąga 70-90 cm a z kwiatami 110-130 cm. Ma fajne wąziutkie liście. I jest taki srebrzysty.
tulucy 11:04, 01 lip 2018

Krwawnica lubi słońce jak najbardziej, ale musi mieć mokro w nogach, to roślina rowów przydrożnych
U mnie daje radę
Anda 11:08, 01 lip 2018

Zakupy jak sie patrzy Slicznego bodziszka wybralas.

Mam krwawnice w oczku wodnym. Stoi w wodzie i slicznie kwitnie

Driakiew dlugo kwitnie. Trzeba tylko przycinac przekwitniete kwiaty co jakis czas
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 16:13, 01 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Zobaczymy jak będzie rósł, mam nadzieję że będzie fajnie się rozrastał. No i liczę na długie kwitnienie - ma takie śliczne białe kwiatuszki .

Z tą krwawnicą to nie wiem o co chodzi , Hania Gruszka też pisała o półcieniu a w necie info o stanowisku słonecznym i na takie też ją kupiłam. Cóż, posadzę i będę obserwować pacjenta .

U mnie krwawnica na słońcu rosła, jak gooopia
mrokasia 19:09, 01 lip 2018

tulucy napisał(a)
Krwawnica lubi słońce jak najbardziej, ale musi mieć mokro w nogach, to roślina rowów przydrożnych
U mnie daje radę

No to będę podlewać .