Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Makao_J 20:09, 01 lip 2018

U Ciebie liatra też obficie kwitnie. Tylko u mnie syrajkuje
mrokasia 20:16, 01 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Też mam jakąś drakiew ale nie wiem jaką,strasznie mi się rozłożyła choć słońca ma dużo. Może dlatego ,że młoda jeszcze. Nowa rabatka fajnie wyszła

Dziękuję , cieszę się że ją wreszcie skończyłam, jeden rozgrzebany kawałek mniej.
Mam nadzieję, że ta moja driakiew będzie ładnie rosła...
mrokasia 20:17, 01 lip 2018

Makao_J napisał(a)
U Ciebie liatra też obficie kwitnie. Tylko u mnie syrajkuje

Nie narzekam, choć to co widać na focie to są dwie sadzonki. Trzecia w tym samym wieku jest o połowę mniejsza, nie wiem czemu.
Margerytka40 20:21, 01 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Dziękuję , cieszę się że ją wreszcie skończyłam, jeden rozgrzebany kawałek mniej.
Mam nadzieję, że ta moja driakiew będzie ładnie rosła...

Dziś miałam już w ręku drakiew bo wydawało mi się ,że ma inny kolor niż ta moja ,taki bardziej niebieski(moja jakby bardziej różowa) ale w końcu nie kupiłam bo jak ma mi siê następna tak kłaść. Powodem może też być to ,że ona chyba na piaski a u mnie ziemia raczej wilgotna i zasobna.
mrokasia 20:26, 01 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Dziś miałam już w ręku drakiew bo wydawało mi się ,że ma inny kolor niż ta moja ,taki bardziej niebieski(moja jakby bardziej różowa) ale w końcu nie kupiłam bo jak ma mi siê następna tak kłaść. Powodem może też być to ,że ona chyba na piaski a u mnie ziemia raczej wilgotna i zasobna.

No właśnie, pierwsze co pomyślałam to, że ma za mokro i za bogato .
Ta moja jest niebieska, leciuteńko w kierunku fioletu. Oczyma wyobraźni, widzę jak robi łan... posadziłam 5 sztuk dość gęsto .

Anda 20:28, 01 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Hmmm, zrobię jej zdjęcie z bliska w lepszym świetle - może uda Ci się rozpoznać, która to .

OK
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 22:11, 01 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Nie narzekam, choć to co widać na focie to są dwie sadzonki. Trzecia w tym samym wieku jest o połowę mniejsza, nie wiem czemu.

Wyczytałam w necie że one żarłoczne są. Im więcej kompostu tym większe kwiaty. To muszę poprawić.
mrokasia 22:18, 01 lip 2018

Makao_J napisał(a)

Wyczytałam w necie że one żarłoczne są. Im więcej kompostu tym większe kwiaty. To muszę poprawić.

Aaaa, dzięki za info, podsypię im, niech jedzą .
inka74 22:22, 01 lip 2018

Fajnie rabatka wygląda. Ja dziś po raz chyba już piąty rabatę jedńą przerabiałam. W tym roku to już drugi raz. Jak się rośliny rozrastają nagle wychodzi,że to niekoniecznie to o co mi chodziło.
malgol 08:21, 02 lip 2018

inka74 napisał(a)
Fajnie rabatka wygląda. Ja dziś po raz chyba już piąty rabatę jedńą przerabiałam. W tym roku to już drugi raz. Jak się rośliny rozrastają nagle wychodzi,że to niekoniecznie to o co mi chodziło.

Ja to podziwiam te dziewczyny, które wiedzą co ze sobą połączyć ,żeby dobrze wyglądało.Ja nie mam takiej wyobrażni roslinnej i musze zobaczyć na żywca kolory, wysokość...nie mogę sobie wyobrazić czy coś będzie ze sobą grało czy nie dopóki nie przystawię doniczek obok siebie