Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

malgol 09:50, 11 lip 2018

mrokasia napisał(a)

No właśnie, ten tetris to sport powszechny .
U nas zapowiadają deszcze od czwartku. Dla ogrodu to będzie ulga. O ile nie będą to gwałtowne burze...
Liliowiec powinien być jak dla mnie bardziej cytrynowy .

U mnie tez pada.Ale w przypadku moich hortensji to chyba za dużo bo nie wytrzymały naporu wody i prawie leża
inka74 09:54, 11 lip 2018

Dostałam na dziś awizację naszej przesyłki i bez zmienionej ceny wiec chyba wszystko dojdzie nie mogę się doczekać mimo iż dopiero z poprzedniej partii połowa posadzona. Ale od poniedziałku urlop w końcu mam...
mrokasia 10:00, 11 lip 2018

malgol napisał(a)

U mnie tez pada.Ale w przypadku moich hortensji to chyba za dużo bo nie wytrzymały naporu wody i prawie leża

Mówisz o anabelkach?
mrokasia 10:12, 11 lip 2018

inka74 napisał(a)
Dostałam na dziś awizację naszej przesyłki i bez zmienionej ceny wiec chyba wszystko dojdzie nie mogę się doczekać mimo iż dopiero z poprzedniej partii połowa posadzona. Ale od poniedziałku urlop w końcu mam...

Aaaaaa, fajnie . Daj znać jak odbierzesz, już przebieram nóżkami . Ja jeszcze nic z tego co odebrałam od Ciebie nie posadziłam, bo chciałam sobie rozplanować jak już będę miała wszystko . Teraz przyjdzie sadzić miedzy deszczami...
inka74 10:18, 11 lip 2018

cieszmy się z deszczu bo licznik bije i skorupa zamiast ziemi jest - u mnie w pracy właśnie za oknem pada, żeby tak u mnie na ogrodzie popadało... ma być kurier dziś między 10.30 a 12 jak nie przyjedzie to mu nogi z d.. wyrwę bo się ugotują rośliny w tej paczce. Też nogami przebieram, zdjęcie zrobię jak przyjdzie.
babka 13:10, 11 lip 2018

Wszędzie liliowce piękne kwitną a moje same zielone krzaczory, co im robię źle? Te Twoje śliczne są, subtelne, dlaczego mówisz że nie takie miały być ?

A w kocimiękę sama chętnie bym się zaopatrzyła, może chociaż ona na przedpłociu by się uchowała.
Idę luknąć co tam u Ciebie się działo jak mnie nie było
Buziol
malgol 13:55, 11 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Mówisz o anabelkach?

tak,niestety
mrokasia 14:24, 11 lip 2018

inka74 napisał(a)
cieszmy się z deszczu bo licznik bije i skorupa zamiast ziemi jest - u mnie w pracy właśnie za oknem pada, żeby tak u mnie na ogrodzie popadało... ma być kurier dziś między 10.30 a 12 jak nie przyjedzie to mu nogi z d.. wyrwę bo się ugotują rośliny w tej paczce. Też nogami przebieram, zdjęcie zrobię jak przyjdzie.

no i nie wiem co z tym deszczem, popadało chwilę i tyle... dobrze, że wczoraj solidnie podlałam donice z karaganą i świeżo posadzonymi hakonami .
mrokasia 14:28, 11 lip 2018

babka napisał(a)
Wszędzie liliowce piękne kwitną a moje same zielone krzaczory, co im robię źle? Te Twoje śliczne są, subtelne, dlaczego mówisz że nie takie miały być ?

A w kocimiękę sama chętnie bym się zaopatrzyła, może chociaż ona na przedpłociu by się uchowała.
Idę luknąć co tam u Ciebie się działo jak mnie nie było
Buziol

Oluś, bo ten liliowiec miał być biały z zieloną/limonkową gardzielą. Ewentualnie biało-cytrynowy. A jest budyniowy - waniliowy, a momentami leciutko morelowy . Bardzo ładny, ale to nie to na co liczyłam... Na czysto biały się nie nastawiałam bo takich nie ma .

Kocimiętkę testuję po raz drugi, zobaczymy co z tych testów wyjdzie .

mrokasia 14:29, 11 lip 2018

malgol napisał(a)

tak,niestety

To właśnie mnie do nich zniechęca, oprócz kompletnego braku miejsca, oczywiście .