Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

alis 12:26, 24 lip 2018

Kasiu, ja również mam śliwę Pissardi podsadzoną hortensjami i otoczoną z dwóch stron miskantami ML. W tej chwili tylko czupryna Pissardi wystaje spośród hortensji. Wkleję fotkę u siebie, jak zechcesz, zerknij
Wiolka5_7 12:29, 24 lip 2018

Ja mam posadzone hortki pomiedzy drzewami i myślę,ze to najlepiej wygląda....jakbys miała więcej hortensji, to fajny szpalerek by wyszedł Pissardi trzeba na pewno odsunąć od tuji
mrokasia 12:32, 24 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Widzę,ze planowanko u ciebie, bo tyle postów

Ja też już mam plan na zmianę na rabatach,które tworzyłam wiosną
Chyba to sadzenie i przesadzanie nigdy się nie skończy

Ano planowanko . Zamiana pęcherznicy na pissardi okazała się być bardziej skomplikowana niż myślałam . Pół rabaty do przeróbki .
Ciekawe co Ty planujesz, muszę zajrzeć.
Mam nadzieję, że kiedyś jednak się to skończy i skupimy się doglądaniu tego co mamy, choć ten proces tworzenia w sumie fajny jest, tylko trochę męczący...
mrokasia 12:33, 24 lip 2018

alis napisał(a)
Kasiu, ja również mam śliwę Pissardi podsadzoną hortensjami i otoczoną z dwóch stron miskantami ML. W tej chwili tylko czupryna Pissardi wystaje spośród hortensji. Wkleję fotkę u siebie, jak zechcesz, zerknij

Alis, pewnie że chcę zobaczyć, zaraz idę .
mrokasia 12:34, 24 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja mam posadzone hortki pomiedzy drzewami i myślę,ze to najlepiej wygląda....jakbys miała więcej hortensji, to fajny szpalerek by wyszedł Pissardi trzeba na pewno odsunąć od tuji

niestety kochana, nie mam miejsca na szpalerek hortensji...
Wiolka5_7 12:48, 24 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Ano planowanko . Zamiana pęcherznicy na pissardi okazała się być bardziej skomplikowana niż myślałam . Pół rabaty do przeróbki .
Ciekawe co Ty planujesz, muszę zajrzeć.
Mam nadzieję, że kiedyś jednak się to skończy i skupimy się doglądaniu tego co mamy, choć ten proces tworzenia w sumie fajny jest, tylko trochę męczący...

Rabatę hortensjowo-grabową chcę ujednolicić , bo naciapałam a ja jednak wolę proste rabaty...trochę poprzesadzam i muszę kupić szałwię Caradonne i hakone Albostriata....ale to plany na sierpień....bo po pierwsze upały,a po drugie brak czasu
anna_t 13:08, 24 lip 2018

może za drzewem wysoka trawa, gracek lub trzcinnik a obok po 2 hortki?
iwka 13:10, 24 lip 2018

ja przy swojej sliwie posadziłam hortensje i po dwóch latach jest już ciasno. Wydawało się że będzie ok, hortki były małe, miały po kilka patyków i było pusto. Teraz wypadałoby je przesunąć minimum o pół metra. Hortensja najbliżej drzewka jest najmniejsza.

edit. moim zdaniem nie ma tu innej możliwości jak posadzenie na środku. tak żeby coś z tyłu się zmieściło i z przodu. Jak drzewo wciśniesz w ten róg nie będzie to ładnie wyglądało, korona będzie włazić na tuje, tak mi się wydaje

kombinuj bonzajową zrobiłaś super, ta nie może być gorsza na fotkach z bliska tak tego nie widać, ale na tych wcześniejszych dla mnie brakuje czegoś wyższego.
mrokasia 13:21, 24 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Rabatę hortensjowo-grabową chcę ujednolicić , bo naciapałam a ja jednak wolę proste rabaty...trochę poprzesadzam i muszę kupić szałwię Caradonne i hakone Albostriata....ale to plany na sierpień....bo po pierwsze upały,a po drugie brak czasu

no to widzę, że plany masz skrystalizowane, teraz tylko wykonać
mrokasia 13:23, 24 lip 2018

anna_t napisał(a)
może za drzewem wysoka trawa, gracek lub trzcinnik a obok po 2 hortki?

o trawie za drzewkiem też myślałam... tylko wydaje mi się, że już się tam nie zmieści...