Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 18:35, 24 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Hortki u Szymanowskiego w Duchnicach.
Widziałam też dziś u nich jeżówki Delicious Candy .

Pissardi obie mam nie szczepione. Ale wysoko szczepione widziałam chyba u Teodorkiewicza w Kożuszkach, u Szymanowskiego nie patrzyłam.

Ech..,Szymanowskich mamy po drodze
A po ile jezowki ?
alis 18:39, 24 lip 2018

Tak Kasiu, moja szczepiona, ale nisko. Kiedyś eM kupił mi jako niespodziankę, co mogłam rzec, tylko ucieszyć się, nawet tak nisko szczepioną
mrokasia 18:41, 24 lip 2018

Kasya napisał(a)

Ech..,Szymanowskich mamy po drodze
A po ile jezowki ?

To chyba dobrze, że po drodze?
Grzech nie wstąpić

Jeżówki chyba po 17. Ładne krzaczki .
mrokasia 18:42, 24 lip 2018

alis napisał(a)
Tak Kasiu, moja szczepiona, ale nisko. Kiedyś eM kupił mi jako niespodziankę, co mogłam rzec, tylko ucieszyć się, nawet tak nisko szczepioną

Jedynie słuszna reakcja .

Idę sadzić.
Kasya 18:59, 24 lip 2018

mrokasia napisał(a)

To chyba dobrze, że po drodze?
Grzech nie wstąpić

Jeżówki chyba po 17. Ładne krzaczki .

Ale cena nie fo zaakceptowania
Byliny Olsztyn sprzedają piekne po 13
Makao_J 19:41, 24 lip 2018

No to czekam na efekt końcowy.
Johanka77 20:03, 24 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Kasia, ja może i wejdę jak czołg, no ale trudno...
Podobno tu można....

Mi na tej rabacie brakuje lekkości i jasności. B wszystko wydaje się być ciemno zielone i jeszcze Twoje drzewo jest ciemne.
A tak się wydaje, bo wszystko na dole jest takie maleńkie albo takie zwinięte w kłębek i dominują tylko tuje - na maxa. A pod tujami wszystko wydaje się małe i wciśnięte w kąt.

(żeby nie było, to moje subiektywne odczucia....)

Ja bym wysadziła stąd co się da i poszła w hortki po całości (oczywiście drzewa TAK!). I poprzeplatała bym np. miskantami ML lub inną wysoką trawą nadającą lekkość....

Tak chciałam napisać już wczoraj, ale myślałam sobie, ze mamy inny gust. A potem pomyślałam o Twojej rabacie bonsajowej.
Ktoś, kto ma tak piękną i czystą rabatę, jak Twoja bonsajowa, na tak duuużej i reprezentacyjnej rabacie też musi posprzątać
Johanka77 20:06, 24 lip 2018

alis napisał(a)
Kasiu, ja również mam śliwę Pissardi podsadzoną hortensjami i otoczoną z dwóch stron miskantami ML. W tej chwili tylko czupryna Pissardi wystaje spośród hortensji. Wkleję fotkę u siebie, jak zechcesz, zerknij

O! O! O! O! Właśnie tak!
Alis mnie uprzedziła i bardzo dobrze... bo ja późno wracam z pracy
anna_t 20:44, 24 lip 2018

Asia ja próbuje przeforsowac choć 5 hortek i gracki od wczoraj i bez skutku twarda sztuka z tej Katarzyny
Kasya 20:48, 24 lip 2018

Johanka77 napisał(a)

Kasia, ja może i wejdę jak czołg, no ale trudno...
Podobno tu można....

Mi na tej rabacie brakuje lekkości i jasności. B wszystko wydaje się być ciemno zielone i jeszcze Twoje drzewo jest ciemne.
A tak się wydaje, bo wszystko na dole jest takie maleńkie albo takie zwinięte w kłębek i dominują tylko tuje - na maxa. A pod tujami wszystko wydaje się małe i wciśnięte w kąt.

(żeby nie było, to moje subiektywne odczucia....)

Ja bym wysadziła stąd co się da i poszła w hortki po całości (oczywiście drzewa TAK!). I poprzeplatała bym np. miskantami ML lub inną wysoką trawą nadającą lekkość....

Tak chciałam napisać już wczoraj, ale myślałam sobie, ze mamy inny gust. A potem pomyślałam o Twojej rabacie bonsajowej.
Ktoś, kto ma tak piękną i czystą rabatę, jak Twoja bonsajowa, na tak duuużej i reprezentacyjnej rabacie też musi posprzątać

Za późno, ona juz wszystko kupiła i posadziła