Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:29, 24 lip 2018

iwka napisał(a)
ja przy swojej sliwie posadziłam hortensje i po dwóch latach jest już ciasno. Wydawało się że będzie ok, hortki były małe, miały po kilka patyków i było pusto. Teraz wypadałoby je przesunąć minimum o pół metra. Hortensja najbliżej drzewka jest najmniejsza.

edit. moim zdaniem nie ma tu innej możliwości jak posadzenie na środku. tak żeby coś z tyłu się zmieściło i z przodu. Jak drzewo wciśniesz w ten róg nie będzie to ładnie wyglądało, korona będzie włazić na tuje, tak mi się wydaje

kombinuj bonzajową zrobiłaś super, ta nie może być gorsza na fotkach z bliska tak tego nie widać, ale na tych wcześniejszych dla mnie brakuje czegoś wyższego.

kochana, no kombinuję, kombinuję
zamiast pracować to kombinuję
sprawa gdzie posadzić pissardi się już rozwiązała - będzie na środku , szkoda że jej o pół metra wyższej nie kupiłam...
Wiolka5_7 13:34, 24 lip 2018

To fajnie , że Pissardi na środku
Moźesz ją podciąć trochę od dołu,zeby wyzej koronę miała....
anna_t 13:46, 24 lip 2018

mrokasia napisał(a)

o trawie za drzewkiem też myślałam... tylko wydaje mi się, że już się tam nie zmieści...

pisałaś że drzewko 1,5m od tujek wkońcu będzie, to wymiar idealny na trawy
Makao_J 13:48, 24 lip 2018

Tylko żebyś mnie dobrze zrozumiała. Mi nie chodzi o to że pisardi będzie podsadzone hortkami tylko o to abyś nie dawała hortki z tyłu.
mrokasia 13:55, 24 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
To fajnie , że Pissardi na środku
Moźesz ją podciąć trochę od dołu,zeby wyzej koronę miała....

, pewnie podetnę
mrokasia 14:04, 24 lip 2018

anna_t napisał(a)

pisałaś że drzewko 1,5m od tujek wkońcu będzie, to wymiar idealny na trawy

tylko problem polega na tym ,od którego miejsca mierzy się te 1,5m...
popatrzę i pomierzę po południu
jak przymierzałam rano to żeby w rogu za pissardi zmieściła się trawa to musiałabym pissardi jeszcze bliżej brzegu rabaty posadzić... a tak mi się nie podobało...

kurde, tylko problem z tym rogiem mam

mrokasia 14:16, 24 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Tylko żebyś mnie dobrze zrozumiała. Mi nie chodzi o to że pisardi będzie podsadzone hortkami tylko o to abyś nie dawała hortki z tyłu.

Aniu, rozumiem
To jest róg, więc myślałam posadzić hortki nieco ZA pissardi ale bardziej po bokach niż z tyłu.

Nie ma złotego rozwiązania. Pissardi blisko tuj będzie na nie włazić a dołem z tyłu i po bokach zostaje za mało miejsca na cokolwiek i będzie pusto. Pissardi wysunięta do przodu = coś powinno rosnąć za nią i po bokach.

Beznadzieja z tym rogiem .

Zaczynam być zła. Może jednak w tym rogu powienien rosnąć po prostu wysoki krzew. Tylko problem miałam z tym, że wysoki krzew oznacza zazwyczaj szeroki krzew .
tulucy 14:20, 24 lip 2018

Huhu im większy problem, tym potem ładniej
mrokasia 15:36, 24 lip 2018

tulucy napisał(a)
Huhu im większy problem, tym potem ładniej

Ty mi tu kochana nie hukaj tylko poradź i przytul w chwili zwątpienia .
Makao_J 15:42, 24 lip 2018

Dasz radę. Ja dałam to i dasz. Zobaczysz. Za chwilę Ci olśni i pojedziesz po bandzie