Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:44, 09 sie 2018

eee_taam napisał(a)

u mnie zadarnił powierzchnie przed obwódkami z bukszpanu ...wyglada to jakbym celowo go tam posadziła tylko czasem widok zaburza mlecz czy oset te akurat da sie wyrwac jakoś ...ale korzenie szczawiki oplotły korzenie bukszpanu i jedynie co mozna to zerwać go z powierzchni

octu nie rozcieńczaj ...zadziała na tydzień ...octem szczawik odrośnie ...pryskam czasem podjazd przed domem bo żwirowy ....ale to nie jest jakis skuteczny srodek ..chwasty odrastaja od korzenia

No to jak się osiedlił pod bukszpanem to kaplica... tylko wyrywaj zanim zakwitnie bo Ci się rozsieje wszędzie.
Mówisz, że ocet nie działa? To co, randapem mam go pomalować??? Z tych kamieni na podjeździe go nie wyrwę .
14:46, 09 sie 2018
Johanka77 napisał(a)

Przekopałam dwa razy 2/3 pasa. Przemieszalam z korą i glinką. Wieczorem posadzę, bo teraz te carexy by zdechły... i ja też

Teraz siedzę i wodę piję
A Mąż wypoczywa na kanapie

niech zrobi ćwiczenia zaraz ci podeśle link na insta

Johanka77 14:51, 09 sie 2018

eee_taam napisał(a)

niech zrobi ćwiczenia zaraz ci podeśle link na insta

Dzięki. Ma ćwiczenia. Jest pod opieką ortopedy fizjoterapeuty od dłuższego czasu. Ale dzięki za chęci
14:51, 09 sie 2018
mrokasia napisał(a)

No to jak się osiedlił pod bukszpanem to kaplica... tylko wyrywaj zanim zakwitnie bo Ci się rozsieje wszędzie.
Mówisz, że ocet nie działa? To co, randapem mam go pomalować??? Z tych kamieni na podjeździe go nie wyrwę .

ocet zadziała i szczawk bedzie suchy ...tylko ze ocet jest na tyle słaby ze nie wykończy całych korzeni a chwasty od korzenia odrosna dość szybko

po occie suchy szczawik powinnas juz za dwa dni widziec ...tydzień to przesadziłam

chemia poradzi na to juz jest i dłuzej jest spokój moze z miesiac ...chwast i tak wylezie tyle ze później bo ten wysiany z nasion ocet nasion tez nie wykończy ...wiec sama rozumiesz ....dlaczego zaczynam si przyzwyczajac do widoku ...i uzywam octu raz za czas jak juz chwast za bardzo sie rozpanoszy
Kasia_CS 14:54, 09 sie 2018

Ja tez powalczyłam ze szczawikiem - najgorzej jak się zapuściłam za krzaki róż - delikatnie weszłam za gałęzie, bo kolczaste, a tgu nagle za płotem jak pies nie zaszczeka blisko - tak się poderwałam, że plecy mam całe podrapane jak facet po ostrej nocy z pazurzastą babeczką
14:55, 09 sie 2018
Johanka77 napisał(a)

Dzięki. Ma ćwiczenia. Jest pod opieką ortopedy fizjoterapeuty od dłuższego czasu. Ale dzięki za chęci

fizioterapeuta kaze lezeć?

popatrz na to moze jednak wstanie i spróbuje .....ta kobitka nagrała jeszcze inne programy moza wybrac tylko te które ćwiczenia które akurat jest teraz w stanie zrobic.

https://www.youtube.com/watch?v=xNu9qJfStN0&t=2s

ja wiem ze jak zaczełam regularnie cwiczyc 23 razy w tygodniu to juz nie chodze do fizoteraputy ....mam spokój z plecami
14:58, 09 sie 2018
Kasia_CS napisał(a)
Ja tez powalczyłam ze szczawikiem - najgorzej jak się zapuściłam za krzaki róż - delikatnie weszłam za gałęzie, bo kolczaste, a tgu nagle za płotem jak pies nie zaszczeka blisko - tak się poderwałam, że plecy mam całe podrapane jak facet po ostrej nocy z pazurzastą babeczką

mnie tak pokrzywa zaatakowała mam fasole tyczna a ta sie gdzies w fasoli zakamuflowała i miałam pól dnia bable na rece az do łokcia

posmaruj alantanem bepantenem szybciej sie zagoi
Zana 14:58, 09 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Anulka, dziękuję bardzo .
A ochłodzenie mnie cieszy, nie wiem ile uda mi się zrobić do soboty, mimo ze mam wolne i eMa w domu brak . Więc nadrobię w sobotę. Nie wybierasz się do Pęchcina? Ja się zastanawiam...

No właśnie dzisiaj rano zajarzyłam, że w sobotę spotkanie w Pęchcinie. No bardzo chcę pojechać, nawet poczyniłam listę zakupków. No pojedź też!
malgol 15:14, 09 sie 2018

U mnie na szczawik ocet nie działał. Roundapem go prysnełam( na kostce rósł) i od razu jest efekt
Johanka77 15:29, 09 sie 2018

eee_taam napisał(a)

fizioterapeuta kaze lezeć?

Nieeeee..... No co Ty
Padł z gorącą