Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:15, 12 sie 2018

Annak napisał(a)
Pięknie Nie potrafiłabym wybrać jednego zdjęcia, bo całość jest zachwycająca i od razu widać, że roślinki wody dostały

Dzięki Aniu .
A jak pęcherznica? Przeżyła przeprowadzkę?
mrokasia 21:15, 12 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)
Stara, no jest CZAD.

mrokasia 21:16, 12 sie 2018

effka napisał(a)
Kasiaaaa ale widok z kuchni masz, obłęd totalny. Stałabym i się gapiła jak qupia hehe. Gratulacje ogromne. Jednak grysowe lub zwirkowe podjazdy mają swój niepowtarzalny urok a jeszcze ta zieleń....

Dzięki wielkie Ewa .
Jeszcze jak się białe jeżówki rozrosną na frontowej to będzie super .
mrokasia 21:19, 12 sie 2018

zoja napisał(a)
Przepiekny ogrod stworzyliscie z eM
Widok z kuchni masz obledny!

Dzięki Zoja, ale jeszcze sporo mu brakuje .
Cieszę się, że ten kuchenny widoczek się podoba.
mrokasia 21:21, 12 sie 2018

malgol napisał(a)
Mrokaska, normalnie szal piękne te jezowki( u każdej je ostnio podziwiam ) , hortki...a widok kuchenny jak z gazety jakiejś

Gocha, dzięki, naprawdę aż taki ładny ten widok?
Jeżówki i hortki też uwielbiam .
mrokasia 21:21, 12 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Kasia pięknie jest

Asiu, miło mi, że Ci się podoba .
mrokasia 21:22, 12 sie 2018

asiak napisał(a)
Widoczek z kuchni cudowny Tak to można zmywać

Dzięki Asiu . Mało co prawda zmywam, ale jednak miło mieć ładnie za oknem .
paulina_ns 21:31, 12 sie 2018

Kasiu ślicznie u Ciebie, ale to już wiesz, podziwiam Twoje rozplenice,że już tak dużo "kotków" mają u mnie dopiero pojedyńcze są może przez to,że w cieniu?
mrokasia 21:38, 12 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kiedy tak patrzę na ten Twój piękny widoczek z kuchni, to boleśnie sobie uświadamiam fakt, jak wiele zależy od sąsiedztwa. U Ciebie tłem dla eleganckich nasadzeń są nasadzenia z działki naprzeciw. Tworzy się bardzo spójna oś widokowa. U mnie wciąż jeszcze prześwituje nieużytek naprzeciw i raczej nie przewiduję, że ewentualny przyszły sąsiad będzie fanem ogrodnictwa. Uwierzysz, że na żadnej działce nie rośnie drzewo? (hakuro i migdałków za takowe nie uznaję )

Haniu, masz 100% racji choć zdjęcie nie oddaje rzeczywistości...
Te duże drzewa, które widać na wprost rosną wzdłuż drogi. Sąsiad naprzeciwko ma tuje wokół ogrodzenia, kilka świerków, wierzby mandżurskie i parę iglaków porozrzucanych na trawniku wokół domu. Te drzewa po prawej to ten nieszczęsny, zaniedbany las, który mam za płotem.
Generalnie, mieszkam w takim miejscu, że mam sporo wysokich drzew z każdej strony tuż za płotem (dlatego nie sadzę już drzew u siebie, bo musiałabym to zrobić też przy płocie, a nie bardzo się zmieszczą). Te drzewa rosną na niezamieszkałych działkach. I gdyby jutro na tych działkach pojawili się właściciele i wycięli te drzewa to zostaję jak na patelni... Mam jednak nadzieję, że potencjalni właściciele nie będą chcieli wycinać drzew rosnących wzdłuż granic działek... W innym przypadku będę natychmiast leciała do ogrodniczego po duże drzewa...
mrokasia 21:39, 12 sie 2018

Magleska napisał(a)
Nic nowego nie napiszę widoczek z okna kuchennego obłędnie piękny , w takiej scenerii ,to miło gary myć .
Pozostałe kadry też śliczne

Dzięki Madziu, prawdę mówiąc jestem zaskoczona, że ten front tak się podoba, ale cieszy mnie to bardzo .