Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:22, 27 sie 2018

eee_taam napisał(a)

ta brzezinka w tle ...miodzio ...moja ma 10 lat i aktualnie dołem straszy chwastem i pokrzywami ...jeszcze z dyszke potrzebuje żeby tak pieńki mi ładnie w tle swieciły

rabaty u ciebie nienanaggane i mocno hortkowe ale najbardziej to ja zachwycona jestem ogrodem na takim tle

Ta "moja" też straszy dołem - chwasty, pokrzywy, zwalone pnie, suche gałęzie... Górą z kolei uschnięte albo zaatakowane przez jemiołę korony... Te brzozy rosną w ścisku, wyciągają się do słońca, mają po 10-15 metrów i średnicę pnia jak męskie ramię...
Ale fakt - dają lepsze tło niż nieużytki .
13:26, 27 sie 2018
mrokasia napisał(a)

Ta "moja" też straszy dołem - chwasty, pokrzywy, zwalone pnie, suche gałęzie... Górą z kolei uschnięte albo zaatakowane przez jemiołę korony... Te brzozy rosną w ścisku, wyciągają się do słońca, mają po 10-15 metrów i średnicę pnia jak męskie ramię...
Ale fakt - dają lepsze tło niż nieużytki .

bo to pewnie tez samosiejki jak u mnie....lepszy zagajnik brzozowy w tle jak chaszcze

eVka 13:29, 27 sie 2018

eee_taam napisał(a)

bo to pewnie tez samosiejki jak u mnie....lepszy zagajnik brzozowy w tle jak chaszcze

Tak tło jest bardzo ważne, u mnie chaszcze za ogrodem wysokie a szmaragdy jeszcze małe i wogóle nie widać nasadzeń na rabatach, wszystko się optycznie miesza, brak jednolitego tła.
13:34, 27 sie 2018
effka napisał(a)

Tak tło jest bardzo ważne, u mnie chaszcze za ogrodem wysokie a szmaragdy jeszcze małe i wogóle nie widać nasadzeń na rabatach, wszystko się optycznie miesza, brak jednolitego tła.

byłam u ciebie widziałm fotki ...mam podobnie z frontowa rózanka ....czekam az cisy urosna i beda robic za tło (sadziłam w zeszłym roku ...jeszcze troche poczekam sobie) ....bo ugór straszy na zdjęciach
eVka 15:40, 27 sie 2018

eee_taam napisał(a)

byłam u ciebie widziałm fotki ...mam podobnie z frontowa rózanka ....czekam az cisy urosna i beda robic za tło (sadziłam w zeszłym roku ...jeszcze troche poczekam sobie) ....bo ugór straszy na zdjęciach

Musimy czekać, na szczęście szmaragdy w miarę szybko rosną. Mam nadzieję, że za dwa lata będzie lepiej.
Wiolka5_7 16:13, 27 sie 2018

Śliczny ogród stworzyłaś w tak krótkim czasie Kasiu
Brzozy mi się podobają...niestety mam za mały ogród...
Pszczelarnia 16:46, 27 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Zachwycające i zachęcające do spaceru, nawet w "mroźny" dzień deszczowy.
HannaR 16:52, 27 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Lubię to, baaaardzo!
Anda 16:52, 27 sie 2018

Kasiu, fantastyczne widoki pokazałaś Pięknie masz, pokazuj częściej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 16:59, 27 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Ja też wybrałam te dwa Choć łatwo nie było! No naprawdę miło oglądać! Klimat tych zdjęć chciałabym przenieśćdo mnie Ściskam ciepło!