Kasia, śliczne fotki i kwiatuchy
Czy Twój dereń sibirica to variegata czy zwykły? Zastanawiam się nad nim. Czy on cały czas ma czerwone łodyżki czy dopiero jesienią się przebarwiają?
Dziękuję Joasiu za miłe słowa. Cieszę się, gdy ktoś dostrzega i pozytywnie ocenia zmiany, jakie przechodzi mój ogród . Mąż wkręca się w ogród coraz bardziej choć daleko mu do mojego zaangażowania. Ale czasem myślę, że to może i lepiej .
Bukszpany i cisy już pocięte. Popatrzyłam na prognozy i ma padać dopiero od wtorku, więc doszłam do wniosku, że może będzie ok.
Dziś częściowo był tetris - wysadziłam z rabaty za domem wsadzone tam żurawki Berry Smoothie, które słońce niemiłosiernie mi przypalało. Przesadzę je w inne miejsca gdzie palącego słońca będzie mniej. Z tego samego powodu przesadziłam dziś jedną tawułkę. W jej miejsce wsadziłam białą gaurę . Zamiast żurawek Berry Smothie wsadziłam też żurawki ale zielone Tapestry, powinny lepiej dawać sobie tam radę. No i podzieliłam dziś i wsadziłam na pojałowcową seslerię skalną od Jolanki . Także pokazywać za bardzo nie ma czego bo zmiany z gatunku tych kosmetycznych .
Dzięki Helen .
Ja mam kilka odmian dereni - mam zwykłe Sibirica, mam Sibirica Variegata, mam Elegantissimę i Ivory Halo .
Czy mają teraz czerwone gałązki to szczerze powiem nie wiem, bo liscie zasłaniają. Jutro mogę oblukać .