Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Helen 20:58, 07 lip 2019

Kasia, śliczne fotki i kwiatuchy
Czy Twój dereń sibirica to variegata czy zwykły? Zastanawiam się nad nim. Czy on cały czas ma czerwone łodyżki czy dopiero jesienią się przebarwiają?
sarenka 21:04, 07 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Mam różne różowe jeżówki - Butterfly Kisses (najjaśniejsze), Delicious Candy, Secret Affair, Blackberry Truffle (pełne, pomponiaste), Glowing Dream (różowo-karminowe).
Uwielbiam jeżówki .

Tak

A te jak się nazywają?
mrokasia napisał(a)
Kilka pstryczków z przerwy obiadowo-kawowej .
Pojałowcowa

Helen 21:07, 07 lip 2019

Wg mnie Blackberry Trufle
sarenka 21:08, 07 lip 2019

A tych nazwy też mogłabyś podac?

mrokasia napisał(a)
I inne pstryczki

sarenka 21:21, 07 lip 2019

Helen napisał(a)

Też.mi się tak wydaje, ale wolę zapytać

Edit, wszystkie te ciemne mi się podobają choć i te najjaśniejsze też mają coś w sobie
mrokasia 21:26, 07 lip 2019

JoannA napisał(a)

Cytuję wszystkie fotki bo wszystkie mi się podobają.
A wogóle to jestem pod ogromnym wrażeniem zmian jakie zaszły w ogrodzie.
Ogromne brawa dla Was obojga bo czytam że małżonek też zaangażowany w metamorfozy ogrodu.
Pokaż co ciekawego dziś sadziłaś.
Z cięciem bukszpanów się wstrzymaj jeszcze chwilę bo cały następny tydzień zapowiadają deszczowy.
U mnie też zostały jeszcze do cięcia 4 kulki i jedna obwódka, ale czekam bo boję się grzyba.

Dziękuję Joasiu za miłe słowa. Cieszę się, gdy ktoś dostrzega i pozytywnie ocenia zmiany, jakie przechodzi mój ogród . Mąż wkręca się w ogród coraz bardziej choć daleko mu do mojego zaangażowania. Ale czasem myślę, że to może i lepiej .
Bukszpany i cisy już pocięte. Popatrzyłam na prognozy i ma padać dopiero od wtorku, więc doszłam do wniosku, że może będzie ok.
Dziś częściowo był tetris - wysadziłam z rabaty za domem wsadzone tam żurawki Berry Smoothie, które słońce niemiłosiernie mi przypalało. Przesadzę je w inne miejsca gdzie palącego słońca będzie mniej. Z tego samego powodu przesadziłam dziś jedną tawułkę. W jej miejsce wsadziłam białą gaurę . Zamiast żurawek Berry Smothie wsadziłam też żurawki ale zielone Tapestry, powinny lepiej dawać sobie tam radę. No i podzieliłam dziś i wsadziłam na pojałowcową seslerię skalną od Jolanki . Także pokazywać za bardzo nie ma czego bo zmiany z gatunku tych kosmetycznych .
mrokasia 21:28, 07 lip 2019

Helen napisał(a)
Kasia, śliczne fotki i kwiatuchy
Czy Twój dereń sibirica to variegata czy zwykły? Zastanawiam się nad nim. Czy on cały czas ma czerwone łodyżki czy dopiero jesienią się przebarwiają?

Dzięki Helen .
Ja mam kilka odmian dereni - mam zwykłe Sibirica, mam Sibirica Variegata, mam Elegantissimę i Ivory Halo .
Czy mają teraz czerwone gałązki to szczerze powiem nie wiem, bo liscie zasłaniają. Jutro mogę oblukać .
mrokasia 21:32, 07 lip 2019

Helen napisał(a)

sarenka napisał(a)

Też.mi się tak wydaje, ale wolę zapytać

Edit, wszystkie te ciemne mi się podobają choć i te najjaśniejsze też mają coś w sobie

Tak, ciemne, pomponiaste, z ciemnymi łodyżkami to Blackberry Trufle.
Helen 21:32, 07 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Czy mają teraz czerwone gałązki to szczerze powiem nie wiem, bo liscie zasłaniają. Jutro mogę oblukać .

O świetnie, zależy mi na sibirica zwykła - czy teraz ma zwykłe gałęzie, a później czerwone.
mrokasia 21:33, 07 lip 2019

sarenka napisał(a)
A tych nazwy też mogłabyś podac?

Proszę bardzo
Glowing Dream

Delicious Candy

Virgin

Butterfly Kisses

Secret Affair