Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

paulina_ns 17:12, 17 maj 2018

U nas też pada już drugi dzień, nudzi mi się już ten deszcz, poszłabym już w ziemi pogrzebać
Anitka 18:06, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
U nas też pada już drugi dzień, nudzi mi się już ten deszcz, poszłabym już w ziemi pogrzebać

Ale się uśmiałam Dwudniowy deszcz ci się znudził. A wielodniowa susza znów ci się marzy
A ja się cieszę, bo dom może ogarnę i wianek zrobię. A roślinki też ucieszone jeszcze bardziej. I konewki i węże poszły w końcu na zasłużony wypoczynek
One też muszą sobie odpocząć.
Gosialuk 18:12, 17 maj 2018

Anitka napisał(a)

Nie rozłazi, ale mocno się rozsiewa. Po przekwitnięciu chyba w lipcu/ sierpniu ścinam prawie do zera i szybko odbija. Mam sporo siewek więc jak ktoś chętny to oddam.

Jestem chętna. W czerwcu wybieramy się do Krakowa, to może wtedy jakoś bym odebrała?
sylwia_slomc... 18:25, 17 maj 2018

Czytam o tych glediczjach i w głowę zachodzę którą to sobie wysiałam w tamtym roku, bo jesienią wysadzona przezimowała i nawet rośnie.
Urszulla 18:30, 17 maj 2018

Anitka napisał(a)

Taka zwykła taka duża rośnie. Ja mam odmianową 'Sunburst'. Ta też kolców nie ma.
Tej bez odmianowej, zwykłej nawet nie oglądaj

Dzięki a nie pisałaś coś o śmierdzeniu. Bo coś mi się kołacze po głowie i nie wiem czego to mogło dotyczyć. Masakra z tym natłokiem różnych informacji.
Magleska 19:45, 17 maj 2018

ufff moja glediczja to właśnie ta sunburst czyli będzie bezkolcowa ...
jak przestanie lać ( 3 dni już pada ) to pójdę ją wąchać

co do łąk ,to masz rację....lepiej jak jest łąka ,ale gorzej jak rosną same chwasty po pas ..... -u mnie za płotem rośnie sobie taka ni to łąka ,a bardziej chwastowisko -do sierpnia ,bo pózniej dla koni ścinają .... może bym tam nasion kwiatowych sypnęła i będę mieć ładniej niż chaszcze i chwasty

ps. liczę na czerwcowe korepetycje bylinowe

buziaki
sylwia_slomc... 21:14, 17 maj 2018

Anitka pilnie potrzebuję zdjęcie porównawcze opuchlaka z czymś . Sąsiadce coś wpinkala róże, to są chrabąszcze w kolorze szaro czarne, kształtem do opuchlaków podobne, ale stosunkowo małe do 5mm, masowo Jej róże obsiadły, w ciągu dnia żerowały.
Krakus 21:22, 17 maj 2018

Anitka napisał(a)

Ale się uśmiałam Dwudniowy deszcz ci się znudził. A wielodniowa susza znów ci się marzy
A ja się cieszę, bo dom może ogarnę i wianek zrobię. A roślinki też ucieszone jeszcze bardziej. I konewki i węże poszły w końcu na zasłużony wypoczynek
One też muszą sobie odpocząć.

ale truskawki będa gnic...deszcz zamawiamy tylko w nocy

|EDIT: to juz na 100% do Glediczi przekonany jestem jak bezkolcowe jest tylko odmianowe jak pisałaś sosna sosnie nie równa...brzoza brzozie tez...ja mam zwykłe i je lubię ale potwory juz sa a dopiero 8 lat maja...
agata19762 21:34, 17 maj 2018

Pospacerowałam, powzdychałam i nie dziwię się wcaleTwojej reakcji...delektowanie się takim ogrodem to nie lada przyjemność.
Pięknie masz Anitko. pozdrawiam ☺
Wiolka5_7 21:38, 17 maj 2018

Anitka napisał(a)

Brawo Wiolu, widzę, że jesteś bardzo dobrze poinformowana. Szkoda, że dużo osób kojarzy tylko tą zwykła z kolcami

Kształcę się w necie
No szkoda, Sunburst jest o niebo lepsza i piekniejsza od tej zwykłej...